6 Най-добри сонари за риболов

Риболовът със сонар може да ви осигури часове забавление, но също така може да бъде доста объркващо, когато се опитвате да разберете кой е подходящият за вас. На пазара се предлагат сонари за риболов в различни форми и размери, така че е най-добре да направите някои проучвания, преди да купите такъв. Ето няколко съвета как да изберете сонар за риболов:

  1. Определете вида на водата, в която ще ловите: Различните видове работят най-добре в различни видове вода. Например, ако ще ловите риба в плитки езера и реки, тогава традиционният 2D сонар може да е най-подходящ за вас. Ако планирате да го използвате за дълбоководен риболов, тогава по-усъвършенствано 3D устройство би било по-подходящо за вашите нужди.
  2. Помислете за функциите, които са важни за вас: Тези устройства предлагат разнообразие от функции, които могат да ви помогнат да направите вашето риболовно изживяване по-приятно и успешно. Например, някои от тях имат висока скорост на сканиране, което може да ви помогне по-бързо да идентифицирате рибата във водата. Някои също така идват с възможности за картографиране и могат да бъдат полезни за намиране на конкретни места в езеро или река. Други функции като GPS, отчитане на температурата.
  3. Изберете сонар за риболов, който отговаря на бюджета ви: Цената може да варира от няколкостотин до хиляди лева, в зависимост от модела и функциите, които изберете. Не забравяйте да определите бюджет за себе си и да се придържате към него.
  4. Купете го от реномиран търговец: Важно е да закупите вашия от търговец, на когото можете да се доверите. Прочетете отзивите на клиентите и направете проучване, за да се уверите, че търговецът предлага продукти с добро качество и се предлага с гаранция. Трябва също така да се уверите, че търговецът разполага с опитен персонал, който може да отговори на всички въпроси, които може да имате.

ТОП 6 сонари за риболов

Понякога, намирането на перфектния сонар за риболов може да бъде трудна задача. На пазара се предлага широка гама, така че е важно да знаете кои функции са най-важни за вас. За да ви помогнем да вземете решение по-лесно, ето 6-те най-добри сонара за риболов:

Сонар за риболов Lucky FF918-CWL

Lucky FF918-CWL е специално проектиран за риболов. Снабден е с вътрешен сензорен монтаж и подобрен усилвател, което му позволява да има обхват от минимум 300 метра. Това го прави идеален инструмент за всеки риболовец.

Големият цветен дисплей на това устройство е с размери 3,5 инча, осигурявайки ясна визуализация на вашата подводна среда. Многоезичното меню включва опции като български, английски, руски и други, което улеснява настройката и навигацията в различните настройки на устройството.

Дисплеят осигурява ясни индикации за наличието и дълбочината на рибата, както и контура на дъното и капацитета на батерията. Подсветката гарантира, че дисплеят е видим при условия на слаба осветеност, а настройките могат да се персонализират, за да се регулират чувствителността, диапазонът на увеличение, мерната единица, диапазонът на дълбочината и др.

Спецификациите включват честота от 200 KHz, ъгъл от 45 градуса и обхват на дълбочина от 1-100 метра. Сензорът работи на 433,92 MHz и може да предава на разстояние до 300 метра. Устройството работи на 11-13V DC захранване и може да работи при температури в диапазона от -10 до 50°C.

Пакетът включва сонар с голяма стойка и меню на български език, сензор с предавателен кабел, усилвателна кутия, антена, комплект кабели за свързване и инструкции за употреба на английски език.

Lucky FF918-CWL е надежден и удобен за употреба инструмент, който може да ви помогне да подобрите вашето риболовно изживяване, като предоставя ясна и точна информация за това какво се крие под повърхността на водата.

Lucky, FF718LIC-W

Моделът Lucky FF718LIC-W е универсален сонар за риболов, идеален както за любители, така и за професионални рибари. Има безжичен обхват до 180 метра и работна дълбочина до 40 метра. Този модел използва авангардна технология за изпращане на звукови вълни. След това информацията се получава и показва на цветния дисплей с висока разделителна способност на основното устройство.

Този модел е малък и лек, което го прави лесен за носене и съхранение. Можете да го използвате както в сладка, така и в солена вода. Менюто има опции на много различни езици, включително руски, английски, немски, унгарски, румънски, словенски, полски и китайски. Основното устройство има батерия, която можете да презареждате, така че не е нужно да го държите включено през цялото време.

Този скенер за риба има много страхотни функции, като възможността да избира какви единици да използва за дълбочина и температура и да има режим на симулация. Освен това има индикатор за температурата на водата, така че можете да разберете колко топла или студена е тя. Освен това можете да го настроите да бъде по-чувствителен или нечувствителен, в зависимост от това какво търсите. Предлага се в три различни цвята на менюто: син, червен и сив. Освен това има аларма, която се включва, когато открие риба, и ви показва икони за различни размери риба. Той е 100% водоустойчив, така че можете да го използвате при всякакви метеорологични условия.

Ъгълът на лъча на безжичния сензор е 90 градуса, а диапазонът на дълбочина е 0,7 ~ 45 метра. Сонарът се захранва от 3,7 V акумулаторна батерия, докато сензорът се захранва от една батерия CR2032 (включена). Сонарът тежи 165 грама, докато сензорът тежи 45 грама.

Сонар за риболов Lucky lion2245

Сонарът за риболов Lucky Lion е вашият идеален спътник! Предлага се с безжичен сензор, който може да открива риба на разстояние до 140 метра. Сензорът се включва автоматично, когато е потопен във вода и показва температурата на водата в реално време.

Lucky lion2245 разполага с цветен дисплей, който показва релефа на дъното и размера и дълбочината на всяка риба. Сензорният лъч има покритие от 90 градуса, което означава, че може да работи ефективно на дълбочини от 0 до 45 метра. Безжичният работен обхват между двете устройства е 140 метра. Ако е необходимо, този обхват може да бъде увеличен с допълнителна антена.

Сензора се захранва се с 4 малки батерии. С него могат да се видят риби до 45 метра под повърхността на водата, а покритието на лъча на сензора е 90 градуса.

Сонарът за риболов Lucky Lion се захранва от една батерия, която може да се зарежда през USB. Този продукт е лесен за използване, а комплектът включва всичко необходимо – 1 приемник, 1 антена, 1 сензор, 1 кабел за зареждане и 1 презрамка за носене.

Сонарът за риболов Lucky Lion е страхотен инструмент за всеки, който обича да лови риба.

Lucky, FF-1108-1CWLA

Lucky FF-1108-1CWLA е лесен за използване и дава точна информация за дълбочината на водата и местоположението на рибите.

Менюто има много опции, които можете да промените, за да отговарят на вашите нужди, като измерване на дълбочина и температура на водата. Регулируемата чувствителност ви позволява да контролирате колко детайли се показват на екрана.

Безжичният сензор е с подобрен начин за измерване на температурата и дълбочината на водата. Има вградена лампа, за да можете лесно да го намерите на тъмно и акумулаторна батерия със светлинен индикатор, който ви показва кога трябва да се зареди. Сензорът има и цветен дисплей, така че можете лесно да видите измерванията и дори може да направи разликата между различните размери риби. Можете също така да изберете различни езици за менюто, както и е водоустойчив, в случай че случайно го изпуснете във водата.

Това устройство може да ви покаже неща под водата, които са на дълбочина до 45 метра. Той използва звук, за да намира неща под водата и може да ви покаже зона от водата до 90 градуса. Можете да го управлявате безжично от разстояние до 100 метра и работи с батерия, която можете да презареждате.

Това устройство е сертифицирано за употреба в Европа и се доставя с различни аксесоари. Тези аксесоари включват цветен сонар за риболов с българско меню, безжична сензорна топка, прозрачна сензорна капачка, USB захранващ кабел, захранващ адаптер, 12V зарядно за кола, лента за врат и инструкции на английски и руски език.

Сонар за риболов, Lucky, FF718LiW

Моделът Lucky FF718LiW е универсален инструмент, който може да се използва както от професионални, така и от любители рибари. Има безжичен сензор, който може да достигне дълбочина до 40 метра. Черно-белият дисплей показва дълбочината на водата, а менюто е достъпно на множество езици.

Lucky FF718LiW има акумулаторна батерия, така че е лесен за носене. Можете да изберете дали да измервате дълбочината в метри или футове и температурата в Целзий или Фаренхайт. Сонарът също има режим, в който симулира риба, както и автоматичен и ръчен диапазон на дълбочина. Ако има риба, устройството ще издаде звук, за да ви предупреди. Също така показва контура на водното дъно в реално време и запомня вашите настройки дори когато е изключен. Плюс това е 100% водоустойчив и основното устройство дори плава!

Пакета включва безжичен сензор, връзка за врата, зарядно устройство, адаптер за кола и CR-2032 Li-ion батерия. Безжичният сензор ви помага да намирате неща под водата, а връзката за врата ви помага да изглеждате професионално, докато използвате сензора. Зарядното устройство и адаптерът за кола поддържат сензора работещ за дълги периоди.

Този сонар за риболов е полезен за намиране на риба и други неща под водата. Той е лесен за използване, не е много тежък и се предлага с всичко необходимо за един добър риболов.

Lucky FFW1108-1

Този сонар за риболов е страхотен инструмент за всеки, който обича риболова, независимо дали сте професионалист, начинаещ или просто любител. Може да ви помогне да намерите риба, да проследите дълбочината им и да видите контурите на дъното на водата на разстояние до 100 метра.

Безжичният сензор има различни настройки, от които можете да избирате, за да сте сигурни, че получавате точни показания. Индикаторът за сила на сигнала показва колко силен е сигналът, така че можете да сте сигурни, че получавате добър сигнал.

Lucky FFW1108-1 е специално устройство, което може да се използва както в сладка, така и в солена вода. Това включва океани, реки, езера и дори върху лед или в ледена вода. Lucky FFW1108-1 също е много гъвкав и може да открива и показва неща като треви, пясъци, камъни и други обекти на дъното, което улеснява намирането на добри места за риболов.

Има LCD дисплей с висок контраст, който се вижда лесно дори при условия на слаба светлина. Сонарът също има режим на симулация и звукова аларма, която може да бъде изключена, което улеснява персонализирането на вашите настройки.

Този сонар има влагоустойчив дизайн, така че ще продължи да работи правилно дори и да се намокри.

Lucky FFW1108-1 е надежден и универсален, което означава, че може да се използва по различни начини, за да подобри вашето риболовно изживяване.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart