6 Най-добри батути за скачане

Искате ли да си купите градински батут, за тренировки или просто за забавление на децата? На пазара има много модели батути. Ето защо, за да успеете да изберете най-подходящият за вас е важно да направите проучване и да сравните различните продукти. В тази публикация сме подготвили списък с няколко от най-добрите модели, които можете да намерите в онлайн магазините.

Защо да купите батут?

Ако потърсите информация за батутите и ползите им за тялото ще откриете, че са идеални за тонизиране на мускулите и укрепване на тялото като цяло.

Скачането е особено ефективно за трениране на повечето мускули, тъй като трябва да се навеждате и изправяте. При скачането използвате почти всяка част от тялото си.

Ето защо батутите предлагат тренировка за цялото тяло, като помагат за стягане и тонизиране на ключови области като краката, бедрата и задните части.

За кардио тренировки

Кардио тренировките не трябва да са скучни. Ако си купите батут, можете да изпълнявате упражнения за отслабване по забавен и много ефективен начин.

С този вид трениране няма да натоварите метаболизма си, а по-скоро ще можете да го стимулирате, което ще ви помогне да поддържате добро здравословно състояние.

Освен това, с кардио тренировка можете да подобрите циркулацията на кислород към тъканите, да увеличите лимфната циркулация и да нормализирате кръвното налягане.

За подобряване на координацията и баланса

Скачането на батут свива коремните мускули и това не само помага да изправяне на стойката, но също така подобрява координацията, балансирането, ловкостта и ритъма. Поради тази причина употребата на батут е много изгодно за тези, които искат да подобрят двигателните си умения.

Сравнение на най-добрите батути

Не сте сигурни кой модел да изберете? В следващия списък ще намерите 6 най-добри модела в момента, заедно с най-важните им характеристики.

Най-доброто съотношение цена/качество

Ако търсите качествен модел на достъпна цена, този модел е за вас.

БАТУТ ESSENTIAL 365 DOMYOS

С диаметър от 365 см, можем да кажем, че това е батут с много добри размери, който може да се използва за цялото семейство. Има повърхност за скачане с диаметър 325 см.

72 горещо поцинковани пружини с дължина 14,1 см дават възможност за добър отскок. Те са обезопасени с дебела защитна пяна за предотвратяване на възможни наранявания.

Този модел разполага и с периферна защита, мрежата и повърхността за скачане са с UV защита. Тръбите му са с диаметър 42 мм и 1,45 мм дебелина.

Предпазната мрежа е достатъчно висока, за да осигури ефективна защита както на малки, така и на големи.

При лошо време може да е добра идея да осигурите допълнително тегло на рамката, за да сте сигурни, че няма се движи сам по време на силен вятър или буря.

Производителят препоръчва да има поне 2 метра пространство около и над батута от съображения за безопасност. Въпреки големите размери, производителят също така препоръчва да се използва само от един потребител наведнъж, за да се избегне риска от случаен сблъсък.

Този батут е страхотен спортен аксесоар и може да се използва както за семейна употреба, така и за някои други тренировки или фитнес сесии.

Най-добрият модел от висок клас

БАТУТ RECTANGULAIRE 520 DOMYOS

Този градински батут е идеален за използване на открито. Като тренировъчно или игрово съоръжение е идеален както за деца, така и за възрастни.

С максимално поддържано тегло от 130 кг няма риск от преобръщане.

Той включва висококачествена повърхност за скачане с допълнителен слой, предназначен да предпазва от UV светлина. Той също така включва 84 поцинковани стоманени пружини, които ще позволят на всеки да скача безопасно.

В допълнение, той идва в комплект с висококачествена мрежа, предназначена да осигури още по-голяма безопасност.

Рамката е изработена от стабилни стоманени тръби с диаметър 48 мм и 2 мм дебелина.

За предотвратяване на наранявания този спортен аксесоар е подплатен с дебела защитна пяна около пружините, за да се предотврати случайно засядане на ръцете или краката.

Четирите му тръбни крака гарантират оптимален баланс и стабилност благодарение на специалната му форма. В допълнение, това допълнително намалява риска от преобръщане.

Лесен за сглобяване, този модел не изисква специалните инструменти, но е добре да бъде сглобен от двама души.

Тъй като този батут е с размери 4,07 x 2,95 м и заема много място, ще е добре да проверите дали градината е достатъчно голяма, за да се побере без проблеми.

Продължителността на живота на това спортно съоръжение е доста важна. Препоръчително е да не го оставяте навън през зимата, в противен случай ще се намали живота на материалите.

Най-добрият евтин модел

БАТУТ HEXAGONAL 240 DOMYOS

Този батут е идеален за деца. С малките си размери спестява място и може да се съхранява навсякъде, независимо дали под легло или зад врата.

С диаметър 2,4 метра, той е достатъчно голям за дете. Освен това може да издържи човек с тегло до 130 кг, което е достатъчно дори за повечето възрастни.

Тръбните крачета гарантират много добра стабилност, за да се избегнат всякакви злощастни инциденти. Освен това има защитно покритие на пружините, за да се избегне всякакъв риск от нараняване.

Конструкцията на този батут е изработена от стоманени тръби с диаметър 48 мм и 1,4 мм дебелина. Основна материя и мрежата са 100% полипропилен.

С този модел е възможно е да се развият кардио-респираторни умения с упражнения за съпротива. Също така ще бъде възможно да се практикуват скокове, за да се насочат към краката и коремните мускули.

Този батут също предлага отлично съотношение цена и качество и е повече от играчка, което е доста добро постижение на тази цена!

Най-продавани батути

БАТУТ ESSENTIAL 420, С ПРЕДПАЗНА МРЕЖА

БАТУТ OCTOGONAL 300

Батут OCTOGONAL 300

Батут за тренировки TRAMPO500

Как да изберете батут?

За да ви помогнем в процеса на избор, ние ви предлагаме да разгледате нашите съвети, които ще ви помогнат да изберете качествен батут за вас или вашите деца.

Размер

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате батут, е неговият размер. Този аспект е от жизненоважно значение, за да определите дали пасва или не на мястото, където планирате да го поставите, било то във вашия двор или в затворено пространство.

Можете да намерите батути с различни размери. Диаметърът им варира от 1 до 4 метра и са разделени на три групи. Първите са тези, които имат до 2 метра, втората група са тези, които преминават от 2 до 4 метра, а третата е тази, която надвишава 4 метра. Трябва да имате предвид, че колкото по-голям е диаметърът, толкова по-голям е целият размер на съоръжението.

Ако търсите препоръки, 2-метров батут може да е идеален, ако нямате много място, въпреки че 3-метров препоръчителен вариант. В случай, че търсите много по-голям модел и разполагате с необходимото пространство, тогава можете да заложите на по-голям модел.

Вид

След като сте определили какъв размер размер е подходящ за вас, трябва да знаете, че има различни видове батути. На пазара има кръгли, правоъгълни и квадратни модели.

Първите са може би най-известните, особено защото са най-препоръчителни за тези, които търсят модел за деца на възраст от 8 до 10 години. И е, че кръглите повърхности за скачане ограничават малко скока и следователно са по-безопасни за най-малките.

Правоъгълните модели може да са по-добър вариант за възрастните, тъй като те предлагат по-голяма еластичност.

Следователно, в зависимост от начина на употреба ще трябва да изберете един или друг вид.

Безопасност

Безопасността е ключов аспект, който трябва да имате предвид, когато купувате градински или батут за тренировки.

Въпреки че тези продукти предлагат много ползи за забавлението и тялото, ако не се вземат предпазни мерки, някои хора може да се наранят.

Днес повечето батути включват необходимите мерки за сигурност за защита на тези, които ги използват. Въпреки това, никога не е излишно да се уверите, че е така. Най-важното е да включва предпазна мрежа от еластичен материал, за да може по-добре да абсорбира ударите. Но също така е важно да има други предпазни елементи като защитни пяна върху пружините, защитна пяна върху стълбовете и други.

Марката

Друга характеристика, на която трябва да обърнете внимание преди да купите батут е марката. Има широка гама от фирми, които произвеждат тези продукти, следователно на пазара има голямо разнообразие. Разбира се, както при други спортни съоръжения като велоергометри има по-популярни марки от други, било поради по-доброто качество или цена.

Сред най-признатите модели са батутите DOMYOS, батутите Mappy или моделите Sportmann, наред с други. Батутите Kondition също са много търсени. Но имайте предвид, че докато марката може да повлияе на качеството на батута, ключът към избора на най-добрия модел е да се сравнят всички характеристики и да се направи цялостна оценка на всеки поотделно.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart