6 Най-добри сигнализатори за риболов

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате сигнализатор за риболов. Проучването може да ви помогне да изберете най-доброто устройство за вашите нужди и да увеличи шансовете ви за успешен риболов.

  • Вид риболов: Типът риболов, който планирате да извършвате, ще определи типа устройство за сигнализиране на кълването, от което се нуждаете. Например при ловенето на шаран може да изисква набор от аларми с контролен блок, докато риболовът на плажа може да изисква само обикновена аларма за кълване, която се прикрепя директно към въдицата.
  • Чувствителност: Трябва да потърсите устройство с регулируеми нива на чувствителност. По този начин можете да приспособите устройството към размера и силата на рибата, която насочвате.
  • Звуков и светлинен сигнал: Трябва да потърсите устройство, което предлага звукови и светлинни предупредителни сигнали, така че да можете да откривате калване дори при слаба светлина или тъмни условия.
  • Обхват: Обхватът на уреда е важно да се вземе предвид, ако ще ловите на разстояние. Уверете се, че избраното от вас устройство има обхват, който отговаря на вашите нужди.
  • Издръжливост на батерията: Важно е да проверите живота на батерията на устройството, преди да го купите, за да сте сигурни, че няма да се налага честа смяна на батериите.
  • Лесна употреба: Потърсете сигнализатор за риболов, който е лесен за инсталиране и използване. Устройство, което е лесно за настройка и използване, ще ви спести време и разочарование.
  • Издръжливост: Потърсете модел, който е издръжлив и може да издържи дълго. Риболовът може да бъде труден за оборудване, така че се уверете, че вашето устройство е създадено да издържи.
  • Цена: Уверете се, че можете да си позволите цената.

ТОП 6 сигнализатори за риболов

Има много различни видове аларми за въдица, които можете да използвате, когато ловите риба, но ето шестте най-добри варианта в момента, които да разгледате.

1. Комплект сигнализатори за риболв с централа Delphin Coder

Този комплект от четири електронни водоустойчиви сигнализатори е идеален за риболов на шаран. Контролният блок Delphin Coder гарантира, че сигналите са добре балансирани по отношение на цена, производителност и качество. Въпреки че този комплект е по-евтин от някои други опции на пазара, сигнализаторите Delphin Coder са също толкова добри, колкото и по-скъпите.

Контролният панел на Coder 4+1 може да комуникира със сигнали от разстояние до 140 метра, което го прави много удобен за използване. Има пет различни настройки за сила на звука и чувствителност, както и пет различни тона за избор. Една от най-добрите характеристики на този модел е, че можете да промените цвета на всеки индикатор със седем различни цветови опции.

Delphin Coder има четири различни цветни светодиода, които светят за 15 секунди, след като регистрира кълване. Може също да вибрира, ако предпочитате това пред звук. Можете също така да избирате от 5 различни нива на звука за алармата.

Комплектът Delphin Coder 4+1 е добър избор за хора, които обичат да ловят шаран, тъй като е на достъпна цена и се предлага с всичко необходимо за един успешен риболов. Комплектът идва с пластмасов калъф, за да бъде всичко безопасно и организирано, но в калъфа няма място за четвъртата аларма.

2. Комплект сигнализатори за риболов Carp Expert Piave Radio 2+1

Сигналният комплект Carp Expert Piave Radio 2+1 е задължителен за всеки риболовец, който търси надеждни сигнализатори за риболов. Изработен от здрава пластмаса и с елегантен черен цвят, този комплект включва два водоустойчиви сигнализатора и един приемник. По този начин можете да се съсредоточите върху улова си, без да се притеснявате за щети от вода.

Има обхват от 150 метра и можете също да регулирате чувствителността и силата на звука, за да отговарят на вашите предпочитания.

Този сигнален комплект е проектиран да бъде лесен за използване и много ефективен за съвременните риболовци. Независимо дали имате опит или току що започвате, този комплект ще бъде чудесно допълнение към вашите риболовни принадлежности.

3. Сигнализатори за риболов с централа Filstar FSBA-32

Този комплект сигнализатори за риболов се предлага с три детектора и приемник. Детекторите са водоустойчиви и изработени от здрава пластмаса с гумено покритие, което ги прави издръжливи при тежки условия. Този комплект е опция с отлична стойност за парите.

Системата Rollin Code се използва за предотвратяване на смущения в сигналите от други комплекти за риболов. По този начин можете да ловите риба без никакви прекъсвания. Има осем различни настройки за алармата, които контролират тона, силата на звука и чувствителността. Това ви позволява да персонализирате комплекта според вашите специфични нужди за риболов.

Комплектът се доставя с метални пръти с дължина 9,5 см, които могат да се завият в корпуса на сигнализатора, което ще ви помогне да предпазите кордата си от оплитане.

Максималното разстояние, от което можете да чуете комплекта, е 120 м, така че ще имате достатъчно обхват за работа.

Този комплект се предлага с включени 9V батерии, така че можете да го използвате веднага. Всичко се съхранява в здрав калъф с ципове, който има отделни секции за всеки артикул. Това улеснява пренасянето и съхранението на комплекта.

4. Carp Pro Q3, 3+1

Комплектът Carp Pro Q3 3+1 е първокласен комплект сигнализатори за риболов, който включва 3 броя предаватели в различни цветове, както и контролен блок. Те са изработени от здрава пластмаса с гумирано покритие и разполагат със странични монтирани бутони за включване/изключване за регулиране на мелодията, силата на звука и чувствителността. Всяко сигнално устройство разполага с 8 опции за настройки.

Предните диоди служат както като светлинни индикатори по време на движение, така и за показване на конкретния избор при регулиране на настройките на тона, силата на звука и чувствителността.

Водоустойчивият високоговорител се предлага и с лост, който се завинтва на резба, за да предотврати падането на въдица при внезапно дръпване настрани или при ветровито време. Блокът за управление има сходна конструкция със сигнализаторите и покрива разстояние до 250-300 метра в зависимост от терена.

Има вградена функция за регулиране на силата на звука и диодите индикират в цвят, съответстващ на сигнализатора, когато работи. Комплектът Carp Pro Q3 3+1 се доставя в надеждна пластмасова кутия със закопчалки и отделни отделения за всеки артикул.

5. FSBA-23,3+1

Този комплект водоустойчиви сигнални устройства е перфектен за риболов на шаран, с три аларми, които могат да бъдат персонализирани за тон, чувствителност и сила на звука, и център с функция за нощна светлина.

Системата Rolling Code на тези аларми предотвратява смущения в сигнала от други рибари, работейки на честота от 433,92MHz с обхват от 100-200m. Основна характеристика на тези аларми е, че те запазват настройките си, когато са изключени.

Комплекта се предлага с 9V батерия и връзка за пренасяне на уреда, но не включва AAA батерии.

Комплектът включва три сигнализатора и станция, като всички се съхраняват в компактен калъф. Размерите на им са 38 мм х 120 мм х 35 мм, а размерите на кутията е 240 мм х 190 мм х 55 мм.

Този комплект е идеален за риболов на шаран, тъй като ви позволява да се приспособите към вашите предпочитания и осигурява ефективна сигнална система за вашите риболовни нужди.

6. FSBA-23,3+1

Тази аларма се сглобява лесно и се прикрепя към вашата въдица, увеличавайки шансовете ви за улов на риба.

Има звукови и светлинни предупредителни сигнали, което я прави идеална за нощен риболов. Червените/сините LED светлини се виждат до 150 метра, така че можете да видите кога рибата кълве дори при условия на слаба светлина. Със сила на звука до 80 db, алармата е достатъчно силна, за да бъде чута дори в шумна среда.

Тази аларма за въдица се препоръчва за риболов от брега и е изработена от висококачествен ABS материал, което я прави здрава и издръжлива. Теглото и е само 50 гр. и диаметър 3 cm, което я прави лека и лесна за транспортиране. Дължината ѝ е 7,5 см, което я прави достатъчно малка, за да се побере в кутията ви за такъми.

Този сигнализатор за риболов е проектиран да бъде много чувствителен, така че никога да не пропуснете улов. Има LED светлина, която се включва при натискане на бутона ON/OFF, за да покаже, че работи.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart