6 Най-добри електрически тротинетки за евтин транспорт из града

Употребата на електрическа тротинетка на къси разстояния може да бъде добра алтернатива на градския транспорт. Вижте повече информация и предложения за най-добри модели.

Защо да купите електрическа тротинетка?

Нека започнем, като поговорим за трите основни предимства, които правят електрическата тротинетка полезна.

Това са доказани факти, които може и да не са важни за вашият избор, но въпреки това ще ги разгледаме.

Грижат се за околната среда

Няма да е новина, ако кажем че превозните средства с двигател с вътрешно горене отделят най-лошите и най-вредните газове. 

Те са отговорни за така нареченото глобално затопляне, в което няма да се задълбочаваме, за да разберете разрушителната им сила.

Основният причинител на тези емисии са превозните средства, задвижвани с гориво и които изпълват големите градове.

Електрическата тротинетка не се нуждае от изкопаеми горива, за да работи и следователно е добра алтернатива за транспорт, който опазва околната среда, както и всички нас.

Те са икономични

Живеем във времена на поскъпване на горивата. Тези, които имат електрическа тротинетка могат да спестяват повече от месечната си заплата.

Само тези, които се движат с кола, знаят как се чувстват всеки път, когато посетят бензиностанцията. Ако сте от тази група, знаете за какво говорим.

В действителност притежаването на електрическа тротинетка си заслужава, защото просто няма да харчите прекалено много за гориво.

Можете ли да си представите икономията от това? Нека да направим бързо сравнение!

В зависимост от модела и автономността на вашата електрическа тротинетка, можете ли да изминете от 20 до 100 км само с едно зареждане.

Сега сравнете с разходът на вашия автомобил и цената на горивото!

Не са шумни

Можете да се движите безшумно с вашата електрическа тротинетка и да слушате любимата си музика от телефона, свързан към bluetooth колонка или безжични слушалки.

Сравнение на най-добрите електрически тротинетки

Не сте сигурни кой модел да изберете? В следващата класация ще намерите няколко най-добри модела в момента избрани от нас, заедно с най-важните им характеристики.

Най-доброто съотношение цена/качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Електрическа тротинетка ESSENTIAL XIAOMI

 • Автономност: Автономност до 20 км.
 • Максимална скорост: 20 км/ч.
 • Мощност: Предно двигателно колело 250 W.
 • Тегло: Тази сгъваема тротинетка Xiaomi е с тегло 12 кг.

Най-добрият модел от висок клас

Електрическа тротинетка XIAOMI MI PRO 2 MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM EDITION

 • Автономност: Автономност до 45 км с едно зареждане.
 • Максимална скорост: 25 км/ч.
 • Мощност: 600 W.
 • Тегло: Този модел е с тегло 14.2 кг
 • Максимални килограми на водача 100 кг

Най-добрият евтин модел

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА T850 WISPEED

 • Автономност: Автономност до 45 км с едно зареждане.
 • Максимална скорост: 25 км/ч.
 • Мощност: 600 W.
 • Тегло: Този модел е с тегло 14.2 кг
 • Максимални килограми на водача 100 кг

Най-продавани електрически тротинетки

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА PRO XIAOMI

 • Автономност до 45 км.
 • Максимална скорост 25 км/ч.
 • Мощност: 300 W.
 • Xiaomi е с тегло 14,2 кг.
 • Максимално поддържано тегло: 100 кг

Електрическа тротинетка SEGWAY KICKSCOOTER F40E

 • Незабавна производителност и скорост достигаща до 25 км/ч
 • Придвижвайте се безгрижно с пробег, който достига 40 км
 • Способност за изкачване по склонове с наклон до 20%
 • Подобрената смарт батерия 367 Wh
 • Карбоново-стоманената рамка с подобрена здравина и еластичност
 • С алуминиева рамка и 300 W електромотор
 • Максимална скорост до 20 км/ч
 • Максимално поддържано тегло 100 кг.
 • Автономност: до 12 км.

Как да изберете електрическа тротинетка?

По-долу подчертаваме основните характеристики, които трябва да
вземете предвид, когато търсите електрическа тротинетка.

Автономност

Например, ако планирате да пътувате с електрическа тротинетка до работното си място, важно е да вземете предвид живота на батерията. От автономността на батерията зависи разстоянието, което може да измине с едно зареждане. Повечето стандартни електрически тротинетки имат пробег до 25 километра с едно зареждане, което е се равнява на около един час каране.

Така че, ако трябва да пътувате по 50 километра на ден отиване и връщане, можете да използвате един от тези модели, но ще трябва да зареждате батерията всеки път, когато достигнете крайната дестинация. По този начин ще можете да изминете безпроблемно необходимите километри, без да се притеснявате, че ще останете без батерия, когато сте на път.

Също така трябва да проверите времето за зареждане на батерията. Някои електрически
тротинетки се нуждаят от около 3 часа, за да се заредят напълно, докато за други може да е нужно до 10 часа. Това време зависи от капацитета и броя на батериите, използвани от модела. Бързото зареждане може да бъде много полезно, ако планирате да използвате тротинетката интензивно и да зареждате батерията между задачите си през деня.

Максимална скорост

Ако планирате да изминавате къси и средни разстояния в града, за вас ще е подходяща електрическа тротинетка с максимална скорост от 20 или 25 км/ч. Ако предпочитате по-високи скорости, някои тротинетки могат да достигнат максимална скорост от 60
км/ч, но това е характеристика, която определено влияе на цената.

Съществуват много евтини модели, които достигат до 15 км/ч и имат максимално поддържано тегло до 70 кг. Те са определени като модели за забавление и могат да бъдат използвани от деца.

Производителите ги препоръчват за лица от 5-годишна възраст, в зависимост от
достигнатата скорост. Винаги спазвайте стандартите за безопасност и носете каска,
наколенки и налакътници.

Обръщайте внимание и на ограниченията във вашия град. В зависимост от това, къде живеете, на някои места в Европейския съюз максималната разрешена скорост е 20 км/ч, а в някои градове, ако вашата електрическа тротинетка може да достигне скорост над 20 км/ч може да бъдете глобени. Така че, за да избегнете проблеми, най-добрият вариант е да изберете модел с ограничение на скоростта от 20 км/ч или с налични различни скорости.

Максимално поддържано тегло

Едно нещо, което често се пренебрегва при закупуване на електрическа тротинетка е
теглото на водача. Всеки модел има максимална поддържано тегло, което трябва
стриктно да се спазва. Например, ако тежите 80 кг и имате раница, общо 82 кг, няма да имате добро изживяване с модел, който има максимално поддържано тегло от 60 кг.

В допълнение към увеличаването на теглото имайте предвид, че колкото по-близо е ограничението за натоварване на електрическата тротинетка, толкова по-голяма е загубата на мощност.

Следователно в примера по-горе към тротинетката е добавен товар от 82 кг, идеалното ще е да изберете модел с капацитет от 100 кг или повече, за да не губите скорост.

Помислете за ежедневните си нужди, както и телесното си тегло, за да разберете
кой е най-добрият модел за вас.

Комфорт

Комфортът при употребата на електрическа тротинетка е много важен. Тъй като може да
прекарате дълго време върху нея, трябва да помислите как ще се чувствате по пътя.

Трябва да е удобна при употреба и лесна за носене. Ето защо по-долу ще разгледаме тези две важни характеристики, които трябва да вземете предвид. Помислете за тези характеристики, когато избирате един или друг модел и за това къде и как ще използвате вашата тротинетка.

Възможност за лесно транспортиране на вашата електрическа тротинетка

За да намирате лесно място за паркиране и съхранение на електрическата тротинетка
или искате да я използвате като допълнение към градския транспорт, изберете сгъваем модел. Много хора съчетават пътуването и я носят със себе си в автобуси, трамвай, метро и т.н.

Ако предпочитате да купите сгъваем модел трябва да обърнете внимание на теглото. В най-добрият случай тегло ще е около 10 кг, така че транспортирането няма да е трудно.

Сгъваема електрическа тротинетка

Електрически тротинетки със седалка

На пазара също може да намерите и електрически тротинетки със седалка. Предлагат се няколко различни видове модели с различни мощности и са добър вариант за всички, които се чувстват неудобно да карат изправени, както и ако често носят раница. В такъв случай си струва да разгледате моделите със седалка.

С такъв модел ще направите пътуването си много по-удобно и в някои ситуации дори по-забавно. Също има и модели, които се предлагат без седалка, но предлагат закупуването ѝ отделно в случай на необходимост.

Ако закупите тротинетка без седалка, но искате да имате възможност да надстроите в бъдеще, изберете модел, който разполага с тази опция.

Безопасност

Имайте предвид, че въпреки че е транспортно средство с по-ниска скорост
от автомобилите и мотоциклетите, електрическата тротинетка все пак трябва да се
приема като моторно превозно средство. По този начин, като всяко превозно
средство от този тип, вие трябва да сте внимателни от към гледна точка на
безопасността и поддръжката.

Първо, независимо къде я карате, винаги носите каска. Освен това трябва да бъдете внимателни и да следите пътната настилка за неравности.Трябва да имате предвид и стабилността и обръщате внимание на пътните знаци.

Гуми

В допълнение към разстоянието, което планирате да изминавате с тротинетка всеки ден, оценете и условията на трасето, по което ще пътувате. Стандартните градски модели са проектирани да работят по равен терен. Те са с гуми с по-малък диаметър до 8,5 инча и са по-леки и по-бързи.

За всички, които трябва да карат по-неравни пътища, по по-груб терен и неравности, идеалният избор ще бъде модел с по големи гуми. Наричат се офроуд електрически тротинетки и са предназначени за използване сред природата. Като цяло конструкцията им е по-издръжлива, по-стабилни са, но са и по-скъпи.

Затова се опитайте да научите повече за маршрута, който ще изминавате най-много с вашата тротинетка и проверете гумите на моделите, които са подходящи. Подходящите гуми не само гарантират, че вашата тротинетка няма да се повреди, бо и гарантират вашата безопасност и дори вашето здраве.

Звънец и светлини

Като общо правило, всяко моторно превозно средство, дори при ниска скорост, трябва да е снабдено със звуков сигнал и предни и задни светлини.

Електрическите тротинетки са обект на това правило, затова е важно да обърнете нужното внимание, преди да изберете своя модел.
В допълнение към тези изисквания, звънеца и светлините гарантират безопасността на потребителя и всички други, които се намират на улицата.

Те са основни елементи за превозните средства, които са важни и за електрическите тротинетки. Мислете за безопасността си като потребител, но мислете и за безопасността на другите участници в движението.

Ако я взимате за транспорт направете изчисление на разходите

Може би това е критерият, който ще Ви помогне най-много да разберете дали си струва да купите електрическа тротинетка.

Направете изчисление: разстояние, което изминавате на ден, текущия разход на гориво и приблизителните разходи за презареждане на тротинетката, автономност на батерията и т.н.

Така ще разберете, че инвестирането на 1000 лева в електрическа тротинетка ще бъде предимство за вас в дългосрочен план.

Или че във вашия случай и за вида на употреба, от който се нуждаете, по-девтин модел ще е по-добро решение.

Правейки анализ на тези гледни точки и плюсовете и минусите на електрическата тротинетка, бързо ще получите своя отговор.

Заключение

В тази публикация Ви представяме основните характеристики, присъстващи в електрическите тротинетки, както и подробности, свързани с тяхната безопасност и класация, съдържаща 6-те най-добри електрически тротинетки.

Освен че е забавен начин за придвижване, добрата електрическа тротинетка ще Ви донесе няколко важни предимства като икономия и грижа за околната среда. Избирайки този вид транспорт, вие ще допринесете за опазването на околната среда.

Когато правите своя избор, не забравяйте да вземете под внимание характеристики като:
максимално поддържано тегло и товарът, който обикновено носите със себе си; състоянието на терена или улиците, по които ще минавате и дали понякога трябва да я носите на ръка. Като разгледате тези аспекти, вие ще можете да направите най-добрият избор на електрическа тротинетка.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart