10 Най-добри шпайкове за колоездене

Подходящи шпайкове за колоездене могат да променят начина ви на каране. Представете си, че отивате на дълго пътуване и болката се появява по средата поради неподходящи шпайкове на краката ви. За да избегнете такъв дискомфорт и да подобрите производителността, вземете под внимание тези ключови спецификации и аспекти:

  • Твърдост на подметката: В този смисъл потърсете индекс на твърдост, който отговаря на вашата лична техника на каране. Твърдите подметки са страхотни за прехвърляне на мощността, където човек може да се нуждае от нея по време на състезания, но гъвкавите подметки са по-комфортни и са по-подходящи за случайни карания.
  • Материал: Състезателното колоездене изисква карбонови подметки, които имат леко тегло и са твърди. За любители на колоезденето се препоръчват гумирани и композитни материали.
  • Точен размер и комфорт: Уверете се, че ви седят плътно, но не и твърде тясно. Уверете се, че ще изберете регулируеми шпайкове с каишки за регулируемо прилягане. Обувките също трябва да осигуряват достатъчно омекотяване и опора на свода.
  • Вентилация: Добрият въздушен поток е още по-важен при по-дълги пътувания. Уверете се, че сте избрали шпайкове за колоездене, които имат дишащ материал и вентилационни отвори, за да сте сигурни, че краката ви няма да се потят много.
  • Съвместимост с педали: Уверете се, че шпайкове съвпадат с технологията на педалната система. Правилното прилягане е от голямо значение при въртене на педалите и независимо дали е без щипки или е плоско.
  • Тегло: Леките модели могат да бъдат полезни за ускоряване и намаляване на умората. Особено полезни са за състезатели или тези, които обичат да карат велосипед на разстояние.
  • Устойчивост: Качество на използваните материали и изработка. Здравият шип ще издържи ежедневната употреба и терена.
  • Употреба по предназначение: Различните шпайкове работят за различни дисциплини на колоездене като шосейно, планинско и обикновено колоездене. Преминете към вашите основни условия на каране.
  • Личен стил: Изгледът и дизайнът на шпайковете вероятно няма да повлияят на представянето ви, но може да повлияят на цялостното ви удовлетворение.

Наистина правилните шпайкове могат да променят изживяването ви, докато карате колело, осигурявайки ви комфорт, ефикасност и страхотно забавление при всяко каране.

ТОП 10 шпайкове за колоездене

Радваме се да ви покажем свят от колоездене с високоефективни шпайкове, които съчетават комфорт, издръжливост и прецизност на дизайна за подобрено изживяване при каране. Ето подбрана селекция за велосипедисти от всички нива:

Гласували0

1. Шпайкове за колоездене Northwave Origin 2

Northwave Origin 2 е чудесен избор за тези, които търсят дишащи, както и леки продукти. Тежи само 375 грама и използва трислойна подметка Speedlight 3D, която предлага правилната комбинация от твърдост и комфорт. Изключително дишаща, безшевна цялостна конструкция с четири вентилационни зони поддържа крака комфортен, като същевременно предотвратява появата на пот. Затварянето с велкро с тройна захранваща лента осигурява плътно прилепване за по-добро колоездене.

2. Northwave REBEL 2

За мъже, които искат обувка, която им осигурява прецизност и подкрепа, вижте Northwave REBEL 2. Тя има изцяло въглеродна междинна подметка и гумена външна подметка, съчетана с твърда подметка Carbon XC, с резултат 12/15 на индекс на твърдост, осигуряващ несравнима стабилност. Анатомичната конструкция на BioMap и система SLW 3 улесняват потребителите да правят настройки с един пръст и намаляват точките на натиск. Тези шпайкове за колоездене имат вградена опора за петата Race insole, която осигурява стабилност на крака. Тежат само 317 грама и обещават пъргавина и скорост.

3. Шпайкове за колоездене Northwave ORIGIN PLUS 2

Northwave ORIGIN PLUS 2 може да ви подхождат по отношение на комбинацията от комфорт и функционалност. Подобно на ORIGIN 2, също има трислойна подметка Speedlight 3D и безшевна конструкция от една част за страхотно проветрение. Специалността има SLW3 система за бързо освобождаване, която може да се регулира прецизно с помощта на един пръст е поддържана от велкроза. ORIGIN PLUS 2 има здрави връзки от влакна Dyneema и също така е лек в конструкцията си, което го прави алтернативен вариант за много велосипедисти.

4. Northwave CORSAIR W

Northwave CORSAIR W е като скъпоценен камък за жените колоездачи. Тези шпайкове се отличават с класическа олекотена подметка Damp lite със слой гума, осигуряваща страхотно омекотяване, както и отлично сцепление. Обувките са с лека конструкция, снабдени с вентилационни отвори за комфорт и разполагат с ефективна система за набиране slw3 за лесно регулиране.

5. Шпайкове за колоездене Scott MTB SHR-ALP LACE W

Колоездачите, които използват плоски педали, могат да изберат Scott MTB SHR-ALP LACE W. Залепващата гумена подметка гарантира перфектно сцепление на педалите, а стелката ErgoLogic може да се сваля, за да осигури комфорт.

6. Northwave CLAN 2

Northwave CLAN 2 имат подметки на Michelin (28% по-издръжлива гума). С вътрешни EVA стелки за омекотяване и външни гумени елементи за странична защита, тези шпайкове са предназначени да пасват на плоски педали.

7. Шпайкове за колоездене ORIGIN PLUS 2

Този модел е продължението на наследството на ORIGIN PLUS 2 за жените. Обувката има същата иновативна подметка и конструкция, която взема предвид специфичните за жените характеристики.

8. Scott COMP BOA W

Scott COMP BOA W – Комбинация от комфорт и висока производителност както за жени аматьори, така и за професионални спортистки. Закопчаването Boa® L6 и велкро лентата осигуряват плътно прилягане, докато стелката ErgoLogic се оформя според крака. Тяхният дизайн със специална подметка позволява ефективно предаване на енергия и гъвкавост.

9. Шпайкове за колоездене Gravel Pro W

Тези дамски шпайкове за колоездене предефинират гъвкавостта и са идеални за каране на чакъл. Осигуряват комфорт и имат лепкава гумена подметка за перфектно сцепление на терена и система за стягане Boa® L6 за плътно прилепване.

10. Шпайкове за колоездене Scott ROAD TEAM BOA

Scott ROAD TEAM BOA е идеален избор за мъже, които искат подобрено сцепление и комфорт по време на дълги карания. Обувката е снабдена с горна част от микрофибър, която е асиметрична, което осигурява идеалното регулируемо прилягане. Освен това идва с подвижна стелка ErgoLogic, която служи за поддържане на свода. Композитна подметка с твърдост 8 осигурява комфорт и ефективност.


Топ 10 електрически велосипеди


Всички прецизно проектирани шпайкове за колоездене допринасят за по-доброто представяне по време на всяка тренировка или състезателна сесия.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart