6 Най-добри цитрус преси

Не е нужно много мислене, за да изберете цитрус преса, но трябва да се съобразите с някои важни характеристики. Важно е да знаете колко често ще я използвате, вашия бюджет, мощността и размерите. Разбира се, не по-малко важна е и гаранцията. Това са основните фактори, които трябва да имате предвид, преди да направите своя избор.

Портокаловият сок е неразделна част от живота на много хора. Ако имате цитрус преса ще можете лесно да го приготвите у дома. Ако пиете сок само от време на време, просто си купете обикновен модел и го дръжте в чекмеджето за прибори. Но ако обичате да пиете редовно прясно изцеден сок, по-добре е да инвестирате в добра електрическа цитрус преса.

Сравнение на най-добрите цитрус преси

Моделите, които избрахме в нашия списък се открояват по отношение на качество и други предимства. С някои от тях ще откриете много нови функции, различни дизайни и лесна употреба. 

Цитрус преса BOSCH MCP3500N с добро съотношение цена и качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

 • Корпус: Пластмаса
 • Капацитет на каната за сок: 0.8 литра

BOSCH MCP3500N е компактна цитрус преса с голям, подвижен контейнер за сок и индивидуално настройване на количеството пулпа за оптимално изцеждане на плодовете.

Тя е с универсален конус за изцеждане на големи и малки плодове с въртене в двете посоки за максимално извличане. Можете да контролирате количеството на пулпа в сока.

Каната за събиране на сока е с вместимост 800 мл. и разполага с мерителна скала. Уреда е лесен за почистване благодарение на възможността за миене на частите в съдомиялна. За лесно и практично съхранение този модел разполага със система за прибиране на кабела и капак за защита от прах.

Автоматична цитрус преса TEFAL

 • Цвят: Черен / Сив
 • Мощност: 100W
 • Корпус: Пластмаса

Тази компактна цитрус преса може да предостави нужното количество витамини за цялото семейство под формата на вкусен, прясно изцеден сок. Можете директното да сервирате сокът направо в чашата. Автоматичната цитрус преса от Tefal разполага с 3 лесно разпознаваеми, лесни за използване цветни конуса, всеки предназначен за различен размер или видове плодове. Жълтият конус е за лимони, оранжевият – за мандарини и портокали, а розовият за грейпфрути и т.н. Автоматичното включване и изключване се задейства от натиска на плодовете.

Най-добрият евтин модел цитрус преса

 • Мощност: 25W
 • Корпус: ABS
 • Вместимост на каната за сок: 0.5 литра

Изцеждането на сок никога не е било толкова лесно. Тази електрическа цитрус преса е изключително лесна за използване. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете плода върху конуса. Това ще активира мотора и уреда ще започне да извлича сока от плодовете. Тази проста машина прави вкусни сокове, като същевременно запазва естествения вкус и хранителните вещества. Насладете се на здравословни и пресни сокове у дома.

Различни видове цитрус преси

Ръчни преси: има огромно разнообразие, от тези, които са ръчен уред от пластмаса или метал, в който слагаме половин портокал и стискаме, за да извлечем сока, до традиционните с лост, които с натиск пресоват цитрусовите плодове.

Има и традиционните с кана и конус в центъра, върху който натискаме и завъртаме половината от цитруса, за да се изцеди. Те са евтини модели, лесни за миене и издържат много години, но пропускат твърде много пулп в сока. Те са добри за употреба от време на време, за един или двама души.

Електрически цитрус преси: Тези са по-бързи и по-практични модели. Просто трябва да натиснете портокала върху конуса на уреда, който започва да се върти без много да натискате. Има някои, които са по-компактни, идеални за по-малки кухни, но има и други, с по-големи размери, но с по-красив дизайн, който ги прави да изглеждат добре, ако ги позиционирате на кухненския плот, като част от декорацията.

Професионални цитрус преси: тези по-бързи и по-мощни, което ще ви позволи да се възползвате максимално от плодовете. Освен това те са много лесни за работа, просто поставете портокалите и натиснете бутон.

Други сокоизстисквачки: цитрусовите плодове също могат да се изстискат в блендер или сокоизстисквачка, но почистването отнема повече време. Основното предимство е възможността да използвате огромно разнообразие от плодове и зеленчуци. Получавате сок без пулп или фибри, 100% сок.

Евтини цитрус преси

 • Вместимост: 1 литър
 • Прозрачен капак и купа
 • Двупосочно въртене с контейнер за пулп

ЦИТРУС ПРЕСА CROWN CCP-6544

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 40W
 • Корпус: Пластмаса
 • Вместимост на купата за сок: 1 литър

ЦИТРУС ПРЕСА CROWN CCP-6568

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 1000W
 • Корпус: Пластмаса
 • Вместимост на купата за сок: 0.7 литра

Как да изберете цитрус преса?

Когато избирате добра цитрус преса трябва да вземете предвид няколко подробности:

 • Мощността на мотора
 • Ниво на шум
 • Капацитетът на контейнера
 • Материалите, с които е изработена
 • Ако искате филтър за портокаловият сок
 • Да има предпазител и система против капене
 • Да има капак, за да се предотврати натрупването на прах, когато се прибере
 • Система за скриване на кабела
 • Лесна за почистване и миене в съдомиялна машина
 • Вендузи на основата за по-добро прилепване към кухненския плот
 • Маркировка за количество
 • Какъв е вашият ценови диапазон

Купете модел, който най-добре отговаря на вашите нужди и е подходящ за вашето кухненско пространство, не е нужно да вземете най-добрата автоматична цитрус преса.

Сега нека разгледаме най-важните неща при избора на цитрус преса, за да гарантирате най-добрият избор за вашия дом.

Избор на вид

На пазара можете да откриете няколко вида цитрус преси, включително ръчни модели. Въпреки това, тук в нашия списък ние сме избрали по-практични модели, с автоматична електрическа работа. 

Сред електрическите цитрус преси има два различни вида:

Стандартни модели

Това са най-често срещаните модели, чудесни за ежедневна употреба. Те са устройства с вградена кана, която може да се изважда, за да се сервира сока. Това е най-добрата цитрус преса с предимство в цената и икономична при консумация на електроенергия. 

Бързи модели

Те са най-добрите, ако искате да по-бързо да цедите сок. Имат по-голяма мощност и в резултат на това по-висока производителност. Освен това те са по-модерни модели, с красиви кани за събиране на сока и сервиране.

Можете също и да използвате кухненски робот с приставка за изстискването на портокали, грейпфурти или лимони.

Различни конуси

Конусите, наричани още екстрактори са частите, които извличат сока от плодовете. Като цяло, най-добрата цитрус преса има разнообразие от конуси, които да използвате с различни размери плодове. Въпреки това имайте предвид, че може да намерите и модели, които разполагат с универсален екстрактор. Той е с различен дизайн, способен да се адаптира към различни плодове.

Мощност и работни характеристики

Колкото по-голяма е мощността в устройството, толкова по-голяма производителност и скорост ще има. Така че, ако искате да изцеждате по-ефективно пресен сок, изберете бърз модел, които има мощност над 150 вата.

Освен това, за по-добра работа при извличане на сок, някои модели имат и двустранно въртене. Следователно конусът се върти напред-назад, извличайки възможно най-много сок от плодовете. 

Преса, която гарантира скорост и гъвкавост на приготвяне на сок ще има тези характеристики, които я правят най-добрата. И, разбира се, има автоматична система за въртене, но плодовете трябва да се натискат ръчно, докато се изцеди сокът.

Капацитет на контейнера

Някои от моделите включват кани от 500 мл до 1,3 литра. Така че трябва да знаете, че разликата е доста голяма. Изборът на това ще зависи от начина и на употреба.

Затова най-добрите цитрус преси за цялото семейство са тези с възможно най-голяма кана, около един литър. Така че е възможно да приготвите точното количество сок наведнъж за тримa, четирима души. 

За тези, които живеят сами или двойка, уред с капацитет от 800 мл. ще е достатъчен.

Дизайн и технологии

Днешните домакински уреди са преди всичко смарт, сложни и ефективни в употреба. Затова пресите са и съюзници на тези, които търсят по-практичен и модерен живот. 

Има много скъпи модели, които се отличават със супер стилен дизайн, като например неръждаема стомана, която се превърна в един от любимите визии на домакински уреди. Но цветните също са високи.

И, разбира се, те са пълни с функции, за да улеснят производството на сок. Като например системи за по-малко производство на пулп, с капкова запушалка. Или аксесоар за смесване на сосове и други течности, регулиране на нивата в цедката и много други. 

Материал 

Качествените материали са като допълнение към всичко, за да изберете дълготраен модел, което да използвате дълго време. Така че не трябва да обърнете внимание на качество на производствения материал. Не забравяйте, че добре работещ мотор също е важен.

Като цяло на пазара се предлагат модели произведени от пластмаса или неръждаема стомана. В този случай стоманата е по-устойчива на време и трудности, което е чудесен вариант за тези, които търсят по-високо качество.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart