Изберете сешоар за къдрици, който щади косата Ви

Изборът на сешоар е от решаващо значение за здравето и вида на косата. Един от най-големите врагове на красивите къдрици и къдрици, термичната обработка може да изсуши косата, да я увреди и дори да причини накъсване. Ето защо е необходимо да изберете устройство, което не само намалява времето за сушене, но и не оказва вредно въздействие върху косата.

Видове сешоари

Сешоарите, които се предлагат на пазара днес, са многобройни и това може да доведе до объркване кой да закупите. Ето основните категории:

 • Първият тип сешоар е конвенционалния, който е доста достъпен, но в същото време предоставя ограничена възможност за регулиране на топлината.
 • Докато пътувате, трябва да използвате сешоар с дифузер, тъй като има специална капачка, която издухва въздуха по по-контролиран начин и е идеална за поддържане на къдрици.
 • Йонните сешоари имат характеристика с отрицателни йони, която помага в борбата със статичното електричество и ускорява сушенето, като по този начин намалява топлината.
 • Керамичните и турмалиновите сешоари имат по-щадящо въздействие върху косата, поради инфрачервената топлина, която прониква в косъма, без да го уврежда.

Технологии, които защитават косата

Изборът на сешоар с усъвършенствана технология е от ключово значение за защитата на вашата коса:

 • Йонната технология в сушилнята има предимството да съкращава времето за изсушаване на косата и да я прави гладка и блестяща.
 • Покритието от керамика и турмалин е за по-добро разпределение на топлината, за да помогне за задържане на влагата в косъма и да избегне увреждане.
 • Контролите на температурата и скоростта позволяват на потребителя да настрои устройството според изискванията на косата си и да избягва излагането на косата на висока топлина.

Изборът на сешоар според типа коса

Изборът на сешоар трябва да бъде съобразен с конкретния тип коса:

 • За фина и чувствителна коса трябва да помислят за уред, който има настройки за ниска топлина, които са няколко.
 • Ако имате гъста коса и къдрици, може да се нуждаете от по-висока мощност и топлина, за да изсушите косата за възможно най-кратко време.
 • За тип коса както с нормални, така и със сухи краища е желателно да има функция за регулиране.

Допълнителни аксесоари и функции

Различните аксесоари и функции могат значително да повлияят на крайния резултат:

 • Дифузерите са от съществено значение особено за къдрава коса, тъй като позволяват задържането на къдриците без много суетене.
 • Концентраторните дюзи могат да бъдат ефективни за осигуряване на права и копринена коса, тъй като е лесно да се контролира посоката на издухвания въздух.
 • Режимът за студен въздух е много полезен за задаване на желания стил чрез „заключване“ на формата и минимизиране на възможността от топлинно увреждане след изсушаване.

Топ предложения

Dyson Supersonic HD07, Fuchsia

Philips SenseIQ Серия 9000 BHD829/00, Сензор SenseIQ, Интелигентни цифрови програми, Грижа с йони, Дифузер за обем

OTTO brand, ION Active, 4 в 1

Професионален сешоар с отрицателни йони Xiaomi Soocas H5, алуминиево тяло, 1800 W

Valera Swiss Silence Jet SXJ 8600 RC, 2400 W, Long-Life, Йонизиране, 3 настройки на температура, 2 скорости

Philips HP8281/00, 2300 W, Moisture Protect Prestige, Йонизация, Cool-Shot, 6 настройки, дифузьор и концентратор

Remington Keratin Protect AC8820, 2200 W, 3 степени на температурата, 2 скорости

Препоръки за употреба и поддръжка на сешоара

Извлечете максимума от вашия сешоар и да го поддържате в оптимално състояние!

 • Това е важно, тъй като ефективността на работа и продължителността на живота на уреда могат да бъдат повлияни от честотата на почистване на филтъра.
 • Не прилагайте висока температура и се опитайте да използвате най-ниското ниво на топлина, което може да отговори на целта на готвенето.
 • Обработките трябва да се прилагат преди изсушаване, за да се осигури по-голяма топлинна защита.

Заключение

Изборът на правилния сешоар ще бъде много полезен за вашата коса, тъй като тя ще бъде здрава, блестяща и перфектно оформена. Следвайки горните указания и технологии, човек може да избере най-подходящия модел, който най-добре му подхожда за красиви резултати от време на време.

Препоръчваните модели включват Dyson Supersonic поради характеристиките на новата технология, използвана в конструкцията му и Remington D3190 с йонна и керамична технология за нежно и ефективно сушене.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart