6 Най-добри микровълнови фурни за бързо готвене у дома

Търсите най-добрата микровълнова фурна? Най вероятно имате и затруднения с намирането на най-подходящият модел за вас.

В тази ситуация изпадат доста хора, когато търсят нов уред за кухнята си. Тези фурни са влезли в повечето български домакинства, но новите модели са придобили функции, които в крайна сметка усложняват избора на потребителите.

Защо да купите микровълнова фурна?

Микровълновата е незаменим елемент в днешно време в много домове, тъй като носи практичност, спестява време и може да се използва за приготвяне на много рецепти. Някои хора се чудят дали това наистина е необходим уред у дома, докато други не могат да живеят без него.

Всяка рецепта, която пожелаете, може да бъде приготвена в микровълновата, стига да внимавате и да се научите да променяте времето според модела, който притежавате.

Ако нямате на какво да готвите вкъщи или предпочитате да използвате нещо по-бързо и практично, микровълновата е най-добрият вариант, тъй като прави малко бъркотия и можете да служи като малка готварска печка.

Ако обичате да готвите, но не харесвате почистването след това, има и още едно предимство да използвате микровълнова фурна. Почиства се по-лесно от печката и котлона и само след няколко минути всичко ще блести от чистота.

Сравнение на най-добрите микровълнови фурни

Не сте сигурни кой модел да изберете? Тук ще намерите шестте най-добри модела в момента, заедно с най-важните им характеристики.

Микровълнова фурна SAMSUNG MS23F301TAS/OL

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

 • Цвят: Черен / Сребрист
 • Грил: Не
 • Обем: 23 литра
 • Мощност: 800 W

Благодарение на микровълнова фурна SAMSUNG MS23F301TAS/OL можете да заменете полуфабрикатите със здравословни, домашно приготвени ястия. С 20 предварително зададени програми за готвене можете да приготвите прясна храна само за минути.

Освен това с красивият дизайн на тази микровълнова можете да подобрите външния вид на кухнята си. Тя е с черно стъкло отпред, поместено в екстериор с елегантен кант и сходна дръжка, с кристално син дисплей и подробен сребрист програматор.

Не е нужно и да се притеснявате за почистването ѝ, тъй като вътрешността ѝ е с гладко керамично покритие, което изключително лесно почистване. Не се драска и няма да се обезцвети с времето. Това е антибактериално покритие, устойчиво на надраскване, което ще ви служи дълги години.

Микровълнова фурна SAMSUNG GE83X

 • Цвят: Черен
 • Грил: Да
 • Обем: 23 литра
 • Мощност: 800 W

С луксозен огледален дизайн, микровълнова фурна Samsung GE83X привлича всички погледи. Този дизайн ще пасне идеално на всеки интериор. Тя се управлява чрез сензорен дисплей, с отпечатани върху него ключови функции. Вътрешността ѝ е с керамично покритие, което предотвратява разпространението на бактерии и е 7 пъти по-устойчиво на надраскване и ръжда от интериора на останалите микровълнови фурни.

Микровълнова фурна GORENJE MO20A3X

 • Цвят: Инокс
 • Грил: Не
 • Обем: 20 литра
 • Мощност: 800 W

Можете бързо да затопляте храната си, като активирате фурната само с с едно докосване. Функцията SmartStart ще ви бъде особено полезна, когато се нуждаете от топла храна. Ако не бързате да сервирате, автоматичната програма StayWarm ще поддържа храната при постоянна температура, докато не дойде подходящото време за сервиране.

Видове микровълнови фурни

Вижте какви функции и удобства могат да ви предложат различните видове микровълнови фурни:

Без грил

Тази микровълнова е най-обикновената на пазара. Използва се за затопляне, размразяване и готвене. Моделите от този вид са най-опростените, но в същото време ефективни и преди всичко евтини. Ето защо, ако не търсите специални функции, такава микровълнова фурна ще бъде идеална за вас.

С грил

Тази функция се използва за запичане, печене и гратениране. За да можете да използвате тази функция, трябва да поставите специалната решетка с крачета в микровълновата фурна (много от моделите я включват като аксесоар). Храната се поставя върху решетката и по този начин ще бъде по-близо до топлината и ще има по-добър завършек.

С конвекция

Тази микровълнова фурна е с много функции, тъй като загрява и има скара. Също така тя има вентилатор, с който можете да готвите на пара или дори да печете без проблеми. Предлага безкрайни възможности за готвене, но цената ѝ е по-висока.

Многофункционални

Това е най-модерната микровълнова фурна. Всъщност това е две устройства в едно 2 в 1: фурна и микровълнова. Многофункционалните фурни са от много висок клас, с различни програми за готвене и готвене на пара. Най-големият недостатък на Многофункционалната е високата ѝ цена.

За вграждане

Очевидно, основната разлика с другите видове микровълнови фурни е нуждата от монтаж. Те се вграждат в кухненските шкафове, като по този начин се адаптират към пространството, с което разполагате.

С функция “хрупкава коричка”.

Тази функция е нещо подобно като еър фрайър, позволява пържене в микровълнова фурна. Имайте предвид, че трябва да се използва с тефлонов съд, който може да издържи на високи температури. Ще получите свеж, златист завършек. Тези модели са перфектни уреди за пържене на яйца, приготвяне на омлети, за претоплене на пица, кишове и дори пандишпанови блатове.

С функция за готвене на пара

Тази функция работи като високоефективен бойлер, който генерира пара, която преминава директно във вътрешността на микровълновата печка. Храната се готви с почти никаква допълнителна мазнина, което прави ястията по-здравословни.

Евтини микровълнови фурни

 • Цвят: Черен
 • Грил: Не
 • Обем: 23 литра
 • Мощност: 800 W

Микровълнова фурна SHARP R204S

 • Цвят: Сив
 • Грил: Не
 • Обем: 20 литра
 • Мощност: 800 W

Микровълнова фурна FINLUX FMO-2062S

 • Цвят: Черен
 • Грил: Не
 • Обем: 20 литра
 • Мощност: 700 W

Как да изберете микровълнова фурна?

Необходимо е да обърнете внимание на някои основни аспекти, които трябва да имате предвид при избора на вашата микровълнова фурна. Те са свързани с характеристиките на продукта, които е важно да идентифицирате по време на търсенето си.

Мощност

Мощността е важна характеристика и ще определи колко ефективно ще работи вашият уред. Колкото по-мощна, толкова по-бърза, по-практична и с по-голяма производителност ще бъде вашата нова микровълнова фурна.

Така че, трябва да помислите какви са вашите нужди, преди да купите един или друг модел. Научете повече за различните функции на моделите и си задайте някои въпроса, като например:

 • За какво купувам микровълнова фурна?
 • Ще я използвам ли много често или само за претопляне на храна?

Размери на уреда

Когато избирате бъдещата ви микровълнова фурна, имайте предвид ширината, височината и дълбочината на уреда, който търсите, за да сте сигурни, че ще можете да я позиционирате във вашата кухня.

Ако не разполагате с много излишно пространство има и други варианти, за да намерите идеалното място: поставете я в шкаф или върху плот. От друга страна, ако не знаете къде да поставите микровълновата печка в малката кухня, например, помислете за модел за вграждане, който винаги е отлична възможност за тези, които искат да спестят място в кухнята.

Капацитет

Капацитетът е пряко свързан с размера на уреда и е един от най-важните фактори в процеса на избор, изискващ внимателен анализ. Няма да ви е нужна по-голяма микровълнова фурна от необходимото, която ще заема излишно място във вашия кухня.

Помислете за вашите нужди и потърсете микровълнова фурна с идеалния за вас капацитет, независимо дали е 20 литра, идеална за двойки или хора, живеещи сами, или от 30 литра, за по-големи семейства.

Изборът на идеален размер също зависи от това как се използва уреда, вашите нужди и броя на хората, които ще го използват.

 • Микровълнови фурни до 25 литра: това са компактни модели, подходящи за тези, които живеят сами или имат малко семейство.
 • Микровълнови от 26 до 30 литра: това са по-големи модели, които позволяват използването на големи съдове за приготвянето на по-сложни рецепти. Подходящи за семейства от 4 до 6 човека.
 • Микровълнови фурни над 30 литра: идеални за по-големи семейства. Поради своя капацитет и характеристики те са най-скъпите модели в категорията.

Налични функции

Също така обърнете внимание и на предварително зададените програми на всеки модел. Търсете функции като размразяване, възможност за персонализиране на функциите според вашите нужди, детско меню (ако имате деца вкъщи), здравословно меню, според теглото на продуктите, премахване на миризмите или функция за лесно почистване, наред с други, които ще отговорят на вашите нужди и ще направят устройството по-практично за вас.

Консумация на енергия

Консумацията на енергия е определяща характеристика при избора на всички домакински уреди, така че винаги обръщайте внимание на сертификата за енергийна ефективност на уредите, които търсите.

Винаги избирайте най-икономичните модели, които имат клас A на енергийна ефективност, така че да можете да спестите от сметката си за електроенергия.

Съвети за безопасна употреба на микровълнова фурна

Има някои предпазни мерки, които трябва да се вземат при използване на микровълнова фурна, за да се избегнат инциденти или повреда на уреда.

Трябва да се избягва поставянето на метални предмети вътре в микровълновата фурна, като прибори за хранене, тави от алуминий или неръждаема стомана, или дори съдове украсени с златни кантове. Този тип продукти отразяват микровълновия сигнал, така че храната няма да се затопли правилно.

Освен това, вътре във фурната могат да се появят искри, подобно на това, което се случва с електрически стълбове при по-проливен дъжд. Това може да доведе до изгаряне или съкращаване на живота на уреда, твърдят експерти.

В зависимост от храната, която планирате да готвите или стоплите, може също изисква специално внимание.

Съветът е да я надупчите, преди да го поставите в микровълновата фурна, за да ѝ помогнете при готвенето и да предотвратите нежелана експлозия, какъвто е случаят с картофите, например.

Друга храна, която не трябва да се поставя цяла директно в микровълнова е яйцето. Ще гръмне и цялата микровълнова фурна ще бъде за почистване. В някои онлайн магазини можете да намерите специален съд за готвене на яйца в микровълнова.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart