5 най-добри детски велосипеди

Изборът на детски велосипед не е лесна задача. Има определени изисквания, които трябва да се спазват при избора на детско колело.

Списък с 5 от най-добрите детски колела

Не сте сигурни кой модел да изберете? В следващият списък ще намерите пет от най-добрите модела за различна възраст, заедно с най-важните им характеристики.

Велосипед за балансиране

Детски велосипед без педали RUNRIDE 100

Велосипедът без педали или велосипедът за балансиране е предназначен за деца на възраст от 1,5 до 4 години за развитие на двигателни умения, пространствено възприятие и двустранна координация.

Препоръчва се от две години, RUNRIDE 100 помага за развитието на баланса на детето. Това не е модел, предназначен за употреба по улицата, където има коли, а на детски площадки, паркове или големи дворове.

Неговият прост дизайн без педали изгражда увереност и елиминира страха, позволявайки на детето да бъде ентусиазирано и да напредва със собствено темпо.

Велосипед за балансиране може да започне да се използва от 18-месечна възраст. Голямата разлика на този модел е, че децата се чувстват по-комфортно, тъй като могат да поставят краката си на земята. Помага за повече увереност при каране на колело, което прави прехода към моделите с педали по-лесен.

С този модел децата се учат да пазят равновесие, завиват и маневрират интуитивно без да се страхуват от падане. Повечето велосипеди за балансиране имат ограничител на кормилото, който не позволява да направи пълен завой, което носи по-голяма безопасност за малките.

Тъй като няма педали или помощни колела, той насърчава децата да развиват статично и динамично равновесие.

Изработен е от стомана. Има модерен дизайн с нисък център на тежестта, позволява лесен достъп от краката до земята и осигурява повече увереност на малките по време на учене.

Детски велосипеди 14 инча

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Детски велосипед 500, 14 ИНЧА

14-инчовият детски велосипед се препоръчва от 3 до 4,5 години и издържа максимално тегло от 30 кг. Идеалната височина, за да може детето да използва това колело удобно е до 1,05 метра.

Обикновено идва и със помощни колела, за да помогне за баланса, ученето и увереността на децата.

Като цяло 14-инчовите детски велосипеди са произведени със здрава стоманена рамка, гарантираща по-голяма издръжливост и качество на продукта.

Детски велосипеди 16 инча

ДЕТСКИ ВЕЛОСИПЕД 500 SPY HERO GIRL 16 ИНЧА

Детски велосипед 500 SPY HERO GIRL 16 ИНЧА

16-инчовият детски велосипед 500 SPY HERO GIRL е подходящ за деца на възраст от около 4,5 до 6 години, с височина до 1,20 метра, поддържащ максимално тегло до 30 кг.

Този 16-инчов модел детски велосипеди започват да придобиват функции, присъстващи в по-големите велосипеди, като гуми с вътрешна гума.

Тъй като не всички деца се научават бързо без тренировъчни колела, също така е възможно да се добави този аксесоар, който да помогне на малките да балансират и да останат в безопасност.

Детски велосипеди 20 инча

ROCKRIDER ST 900

Детски планински велосипед ROCKRIDER ST 900

Детският велосипед с 20 инчови гуми е идеален за деца, които вече имат по-добра представа за каране на колело и може да се използва от деца от 6 години, с максимална височина 1,35 м. Максималното поддържано тегло е до 80 кг.

Тези 20-инчови детски велосипеди са по-скоро като моделите за възрастни. ROCKRIDER ST 900 дори има 6 скорости с въртяща команда, амортисьорна вилка и предна дискова спирачка.

Детски велосипеди 24 инча

ROCKRIDER ST 500

Детски велосипед ROCKRIDER ST 500

24-инчовият детски велосипед все още се вписва в категорията на детските велосипеди, но е близо до велосипедите за възрастни. Подходящ е за деца между 9 и 12 години с височина до от 135 до 150 см.

Велосипедите с този размер вече започват да представят още по-разнообразни характеристики, като различни видове спирачки, по-устойчиви материали като стомана и алуминий, скорости и предно окачване.

ROCKRIDER ST 500 разполага с 18 скорости с две въртящи команди за лесна смяна, челюстни спирачки V-Brake за ефикасно спиране и гуми Skinwall със странични грайфери.

Вижте още велосипеди за възрастни

Как да изберете детски велосипед?

Детските велосипеди, освен че са забавни за децата, помагат за развитието на чувството за посока, координация и равновесие. Осигуряват повече самостоятелност и увереност на най-малките. Има модели за всяка възраст и тегло на детето – от велосипеди без педали, които могат да се използват от 18 месеца до 24-инчови велосипеди, подходящи за деца между 9 и 12 години.

За да изберете идеалния детски велосипед е важно да вземете предвид някои аспекти като размера на гумите, височината на седалката и кормилото, възрастта и теглото на детето и преди всичко безопасността на продукта.

Имайки предвид всичко това, ние подготвихме ръководство за покупка с необходимата информация, която трябва да знаете, преди да купите детски велосипед за вашето дете, независимо от възрастовата група.

Размери

Изборът на размер зависи изцяло от възрастта, теглото и височината на детето. Правилният размер гарантира безопасност за вашето дете, което трябва да може да се качва и слиза с лекота, в допълнение към лесния достъп до спирачките.

Размерите при различните модели се определят според диаметъра на гумите в инчове. За да определите точно правилният размер, трябва да вземете предвид, освен възрастта, теглото и височината на детето, и височината на рамката. Трябва да се има предвид и възрастта на детето, за да се избере модел, който отговаря на етапа му на развитие. Например за 2-годишно дете, велосипед без педали ще има по-добър принос за неговото развитие. В бъдеще ще се адаптира по-добре към педалите.

Как да изберете детски велосипед според възрастта на детето?

Важно е да знаете възрастта на детето, според която ще можете да изберете размер на колелото. Има детски велосипеди, подходящи за всяка възрастова група.

От 2 до 3 години

От две или три години детето може да смени детската тротинетка и да започне да върти педалите на детско колело с помощни колела. В този случай изберете 12-инчов модел, който е преходен от балансиращо колело и скутер.

Тези детски велосипеди имат управление за въртене на кормилото, така че това дава на детето повече стабилност, предотвратява злополуки и дава на обучаемия повече увереност. За да сте сигурни, че детето ви може да започне да се учи, регулирайте седалката и вижте дали може да постави свободно двата крака на земята.

От четири години

Ако вашето дете вече е малко по-голямо, то е готово да използва 14-инчов модел. Те са подходящи за хора до 1,10 метра и до 25 кг. По принцип тези детски велосипеди все още имат помощни колела, но тъй като гумите са по-големи позволяват за достигнете на малко по-висока скорост.

Поради тази причина употребата на каска е от съществено значение, както и трябва да се обърне повече внимание на спирачката. Проверете дали детето може лесно да я задейства. Понякога лостчетата на спирачките са твърде големи или изискват повече сила.

Също трябва да проверите седалката: регулирайте я така, че кормилото винаги да е по ниско, но близо до височината на раменете. Правилото за свободното стъпване с двата крака все още е важно.

От 5 и 6 години

За деца с тегло до 30 кг и височина до 1,20 метра можете да закупите 16-инчов модел. С тези размери можете да намерите с алуминиева рамка и гуми с вътрешни гуми, приближаващи изживяването при каране на по-големите велосипеди.

Това е подходящ момент за започване на прехода от отстраняване на помощните колела. Между 5 и 6 години детето започва да придобива по-голяма самостоятелност, започва да чете и пише, както и да пази по-добри равновесие.

От тази възраст детето може да стига достатъчно стабилно земята. Това ще улесни прехода от четири към две колела.

7 и 8 години

Велосипедите с 20 инчови гуми ще са подходящи за деца до 45 кг или до 1,45 метра височина. Те имат същите характеристики като моделите за възрастни, а някои дори имат и скорости.

На тази възраст децата по-често карат колело на улицата, затова помислете повече за безопасността. Трябва да се научат да карат по-внимателно в среди, които крият повече рискове.

От 9 до 12 години

За деца до 1,50 метра се препоръчва 24-инчовите модели. Те позволяват на детето да се развива по-дълго с един и същ велосипед. Добре е да имат сигурността да поставят пръстите на краката си на земята с лекота.

От 13 години

От тази възраст децата могат да карат 26-инчов модел, ако се чувстват удобно. Това е същият размер като повечето обикновени велосипеди за възрастни.

Как да измерите правилната височината?

Дължината на вътрешната страна на краката е в основата на изчислението на идеалната височина на детския велосипед. За да изчислите това измерване, е необходимо да поставите детето в изправено положение с гръб и пети към стена, като държи коленете прави. След като позиционирате правилно детето, вземете молив и маркирайте между двата крака, за да отбележите позицията, която ще измервате.

След това с помощта на рулетка или шивашки метър измерете разстоянието между тази линия и пода. Тази височина е разстоянието от стъпалата на краката до височината, на която ще се бъде седалката.

Детски колела

Изберете стил и цвят

Важно е да избирате според стила, защото моделите за момичета са доста различни от тези за момчета.

В зависимост от вашите предпочитания и пол можете да изберете правилния цвят. Момчетата често харесват черно, червено, синьо. А момичетата харесват повече розово, лилаво или по-светли цветове.

Безопасност и спирачка

Разбира се, най-голямата грижа на родителите е безопасността на децата. Така че в допълнение към правилния размер, има и други важни характеристики, които да гарантират забавление и безопасност.

Проверете дали материалът на велосипеда е устойчив, като въглеродна стомана например. Избягвайте пластмасовите части, тъй като те лесно могат да се счупят и да изложат детето ви на риск. Помислете и за качеството на седалката и особено на спирачките.

Спирачките са едно от най-важните предпазни средства, по-добре е детето да знае как да борави с тях от първите уроци. Тъй като децата придобиват умения за каране, предлаганите им велосипеди ще имат повече възможности за спиране.

Като цяло включват две спирачки, по една на всяка страна на кормилото. Едната спира предното колело, а другата задното. Спирачките ще помогнат на вашето дете да има по-безопасен и по-лесен контрол на скоростта.

Седалка

Седалката е мястото, където детето ще сяда, затова е важно тя да е много удобна. В допълнение към проверката дали седалката е удобно трябва да се уверете се, че детето ви може да докосва земята с двата крака.

Трябва да изберете модел, който може да регулира височината на седалката. Това ще помогне на детето да балансира по-добре по време на упражнението.

Материали

Когато избирате детски велосипед, търсете модел, изработен с качествени материали, за да гарантирате безопасността на детето. Има два основни типа основни материали, които обикновено се използват за направата на рамките: алуминий и стомана.

Рамката за детски велосипед трябва да е ниска. С това позволявате на децата да въртят педали без много затруднения. Така те могат да развият способността да въртят педалите и след това да слязат без затруднения.

Не забравяйте, че децата растат много бързо, така че не купувайте модели, които са твърде малки за деца, които вече преминават от бебешка възраст към пред тийнейджърска възраст.

Заключение

Първият велосипед е подарък, който детето никога не забравя. Той също е транспортно средство, както и източник на забавление за деца и възрастни, но трябва да е устойчив и издръжлив, така че не е просто играчка.

За да изберете правилният модел за възрастта на детето, е важно да проверите различни характеристики като например: спирачка, рамка и т.н.

Ако статията ви е харесала, моля, оставете коментар или я споделете в социалните мрежи, за да могат и вашите приятели и семейство да се възползват от нашите съвети.

Какви са различните размери на детските велосипеди?

На пазара можете да намерите 10 инчови модели без педали, както и 14 инча, 16, 20 и 24 инча.

Безопасна ли е покупката на детски велосипед втора ръка?

Трябва да бъдете внимателни, когато сте решили да закупите детски велосипед втора ръка, за да избегнете измами, както и покупката на откраднат велосипед. 

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart