6 Най-добри кухненски роботи

С кухненски робот можете да внесете повече практичност във вашата кухня. Той осигурява прецизно кълцане на различни видове храни като колбаси, меса, зеленчуци, плодове и сирена.

Някои модели са доста мултифункционални, тъй като освен кълцане, нарязване, смилане, дори служат като сокоизстисквачка или месомелачка.

Този изключително практичен и функционален уред набира все по-голяма популярност в домашните и професионални кухни, тъй като натовареното ежедневие изисква по-бързото готвене в кухнята.

Защо да купите кухненски робот?

Освен, че спестява време, с кухненски робот е възможно да режете напълно еднакви парчета. Този фактор е идеален за композиране на ястия с по-добри визуални ефекти.

Цветни, миксирани салати, настърган кашкавал или дори мелене на месо. За минути всичко е готово, без бъркотия или цапане на няколко кухненски съда. Това е едно от големите предимства на кухненския робот, който може да направи готвенето още по-приятно.

Можете да изпълнявате много функции с един уред. Кухненският робот оптимизира времето за готвене поради своята гъвкавост и като основно предимство осигурява по-здравословна храна за цялото семейство. Основните функции обикновено са четири: настъргване, нарязване, кълцане и смесване.

Предлага много възможности

Има много възможности за приготвяне с кухненски робот: сосове, салати, нарязване на плодове, настъргване на сирена, смилане на зърна и много други. Вижте различните функции по-долу:

 • Функция за месене: приготвя различни видове тесто, от леко до тежко, като сладкиши и хлябове;
 • Функция настъргване: настъргва всички видове храни, от зеленчуци до сирене;
 • Функция за рязане: острие за рязане на зеленчуци, плодове, зеленчуци и други видове храни;
 • Функция на блендер: идеална за приготвяне на сокове, витамини, кремове, паста и сосове;
 • Функция на сокоизстисквачка: приготвя прясно изцедени сокове от лимон и портокал и други плодове;
 • Функция за емулгиране: прави яйчен белтък, бита сметана, сосове и суфлета.

Предложения за най-добри кухненски роботи

Производителността на тези кухненски роботи в таблицата превъзхожда конкурентите си по отношение на мощност, безопасност, скорост и капацитет за съхранение.

Какъвто и да е изборът ви между тези модели в ръководството, по-опростен или многофункционален, трябва да знаете, че ще вземете ефикасен уред, който със сигурност ще ви донесе повече удовлетворение и практичност при готвене.

Чрез мненията и препоръките на потребителите на тези малки уреди, ние избрахме най-добрите кухненски роботи. Проверете основните характеристики на всеки модел и осигурете повече модерност и практичност във вашата кухня.

По-долу вижте повече информация за всеки модел, технически характеристики, режим на работа и допълнителни функции.

Най-доброто съотношение цена/качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Кухненски робот BOSCH, MULTITALENT 8 MC812S820

Кухненски робот BOSCH, MULTITALENT 8 MC812S820

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 1250W
 • Корпус: Неръждаема стомана
 • Приставки: 6
 • Цитрус преса
 • С блендер: Да

С назъбено острие и голяма режеща повърхност може да реже лесно и точно всякакви продукти, независимо дали меки или твърди зеленчуци, като запазва остротата си сравнително по-дълго.

С него режете лесно колбаси, месо, риба или ядки и подправки. Оптимални настройки за всяка задача. С безстепенното регулиране на скоростта чрез контролен панел с LED дисплей, както с и функцията за оптимално разбиване и функцията за моментно стартиране за работа на интервали, гответе по-лесно от всякога.

Благодарение на изключително мощния мотор можете да обработвате дори и големи количества.

Във висококачествения блендер с обем 1,5 л, лесно можете да смесвате смутита и коктейли без да оставите парченца или бучки.

С купа XXL и пасатор за големи количества ще можете да се насладите на отличните резултати още по-бързо.

Независимо от приставката която се използва, кухненският робот BOSCH, MULTITALENT 8 се грижи за правилната скорост на всяка приставка, за да се получат перфектни резултати.

Приготвяйте горещата супа с висококачествения блендер Tritan с вместимост 1,5 л. Той е изключително здрав, без вкус и мирис и след употреба можете просто да го поставите в съдомиялната машина.

Вече няма да губите време да търсите аксесоари! Те могат лесно да се съхраняват в 2.3 литровата купа, което спестява място и винаги ще са ви под ръка. Така, дори и в най-малката кухня ще имате повече място.

Почистването след употреба на повечето уреди обикновено отнема време. Но с този почистването е още по-лесно. Аксесоарите обикновено са подходящи за съдомиялна машина и гарантират лесно и удобно почистване, което спестява много време.

Най-добрият модел от висок клас

Кухненски робот TEFAL QB317538 KTM

Истинският майстор готвач знае как да си помогне, за да развива таланта си за готвене. TEFAL QB317538 KTM и е проектиран за да улесни живота ви в кухнята. Щом започнете да го използвате, ще осъзнаете, колко много сте пропуснали до сега!

Този модел предлага уникална патентована технология, която разбива белтъци на сняг за нула време, дори само от едно яйце.

TEFAL QB317538 KTM е разработен за пълно удобство при работа в кухнята. Всички функции са разположени с лице към вас, за да имате лесен достъп при употребата му. Освен това, този страхотен дизайн оптимизира пространството на всяка кухня, което означава, че TEFAL QB317538 KTM ще пасне където и да го сложите.

Съвместим е с 4 опционални приставки (блендер, чопър, месомелачка, ренде) за всички нужди на семейството. С 1000 W мощност и 7 скорости и пулс функция, ще получите гладко и равномерно смесване.

С включеният блендер можете да приготвяте пресни смутита, а месомелачката включваща две решетки средно и едро мелене можете да приготвяте кайма или домашни колбаси.

Най-добрият евтин модел

Кухненски робот BOSCH MCM3501M

Кухненски робот BOSCH MCM3501M

Ако обичате здравословни домашни ястия, но имате натоварен график, ще харесате кухненски робот BOSCH MCM3501M. Той е проектиран специално за динамичния начин на живот. Можете бързо и без усилия да приготвите страхотни ястия.

Този качествен, мултифункционален модел ще превърне досадното готвене в истинско забавление. BOSCH MCM3501M разполага с  повече от 50 функции!

Благодарение на многостранни аксесоари: миксер, чопър, различни режещи приставки ще можете да рендосвате, режете, мелете, надробявате, миксирате и много повече.

Други модели кухненски роботи

PHILIPS, VIVA COLLECTION

Кухненски робот PHILIPS, VIVA COLLECTION

 • Цвят: Черен
 • Мощност: 800W
 • Корпус: ABS
 • Приставки: 3
 • С блендер: Да
3В1 VOLTZ

Кухненски робот 3В1 VOLTZ

 • Цвят: Червен
 • Мощност: 1900W
 • Приставки: 3
 • С блендер: Да
Кухненски робот PHILIPS DAILY COLLECTION HR7320/00

Кухненски робот PHILIPS DAILY COLLECTION HR7320/00

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 700W

Как да изберете кухненски робот?

Ако обърнете внимание на видовете, характеристиките и техническите данни на всеки кухненски робот, можете да направите вашето решения избор още по-точен и удовлетворяващ.

Поради нарастването на търсенето на този уред с всеки изминал ден, основните производители предлагат множество варианти, отговарящи на различни нужди и предпочитания.

В допълнение към различните видове и дизайн, характеристиките на тези уреди също са доста разнообразни, за да удовлетворят очакванията на всички потребители.

Сред толкова много отлични възможности остава въпросът кой модел да изберете? Не е трудно да отговорим на този въпрос: този, който най-добре отговаря на очакванията ви за употреба.

Има хора, които предпочитат по-обикновени кухненски роботи, които имат само острие за кълцане продукти и не е необходимо да сглобяват или разглобяват. Но има и други хора, които предпочитат мултифункционални модели, които могат да заместят уреди като блендери, миксери и сокоизстисквачки.

Броят на функциите е първият критерий, на който трябва да обърнете внимание, тъй като това ще предполага останалите атрибути на това устройство.

Характеристики като мощност и скорост ще доведат до по-добра производителност.

Функции

Както казахме, първата характеристика, която трябва да проверите на кухненския робот е броят на функциите.

Ако намерението ви с този уред само да кълцате продукти, можете да изберете евтин модел само с едно острие, което ще изпълнява тази задача достатъчно добре.

Най-обикновените модели имат предимството на по-ниска цена и лекота на боравене, тъй като обикновено се предлагат само с една приставка и не е необходимо да сменяте остриетата с други аксесоари.

Ако търсите уред, който освен да кълца, смила, настъргва, емулгира и изцежда плодове на сок, си струва да инвестирате в мултифункционален кухненски робот.

Този уред се предлага с различни съдове и остриета, които позволяват различни функции, както и ефективна подмяна на други малки уреди.

Броят на допълнителните функции варира в зависимост от модела. На пазара има кухненски роботи 12 в 1.

Мощност

От мощността зависи, колко добър ще бъде за нарязване или смилане на продукти.

Колкото по-голяма е мощността, толкова по-добре ще се справя с обработването на твърди и тежки продукти. Затова се препоръчва да изберете модел с мощност минимум 500 вата. Това ще гарантира задоволителни резултати и по-големи възможности за обработване на продукти.

Скорост

Най-обикновените модели имат само една скорост, което може да удължи времето, в което се използва уредът. Скорост 1 е най-добра за разбиване на кремове, белтъци и нарязване на по-меки зеленчуци.

От друга страна, най-модерните кухненски роботи имат поне две скорости, което позволява по-бързо използване и по-прецизно рязане на по-твърди храни като лед, ядки, шоколад, месо и др.

Капацитет

От капацитета на каната ще зависи количеството храна, което можете да приготвяте.

За тези, които имат семейство до трима души, кухненски робот с капацитет от 1,5 до 3 литра ще изпълнява очакванията за смилане на голямо количество храна наведнъж.

Поради неговата компактност и лесно съхранение, мнозина избират модели с капацитет от по-малко от 1 литър, но в крайна сметка се налага да повтарят задачите си повече от веднъж. Употребата по този начин обезсмисля основната характеристика на уреда по отношение на практичността.

Безопасност

Поради острите ножове, безопасността при работа с кухненски робот е най-важният фактор.

Повечето от тези малки уреди имат заключващи механизми, които позволяват на устройството да работи само когато е с поставен капак и правилно затворено.

Наличието на тези системи за сигурност при кухненския робот означава повече защита и предотвратяване на възможни инциденти у дома. Предвид това си струва да проверите дали избраният от вас модел има тези съединители.

Употреба

Сглобяването на продукта не е сложно и се извършва за минути, както и лесната смяна на приставките, което прави готвенето по-лесно и по-бързо. За пълна безопасност при боравене, процесорът работи само със съд, който се заключва с капак. При затварянето устройството има визуално и звуково щракване, тоест, когато поставите каната на основата и след това капака, ще чуете звуковото щракване и това е всичко, вашият кухненски робот ще бъде готов за употреба.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart