6 Най-добри детски ролери за покупка това лято

За да водите здравословен начин на живот трябва да се стремите да се движите повече. Това важи не само за възрастните, но и за децата. За това е добре да бъдат стимулирани с различни начини във вид на забавления. Един от тях може да бъде покупката на детски ролери.

Много от хората може да ги приемат като играчки, но те са спортни продукти за забавление, освен че работят като стимул за физически дейности за малките.

Предвидени за използване в зали, предназначени за ролери и в паркове, децата винаги трябва да бъдат придружени от възрастен, за да осигурят безопасността им.

Наричани още детски кънки, те лесно се намират в универсални магазини и дори супермаркети.

В някои случаи те идват с предпазни аксесоари като налакътници, каска, наколенки и накитници.

Но какъвто и да е изборът Ви, важно е да закупите и тези защитни аксесоари, за да осигурите благополучието на детето и да предотвратите злополуки.

Защо да купите детски ролери?

Спортуването носи много ползи за здравето на децата. Освен че насърчава играта на открито, където малките имат контакт с природата и слънцето, този вид дейност помага за укрепване на здравето на сърцето и поддържа кръвното налягане под контрол.

Използването на детски ролери също предотвратява затлъстяването и тренира мускулите на краката, корема и гърба, като прави детето по-силно и издръжливо.

Основното предимство е подобряването на двигателната координация, тъй като детето научава какви движения трябва да прави, за да се движи бавно, бързо или как да спре.

Детските ролери подобряват усещането за баланс, тъй като децата трябва да имат правилна позиция, за да стоят с тях, допринасят също и пъргавина и гъвкавост.

Ползите не свършват до тук. Те имат и благоприятно психологическо влияние: това е спорт, който намалява тревожността и стреса. Тъй като детето се чувства предизвикано да се усъвършенства, практиката повишава неговата увереност и самочувствие.

Сравнение на най-добрите детски ролери

Не сте сигурни кой модел да изберете? В следващата класация ще намерите няколко най-добри модела в момента, които сме избрали за вас, заедно с най-важните им характеристики.

Най-доброто съотношение цена/качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

ДЕТСКИ РОЛЕРИ FIT 5, СИНИ OXELO

Ролери за деца FIT 5, Сини OXELO

 • Удобни за използване: С полугъвкав чорап и отлята стелка от пяна за комфорт.
 • Добро фиксиране на стъпалото.
 • С тройна система за закопчаване: връзки, катарами и велкро за стабилна поддръжка.
 • С гумени колела и спирачка за ефективност при спиране и пързаляне без хлъзгане.

Най-добрият модел от висок клас

ДЕТСКИ РОЛЕРИ ЗА ФРИЙРАЙД HB900, СИНЬО/ЧЕРНО

Детски ролери ЗА ФРИЙРАЙД HB900, СИНЬО/ЧЕРНО

 • С къса алуминиева шина за по-добра управляемост.
 • С твърда обвивка и тройна система за стягане: 2 катарами и връзки.
 • Лесни за обуване благодарение на разтегливия чорап.

Най-добрият евтин модел

ДЕТСКИ РОЛЕРИ PLAY 5

Ролери за деца PLAY 5

 • С чорап и стелка от пяна за комфорт.
 • Ролерите се регулират до 3 номера, за да следват растежа на краката на детето.
 • С добра поддръжка на глезена благодарение на обувката и катарамите с прецизно стягане.

Различни видове ролери

Въпреки че има различни модели, начина на обуване и управлението е един и същ. На пазара има основно два вида детски ролери. Те са разделени въз основа на дизайна и разпределението на колелата. Можете да намерите:

 • Ролери с колела в една линия: те имат четири или пет колела подредени в една линия. Те имат задна спирачка и е нужно повече време, за да се научат децата да балансират, както и развиват по-висока скорост.
 • Традиционни кънки с четири колела: тези са, които имат два реда колела. Спирачката е отпред и са най-лесни за балансиране. Съответно увеличават възможностите за маневриране. Тези са най-избирани за начинаещите потребители.

Най-продавани ролери за деца

FIT3, СИВОЖЪЛТО

Детски ролери FIT3, СИВО/ЖЪЛТО

 • Предлагат повече комфорт и проветрение с пяната на полумекият чорап.
 • По-добра стабилност благодарение на тройната система за стягане.
 • Регулиране до 4 размера, за да се адаптират с растежа на детето.
PLAY 3

Детски ролери PLAY 3

 • Възможно регулиране до 3 размера
 • С адаптивни лагери, които ограничават скоростта при първите движения
 • Катарами с прецизно пристягане за стабилност и защита
ДЕТСКИ РОЛЕРИ POWERSLIDE KHAAN LTD, БЯЛОРОЗОВО POWERSLIDE

Детски ролери POWERSLIDE KHAAN LTD, БЯЛО/РОЗОВО POWERSLIDE

 • Възможно регулиране до 4 размера
 • Изключително удобни със стелка от пяна
 • Твърда обвивка от полипропилен с 2 микрометрични катарами и връзки

Как да изберете ролери за деца?

След като знаете повече за детските ролери, видовете и грижите за употреба, вие сте само на няколко крачки от възможността да изберете най-подходящите за вашето дете. Но преди това е важно да имате предвид някои критерии, които могат да бъдат решаващи за доброто използване на детските ролери. Вижте кои са те!

 • Възраст на детето
 • Вид и модел
 • Възможно регулиране на размера
 • Протектори за ролери
 • Гаранция и сертификати на производителя

Имайте предвид възрастта на детето

Няма подходяща възраст, в която детето да започнете да кара детски ролери. Въпреки това ще е добре да се спазват препоръките на производителите. В описанието на всеки продукт е посочена възрастта, за която се препоръчва.

Обърнете внимание на тази информация. Използвайте този критерий, за да изберете подходящи детски ролери, за да избегнете неприятни инциденти по време на употреба.

Вид и модел

Вече споменахме основните видове детски ролери. Като цяло различните модели се различават по начина на стягане, броя на колелата и разбира се дизайна за улесняване на обуването.

Когато правите своя избор, вземете предвид опита на вашето дете и уменията, които има. Преди всичко трябва да сте наясно дали детето може да балансира. Ако все още не, може би е по-подходящо да купите детски кънки с четири колела.

Възможно регулиране на размера

Размерът на ролерите може би вече знаете се предлагат със стандартната номерация на обувките. Препоръчваме Ви, ако е възможно да изберете чифт ролери за деца, които позволяват регулиране.

Така че, ако детето ви носи 36-ти номер обувки да може да използва същите ролери, дори когато носи 38. Може да са малко по-скъпи, но със сигурност си струват, тъй като ще се използват по-дълго време.

Протектори за детски ролери

Трябва да сте загрижени за безопасността на вашето дете. В тази връзка можем да кажем, че някои производители продават пълен комплект, който включва, освен детските ролери, всички предпазни аксесоари.

Ако намерите такъв комплект на изгодна цена, най-добре е да помислите за покупка. Обикновено комплектите излизат по-евтино, отколкото купуване на всеки аксесоар поотделно. Помнете, че най-важните аксесоари са каска, наколенки и налакътници.

Гаранция и сертификати на производителя

Винаги, когато става въпрос за спортно оборудване за бързи движения е да се уверите, че то отговаря на всички стандарти за безопасност. По този начин ще сте по-спокойни и защитени от евентуални инциденти, които може да са вследствие на дефекти и повреди на продукта.

За да имате това спокойствие, проверете дали продуктът има сертификат за качество и колко време е гаранцията. След това, ако все още имате съмнения относно качеството на материала и покритието ще е добре да прочетете отзивите други купувачи относно репутацията на марката.

Как да започнете безопасни тренировки със своето дете?

Карането на ролери може да е много забавно, но в никакъв случай не е шега! Криещите се опасности не трябва да Ви отказват от покупката, тъй като реалността е, че има малко грижи за поддържане на физическата готовност на децата.

Поради тази причина е важно да имате някои основни мерки за избягване на злополуки, както можете да видите по-долу:

 1. За да започнете да тренирате детето изберете тихо място с прав терен без наклон;
 2. Използвайте протектори като каска, налакътници, ръкавици и наколенки;
 3. Преди всичко се уверете, че детските ролери са добре обути и стегнати на краката;
 4. Винаги стойте близо до детето, докато то се учи да балансира.

Заключение

Няма нищо по-добро от това да видите децата си да се забавляват докато спортуват. Ето защо подарък като детски ролери в комплект с протектори или тротинетка за трикове може да бъде всичко, от което вашето дете има нужда, за да бъде по-активно и щастливо.

В тази публикация Ви показваме какво представляват детските ролери, какви ползи носят за вашето дете и за какво да гледате, когато купувате.

Надяваме се, че сте намерили идеалните детски ролери в секцията с модели по-горе, които подбрахме за вас. Надяваме да сме Ви помогнали в избора и да зарадвате детето си с уникален подарък за забавление през летния сезон.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart