Шкаф за обувки – топ предложения и как да изберете?

Първото нещо, на за което трябва да помислите, когато става въпрос за шкаф за обувки, е какво ще слагате в него. Ще кажете обувки! Да, но какви по-точно? Помпите няма да се съхраняват по същия начин като чифт маратонки. Межд 36-ти номер за жена и 43 на мъж има разлика от нужното пространство. В тази статия ще се опитаме да обясним всичко, което трябва да знаете, за да изберете нов шкаф за обувки и най-вече да избегнете моделите, които не отговарят на вашите нужди.

Какво е шкаф за обувки?

Налични още и като стелажи за обувки, това са мебели, предназначени за съхранение на обувки. Стандартно те се изработват от дърво, но можете също да намерите и модели изработени от плат или пластмаса. Те могат да бъдат окачени, модулни или оборудвани с модерни механизми за най-добро съхранение и организиране на любимите ви пантофи и др.

Днес ще ги намерите във всякакви форми и размери: някои модели са проектирани за съхранение под леглото ви, има модели, които разполагат с модули под формата на рафтове, докато други са от плат и са предназначени за окачване зад врата или в гардероб. С това разнообразие винаги ще можете да намерите модела, който да отговаря на пространството, с което разполагате, както и на вашите нужди.

Идеалният капацитет на вашият шкаф за обувки

Повечето шкафове за обувки са отделен модул, но преди неговите размери е по-добре да проверите неговия капацитет. Често в описанието на продукта, търговеца е споменал и колко чифта обувки може да побере. Оттук и интересът да знаете колко чифта искате да приберете. Разбира се, не можете да се спрете на точна бройка, но можете да изберете приблизителна цифра, освен това, чифт гуменки и чифт ботуши не се нуждаят от еднакво пространство.

Пейка шкаф за обувки Kring Uno

Пейка шкаф за обувки Kring Uno

Защо да изберете шкаф за обувки?

Ще ви помогне да бъдете по-организирани и да знаете точно къде са любимият ви чифт по всяко време и ще направи дома ви да изглежда по-подреден, което определено ще ви хареса. Тези мебели са много удобни, ако имате малко жилище. Благодарение на тях ще можете да се възползвате максимално от вашето пространство. В зависимост от модела, ще можете лесно да го пъхнете под леглото си, да го закачите зад врата в килер или гардероб, можете да избирате от многото възможности на пазара.

Ако ви се отдава да организирате и декорирате, добре проектираният шкаф за обувки може да бъде неразделна част от вашия декор. Няма да е необходимо да инвестирате прекалено много, но ще трябва да комбинирате перфектно форми, цветове и материали. Най-добрият начин да поддържате любимите си чифтове в перфектно състояние е да ги съхранявате в шкаф. Веднъж изчистени и прибрани, те ще са добре защитени от прах и мръсотия. Добрата грижа за тях ще доведе и до повишена им издръжливост и ще можете да ги носите възможно най-дълго време.

Друго голямо предимство на този тип мебели е, че няма да да ви са необходими повече от няколко секунди, за да намерите подходящия чифт за всеки повод. Независимо дали сте избрали модел от пластмаса, дърво, метал или плат, той ще бъде лесен за почистване. Просто трябва да го избърсвате от време на време с влажна кърпа и ще го поддържате в оптимално състояние.

Къде да го позиционирате?

Разбира се, в коридора е най-очевидното решение. Обикновено влизаме, събуваме се и прибираме обувките, но когато не разполагаме със шкаф, всичко изглежда по различен начин.

Общо взето, почти винаги е логично да бъде позициониран в коридора. Но за целта трябва да се уверите, че той не блокира входа и коридора, а размерите му трябва да отговарят на пространството, с което разполагате. Ако нямате много място, за предпочитане са ниски модели, които не претруват визуално пространството.

Шкаф за обувки Sani 2ка

Шкаф за обувки Sani 2ка

Дизайн

След като знаете къде да поставите шкафа за обувки е добре да вземете предвид естетиката му. Има модели с външен вид и дизайн за всеки вкус и всеки интериор. Има изчистени, бели модели, които да останат по-дискретни, както и цветни, които да се съчетаят с вашия декор. Има и отворени, наподобяващи рафт или с модерни механизми за отваряне и затваряне. Ето и няколко различни дизайни, на който да обърнете внимание:

  • Отворен шкаф за обувки ще е подходящ, когато имате малко чифтове или, ако го сложите в килер.
  • Шкаф за обувки с чекмеджета ще е практичен, ако има достатъчно място пред шкафа за отваряне.
  • Шкаф за обувки с врати – с естетически дизайн, този се вписва както в коридора, така и в спалнята.

Видове

  • Висок: Този е по-висок, отколкото широк. Най-подходящ е, ако имате деца. Можете да им предоставите долните етажи, за да могат да се научат да прибират обувките си, а възрастните могат да съхраняват своите високо.
  • Ниският шкаф е най-често срещан в повечето жилища. Визуално той е по-малко широк, но по-нисък от предишния вид. Можете да гоизползвате за поставка на ключове или чанти, както и да добавите и огледало за коридор.
  • Портмантото е полезно за съхранение на ежедневни обувки и палта. Имайте предвид, че ако имате много чифтове за съхранение, това може да не е най-правилният избор.
  • Моделите с пейка са едни от най-практичните, тъй като ви позволяват да седнете, за да се обуете или събуете, освен това спестяват място.

Как да изберете най-добрия шкаф за обувки?

Има редица критерии, които трябва да вземете предвид, ако искате да закупите най-подходящия модел за вас, който ще се впише идеално във вашия дом.

Позиция

Първото нещо, което трябва да обмислите е къде точно искате да го поставите. Хората, които използват този тип мебели обикновено разполагат с малко място, но страхотната новина е, че можете да намерите подходящия модел за вашето жилище, независимо от пространството с което разполагате. Дизайнът естествено е зависим от определеното от вас място.

Обем

Друг важен аспект е обема, който шкафа предага. Според мястото, което имате, можете да изберете модел, с който да съхранявате най-използваните чифтове. В случай, че нямате никакво свободно пространство в коридура препоръчваме да закупите моделите, който се закачат зад вратата или в някой празен ъгъл.

Вид

Можете да изберете цветен модел, например за детската стая, докато по-елегантните модели ще бъдат по подходящи, ако живеете в студио. За да обуете чехлите веднага щом се приберете, иновативните продукти са на разположение за вашия коридор. Наистина можете да намерите много различни шкафове за обувки, тъй като пазарът предлага голямо разнообразие от продукти.

Размери

Друг фактор, който не можете да пропуснете е размерът на вашия шкаф за обувки. Вземете предвид наличното пространство и измерете височината, дължината и ширината преди да поръчате. Ако не обърнете внимание на този аспект, този който закупите може да се окажете прекалено голям модел. Това ще ви създаде неприятен ангажимент по връщането му и търсенето на нов продукт.

Шкаф за обувки Мебели Богдан 285 / 4040

Дървен шкаф за обувки с 5 отделения VidaXL

Събира до 15 чифта обувки в общо 5-те си отделения.

Както можете да видите един добър шкаф за обувки може да направи живота ви много по-лесен, а жилището ви много по-организирано и подредено. Всичко, което трябва да направите, е да изберете правилния вид и размер, които да отговарят най-добре на вашите нужди и пространство. 

Не забравяйте да изберете размера въз основа на това колко обувки искате да съхранявате, както и колко място имате за позициониране на шкафа.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart