5 Най-добри тротинетки за трикове

Ако искате да усетите адреналина, да се насладите на скоростта, да скачате и правите всякакви номера, трябва да си купите тротинетка за трикове.

За разлика от скутерите за деца, моделите фристайл са по-здрави и се произвеждат с по-специфични особености и на по-високо качество за по-добра свободна практика.

Този спорт става все по-модерен и вече е завладял скейтпарковете по целия свят, точно както кънките или скейтбордовете. Всъщност толкова са популярни, че вече е съвсем нормално да срещате момчета и момичета с тротинетки за трикове.

Каква тротинетка за трикове да купя?

Ако търсите, но все още не знаете кой модел да купите, не се притеснявайте. Искаме да опростим тази задача и да ви предложим, няколко модела, които се открояват най-много в някои онлайн магазини. Ето 5-те най-добри тротинетки за трикове.

Тротинетка за трикове Lionelo

Тротинетка за трикове Lionelo

Започваме с един от любимите ни модели Lionelo. Това е и тротинетка за трикове с добро покритие и много леко тегло. Този модел се препоръчва за момчета или момичета над 8 години.

Скутерът е модел с най-високо качество, който разполага с лагери ABEC-9, анодизирана алуминиева платформа и система за компресия HIC. Освен това има широко Т-тръбно кормило, 110 мм колела с алуминиева сърцевина и калник MN гъвкава стоманена спирачка. Този скутер е създаден за издръжливост и производителност, а уникалният му дизайн го отличава от останалите.

Тротинетка за трикове GS900 Globber

Тротинетка за трикове GS900 Globber

Globber GS900 е перфектната тротинетка за трикове за фрийстайлъри на осем и повече години, за да покажат своите умения. Моделът е проектиран за издръжливост със здрава триканална T6 алуминиева платформа, 82.4 алуминиева долна тръба и карбонова задна спирачка FLEX. Това дава на тротинетката силата да се справи с допълнителната мощност, която децата използват, когато измислят нови трикове!

Globber GS900 се доставя със 120 mm ляти колела с висок отскок с алуминиева сърцевина, които са монтирани на ABEC 9 хромирани лагери за допълнителна издръжливост. Това го прави чудесен за свободен стил и майсторство.

Алуминиевото Т-образно кормило осигурява стил и комфорт с меките си дръжки.

Тротинетка за трикове Felis АВЕС-7

Тротинетка за трикове Felis АВЕС-7

Представяме една от опциите, които са най-търсени предвид доброто качество, Apollo Genesis Pro X. Тази марка се грижи много за дизайна и материалите си, като произвежда качествени продукти с добро представяне. 

Зашеметяващата тротинетка за трикове Apollo Genesis Pro X е здрав, лек модел, който е подходящ както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители.

Това е тротинетка за трикове, която има неплъзгаща се основа и лагери ABEC-7, което го прави идеален както за момчета, така и за момичета на възраст над 8 години. Този продукт може да издържи тегло до 100 килограма и е изработен от здрав алуминий. Скутера е син на цвят.

Отличен вариант, ако търсите качествена тротинетка за трикове, за да ходите до скейт парковете или просто да карате по улиците.

Тротинетка за трикове Globber GS 540

Тротинетка за трикове Globber GS 540

На предпоследно място имаме GS 540 от марката Globber. Марка, която предлага качествени продукти в света на фристайл скутерите. Globber GS 540 е един от любимите модели на много фенове и отличен вариант също така и за начинаещи, така и момчета или момичета.

Теглото му е доста леко. Кормилото е изработено от моноблок от стомана и е високо 580 мм. Платформата е изработена от  анодиран алуминий 6063 T5 и е с размери 110 x 480 мм, което позволява на ездача да извършва всякакви трикове. 

Тази тротинетка се предлага с колела 100 мм диаметър, също има лагери 680ZZ ABEC 7 CHROME и flex спирачка, с които можете да спирате с голяма лекота. Това е отличен вариант, ако искате да си купите тротинетка за трикове, който да използвате за стартово и напреднало ниво.

Evolution Slick Series

Тротинетка за трикове Evolution Slick Series


Тротинетка за трикове Evolution има изключително здраво и твърдо Y-образно кормило, изработено от висококачествена стомана. Кормилото предлага отлично сцепление благодарение на дръжките от серията Ultra Grip. То е фиксирано на място с три винта.

Колелата разполагат с висококачествени лагери и издръжливи, леки поликарбонатни джанти. Колелата са с диаметър 100 мм и ширина 24 мм, което ги прави идеални за трикове и каскади.

Платформата е направена от ултра лек и ултра издръжлив алуминий, използван също и в космическата индустрия. Размерът на платформата е 34,5 cm x 10,8 cm (използваем) и 48,0 cm x 10,8 cm (общо). Височината на платформата е 6,5 см, има плъзгащи се предпазни пластини.

Съвети за избор на най-добрата тротинетка за трикове

Преди да направите покупката е добре да знаете частите, които съставляват тротинетката. Трябва да знаете и кои са най-важните аспекти, които трябва да обърнете внимание, затова по-долу ще детайлизираме най-важните точки, за да знаете как да изберете възможно най-добър модел според бюджета, с който разполагате.

Кормило

Нека започнем с една от съществените части. Доброто кормило трябва да бъде направено като една цяла част, за да е по-устойчиво. Що се отнася до размера на кормилата, на пазара се предлагат модели с кормила с различна широчина, за да се адаптират към вкусовете на различните потребители. Добъре е да потърсите модел с кормило, което да отговаря на ширината на размера на раменете ви. Например, ако искате да правите въртене на 360, би било добре да ви е по-удобно. 

Що се отнася до височината, кормилата на тези тротинетки за трикове обикновено са по-ниски от останалите видове. За перфектната височона ще можете да се ориентирате като хванете кормилото близо до тялото, ръцете ви трябва да са почти напълно изпънати. 

И накрая, нека разгледаме от какви материали се произвеждат:

  • Стоманени кормила: Те са по-тежки, но и по-издражливи.
  • Алуминиеви: Те са много леки, но разбира се по-малко устойчиви от стоманените.
  • Титан: Основната характеристика на титана е неговата еластичност, въпреки това не е по-стабилен от стоманата и е малко по-тежък от алуминия.

Платформа

Основата всъщност е лека правоъгълна платформа, където се качат краката. Тя може да бъде по-тежка или по-лека като това зависи от използвания материал. Имайте предвид материалите, които споменахме по-горе и помнете, че по-тежките са по-здрави. Платформата за този тип скутери средно е с размери 110 х 500 мм. Обикновено има грапава неплъзгаща повърхност за по голяма стабилност.

Y-бар

Y-бар е модернизирано кормило, което осигурява по-добър захват и подобрява манипулацията на скутера. Също може да се намери и с посилващ бар.

️Вилка

Вилката е може би най-важната част на на тротинетката. Тя се намира в основата на кормилото и е честа, която му позволява да се върти правилно. Вилката е елементът, който ще ви позволи да правите трикове на 360 градуса.

Компресионни системи

Системите за компресиране правят скутера по-устойчив и в същото време позволяват на кормилото да се върти свободно без затягания. Те служат за осигуряване на адекватна компресия на лагерите. Ако вилката на скутера е с резба, тя ще трябва да бъде монтирана със система за компресия с резба. На пазара има 3 различни вида компресионни системи: винтови, полуинтегрирани и интегрирани (SCS, HIC и ICS).

Лагери

Лагерите позволяват по-голяма скорост на движение, по-бързи завои и по-гладка работа. Те също имат стандарт, който дава увереност в прецизността на производството им. Този стандарт се нарича “ABEC” и колкото по-голямо е числото му, толкова по-презини са лагерите.

Най-използваните или популярни стойности са между ABEC 7 и ABEC 9. Въпреки това, ако тротинетката е за дете или тепърва започвате дисциплината, по-добре те да имат нисъка стойност, която ще ви позволи да поддържате по-голям баланс и ви помага да се научите как да контролирате движенията. За по-напредналите и професионалните се препоръчва ABEC с високи стойности, които им позволяват да поддържат стабилен контрол, докато изпълняват бързите движения.

Колела

По-голямата част от колелата за тези тротинетки за трикове са изработени от каучук или полиуретан. Обикновено те са с диаметър 100 мм или 110 мм. 

Що се отнася до тяхната твърдост, тя е описана в характеристиките на модела с число между 0-100 в комбинация с буквата “А”. Колкото по-високо е това число, толкова по-твърди ще бъдат колелата.

По-меките ще позволят по-малка скорост и по-голямо сцепление, докато по-твърдите материали ще осигурят по-голяма скорост и по-малко износване. 

При тротинетките за трикове твърдостта, която обикновено се използва за колелата е 85А. Важно е да проверите твърдостта на колелата и да ги смените, когато се износят.

Пегове

Те са алуминиеви или стоманени аксесоари, които надстърчат от оста на колелата. С тях можете да се превърнете в истински каскадьор.

Спирачки

Спирачките ще ви дадат по-голяма безопасност, когато правите трикове със скутера и от своя страна ще допринесат за по-малко износване на гумата на колелото. 

Има 2 вида:

  1. Flex са гъвкави спирачки във формата на калник, обикновено са захванати с един или повече болтове и са най-често използвани. Flex системата е лека и износва гумата по-бавно.
  2. Спирачките с прожина, обикновено са по-евтини и шумни.

Релефни дръжки за по-стабилен захват

Добре е кормилото да е оборудвано с гумени дръжки, които ще ви позволят да имате по-добър захват.

Тегло на тротинетката

Що се отнася до теглото, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид. Важно е да знаете както теглото на тротинетката, така и теглото на човека, който ще я използва. Балансирането на двете тежести ще доведе до движенията и скоковете без усилие и с по-голяма лекота.

Затова първо потърсете тротинетка, която е за вашето тегло. Повечето модели поддържат голямо тегло, така че вероятно няма да имате проблем с това. Важното е да проверите конструкцията и материалите, за да знаете приблизително нейното тегло. 

По-здравите стоманени тротинетки осигуряват по-голяма тежест на движенията, което в някои случаи е добре за осигуряване на по-голяма стабилност. Алуминиевите скутери са по-леки и са идеални за по-висока скорост.

Сега, когато знаете основните части, които съставляват тротинетката за трикове, ще можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.

10 Total Score

Оценка: 4 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart