10 Най-добри уреди за сушене на плодове

На пазара има толкова много различни уреди за сушене на плодове, че може да е трудно да решите кой да купите. Не се притеснявайте, ние ще можем да ви помогнем. Проучихме пазара и намерихме някои от най-добрите уреди за сушене на плодове, предлагани от марки като Daewoo, Concept, MUHLER, Sapir и др.

Топ 10 най-добри уреди за сушене на плодове

Въпреки че всички продукти в нашия списък с най-добрите според нашите проучвания, уредът за сушене на плодове Daewoo DD500S излезе на първо място поради ред причини. Препоръчваме и други продукти с добро качество. Има много различни опции, така че продължавайте да четете, за да намерите най-добрия за вас!

1. Уред за сушене на плодове Daewoo DD500S

Daewoo DD500S е перфектен от естетическа гледна точка, защото е с фиксиран размер и има достатъчно място на всяка тава, което означава повече място за поставяне на плодове. Прозрачният капак на уереда ви позволява да видите напредъка на процеса на дехидратация, без да го отваряте и да влияете на условията вътре.

Тавите се поставят вътре в уреда, а плодовете и зеленчуците се нареждат върху тях, за да се дехидратират. Устройството ще циркулира равномерно горещ въздух в цялото пространство, разпръсквайки топлината равномерно.

Температурата е критичен фактор при сушенето, тъй като различните плодове могат да бъдат изсушени само в рамките на определен температурен диапазон (между 35-70°C). Идеалната температура за храна често се определя от съдържанието на вода в храната.

Уредът загрява храната, за да освободи влагата отвътре. След това вентилаторът на устройството издухва горещия, влажен въздух от устройството през вентилационните отвори. Този процес продължава, докато съдържанието на влага в храната падне под 20%.

Таймерът на уреда за сушене на плодове е важен, за да се уверите, че храната е правилно дехидратирана, особено ако имате натоварен график и не можете редовно да проверявате напредъка. Таймерът може да се настрои на желаното време и след това да се стартира, така че лицето, което го използва, не трябва да стои близо до устройството.

2. Машина за сушене на плодове sapir sp 1451 a5

Sapir sp 1451 a5 има две различни позиции на тавата – ниска и висока. Трябва да използвате ниската позиция, когато дехидратирате по-малки храни, и високата позиция, когато сушите по-големи. Това ще гарантира, че храната ви е правилно дехидратирана. Този продукт има циркулация на горещ въздух за висока ефективност на сушене. Таймерът ще се изключи автоматично, когато достигне края.

Дехидраторът запазва храната, като премахва водата от нея, което я прави по-дълготрайна и запазва хранителната си стойност. Този процес е идеален за приготвяне на леки закуски, сушени плодове или сушено месо.

Този продукт е идеален за сушене на плодове, месо, риба, зеленчуци и билки. С него можете да приготвяте телешко месо, бананов чипс, сушени плодове, плодови рулца и др.

Уредът за сушене на храна има 5 големи, прозрачни, регулируеми тави, които могат да поберат значително количество храна. Този уред е прозрачен, така че можете да следите колко изсъхва храната ви, без да се налага да отваряте капака и да прекъсвате процеса.

За да готвите здравословно, просто използвайте много пресни плодове, зеленчуци и постно месо. Поставете храната в тавите и задайте температурата.

Може да премахне влагата от храната, като същевременно запази вкуса. Функцията за избор на температурата го прави лесен за използване.

Сушенето на храната с тази машина намалява обема (позволява по-лесно съхранение на храната в буркани/кутии за обяд и др.) и запазва плодовете и зеленчуците здрави (витамини, хранителни вещества и минерали). Дехидратирането на храната може да ви помогне да се наслаждавате на страхотни на вкус плодове през цялата година, дори когато не е сезонът им.

3. Уред за сушене на плодове Concept SO1060

Уредът за сушене на плодове Concept SO1060 е лесен начин за сушене на плодове, зеленчуци, гъби, цветя, месо, риба и паста. Тази сушилня има вграден цифров таймер, така че винаги да знаете колко време сушите материала.

Сушилнята за храна SO 1060 има изключителна форма и най-важното е, че има таймер. Това го прави идеален за тези, които искат да имат идеално изсушена храна, без да се притесняват от пресушаването или недостатъчното изсушаване. Настройката за непрекъснат контрол на температурата на дехидратора ви позволява да изберете температурата, от която се нуждаете, за да изсушите храната, която дехидратирате.

Concept SO 1060 е уникален и компактен уред, който разполага с 9 прозрачни тави с размери 31,2 x 25,5 cm. Температурата може да се регулира от 35°C до 70°C, което ви позволява да добавяте всякакви храни. Вграденият вентилатор и специалната форма на тавите осигуряват перфектно и равномерно изсушаване. Нивото на шум е само 46 dB (A), а мощността е 260 W.

4. Уред за сушене на плодове Concept SO1025

Уредът за сушене на плодове Concept XXL SO 1025 е с голям капацитет и е оборудвана с 12 тави с диаметър 32 см. Този модел може да изсуши голямо количество храна едновременно.

Няма ограничения за вашето въображение. SO1025 може лесно да изсуши тестени изделия, гъби и месо, а също така може да се използва за приготвяне на вкусни ястия за домашни любимци.

Уредът е оборудван с вентилатор за равномерно сушене, защита от прегряване и непрекъснато регулиране на настройката на температурата на сушене.

5. Gorenje FDK500GCW

Входната мощност от 380 W на Gorenje FDK500GCW ви позволява лесно да сушите плодове, гъби, зеленчуци, билки или месо. С големия си капацитет и регулируеми температурни настройки, този уред е идеален за консервиране на любимите ви храни.

Този дехидратор има предимство пред останалите, тъй като има 5 тави, които могат да поберат почти всякакъв вид храна. Това означава, че можете да дехидратирате повече храна наведнъж или да дехидратирате по-големи парчета храна.

Вграденият автоматичен таймер улеснява настройката на работното време. Този таймер ви уведомява кога е време да извадите тавите от вашия уред за сушене на храна или да изключите уреда.

Дехидраторът за плодове е проектиран с вграден предпазител, който гарантира, че процесът на сушене е безопасен, както и е проектиран да бъде по-лесен и по-ефективен за използване, с функция за контрол на температурата, която улеснява постигането на желаните резултати. Сушенето на зеленчуци, плодове и месо изисква различни температури, така че уред с регулируеми настройки ще бъде много полезен.

6. Уред за сушене на плодове и зеленчуци MUHLER DHY300T

MUHLER DHY300T е уред, който е чудесен за приготвяне на различни храни. Разполага с различни възможности за приготвяне, включително приготвяне на плодов чипс, стафиди, желирани десерти, здравословни плодови и ядкови десерти, сушене на месни и рибни деликатеси, сушене на билки, подправки, гъби.

Уреда разполага и с вентилатор за сушене за равномерно разпределение на въздуха, диапазон на регулиране на температурата до 75°C и светлинен индикатор за защита от прегряване. Лесен е за почистване и използване и се предлага със захранване от 240 W, 230 V, 50 Hz.

7. Уред за сушене на плодове Rohnson R-291

Уреда за сушене на плодове Rohnson R 291 е идеален за сушене на плодове, зеленчуци, билки и гъби. Този петстепенен уред осигурява равномерно и постоянно изсушаване, запазвайки качеството и вкуса на вашата храна.

За да си направите вкусен билков чай ​​у дома, просто изсушете цветовете на мента, бъз или липа. Сушилнята не само изсушава храната равномерно, но и значително удължава срока ѝ на годност. Това е страхотен уред за всяка кухня.

Rohnson R 291 е чудесен избор за тези, които търсят надежден и лесен за използване уред за сушене на храна. Разполага с непрекъснато регулиране на настройката на температурата на сушене, защита от прегряване и 5 нива, всяко с височина около 32 mm, което ви позволява да поставите дори големи парчета плодове.

Машината има температурен диапазон от 35 до 70°C, което я прави подходяща за сушене на билки, пресни гъби и други плодове и зеленчуци. По-ниската температура е идеална за сушене на билки, докато по-високата температура е идеална за пресни гъби.

8. Concept SO2040

Concept SO2040 е мощен уред, който може да се използва за сушене на плодове, зеленчуци, гъби, билки, цветя, риба и юфка. Разполага с цифров контролен панел и таймер, който може да се настрои от 10 минути до 48 часа.

Има цифрово управление, което ви позволява да регулирате температурата на сушене между 35 и 70 градуса по Целзий и 9 нива, така че можете да изсушите много плодове наведнъж!

Освен това има функция за защита от прегряване и голяма площ за сушене с размери 0,93 квадратни метра. Този уред е известен и с тихата си работа, произвеждайки само 50 децибела шум. И накрая, той има размери 39 x 26,5 x 2,5 cm.

9. Уред за сушене на плодове Concept SO1011

Уред за сушене на плодове Concept SO1011
ВИЖ ЦЕНАТА

Този уред за плодове има 5 тави за сушене и практична форма за по-добра организираност. Спестяването на място в кухнята винаги е полезно, тъй като кухненското пространство винаги е лимитирано. Този уред е компактен и спестява място на кухненския плот благодарение на ъгловата си форма.

Освен това е оборудван с цифрово управление и мощност от 240 W, което го прави чудесен вариант за тези, които искат надеждна и лесна за използване машина за сушене на плодове.

Предлага възможност за регулиране на етажите и таймер с максимално време от 99 часа. Ако някои плодове не се побират в пространството между отделните етажи, просто ги пренаредете, завъртете тавата обратно, като по този начин ще създадете повече място.

Concept SO1011 е много леснен за използване благодарение на своите цифрови контроли. Всеки може да го управлява без проблем. Температурата може да се регулира между 35 и 70 градуса по Целзий, в зависимост от нуждите на момента.

Правоъгълните тави се мият лесно в съдомиялна машина и не изискват много поддръжка.

10. CLATRONIC DR 2751

Този уред за сушене на плодове има пет тави, които могат да се подреждат една върху друга, което ви позволява да сушите различни видове и количества плодове наведнъж. Разплага с вентилатор и функция за рециркулация на въздуха.

Машината за сушене на плодове Clatronic DR 2751 е снабдена със защита от прегряване, за да се предотврати прекалено бързото изсъхване на плодовете.

CLATRONIC DR 2751 прави бързо и лесно приготвянето на здравословни, вкусни закуски със сушени плодове, които цялото семейство ще хареса. Чрез премахване на излишната влага можете да запазите вкуса и хранителната стойност на плодовете, като същевременно удължите срока им на годност. Така че защо не опитате днес?

Заключение

Уредът за сушене на храна е удобен инструмент, който може да се използва за сушене на плодове, зеленчуци и дори месо.

Тези уреди работят, като премахват влагата от храната, което от своя страна запазва храната за по-дълъг срок на годност. Чрез дехидратирането на храната вие по същество премахвате съдържанието на вода от храната, което я прави по-дълготрайна и я предпазва от толкова бързо разваляне.

Дехидратираните храни са чудесен вариант за тези, които търсят по-леки и по-преносими варианти от пресните храни. Това ги прави идеални за дейности като туризъм и къмпинг.

Предлагат се различни видове уреди за сушене на плодове, всеки с различни функции. Някои са лесни за използване и изискват само включване, докато други са по-сложни и изискват от потребителя да полага повече усилия за работа. Въпреки това, без значение какъв уред ще изберете, процесът на сушене на плодове и зеленчуци като цяло е един и същ.

За да дехидратирате плодовете и зеленчуците, първо трябва да ги измиете старателно, за да отстраните всякакви замърсявания или остатъци. След това ги нарежете на тънки парчета, за да изсъхнат равномерно. Колкото по-тънки са филийките, толкова по-бързо ще се дехидратират. След като нарежете плодовете или зеленчуците, можете да ги поставите върху решетките в уреда и задайте температурата на желаното ниво. Плодовете и зеленчуците ще бъдат дехидратирани, за да се запазят за по-дълго време.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart