6 Най-добри прахосмукачки робот за ежедневно почистване

С прахосмукачка робот не можете да почиствате основно, но тя е идеална за ежедневна поддръжка на чистотата в жилището ви. Ако вие или членовете на вашето семейство имате натоварен график и не винаги имате време за почистване, този уред може да бъде добро решение. В крайна сметка има модели, които могат да бъдат програмирани за определено време, без да се нуждаят от някой да ги контролира допълнително.

Защо да купите прахосмукачка робот?

През последните години търсенето на прахосмукачките роботи се увеличи значително, а популярността на им идва от редица предимства. Причината може да се намери в самия робот прахосмукачка. Нека да разгледаме основните предимства:

Разполагате с повече свободно време

Използването на робот прахосмукачка дава на собствениците ѝ повече време да правят други неща, тъй като не е нужно да губят време в почистване на жилището, като метене или бърсане на пода. Прахосмукачката робот изпълнява тези функции много добре.

Домът ви е по-чист от всякога

Бързото развитие на роботизираната вакуумна технология през последните години позволява на робота да почиства ефективно. Днешните роботи прахосмукачки могат удобно да събират прах с с размери от 0,3 микрона. Това гарантира, че е достатъчно чисто!

Може да почиства дори, ако не сте вкъщи

Почти всяка прахосмукачка робот може да бъде настроена да работи чрез смартфон или таблет, което улеснява живота на домакинята. Можете да планирате прахосмукачката да работи, когато пожелаете.

Много лесна за употреба

Не е нужно да сте до нея, за да я включите. Модерните прахосмукачки робот могат да бъдат задействани чрез приложение, инсталирано на телефона ви. Това прави работата с нея толкова лесна, колкото детска игра.

Напълно функционална

Почистване на къщата самостоятелно по старомоден начин. което първо ще трябва да помете къщата след това да бършете пода. Някои от по-евтините прахосмукачки робот служат за стандартно почистване на пода, докато някои модели от висок клас могат да събират праха и да забърсват след себе си по едно и същото време.

Все по-изгодни цени

С нарастващата конкуренция прахосмукачките робот стават все по-евтини.От преди 5-6 години струваха хиляди, но в днешно време има модели на много ниски цени. Освен това има много марки, значително по-евтини без значение дали са Китайски, произведени в Европа или САЩ.

Сравнение на най-добрите прахосмукачки робот

Не сте сигурни кой модел да изберете? В листа с модели, който сме подготвили за вас ще намерите шестте най-добри модела в момента, заедно с най-важните им характеристики.

Най-доброто съотношение цена, качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Прахосмукачка робот CONGA 7090 IA

Благодарение на двойната си камера CONGA 7090 IA открива и разпознава обекти и адаптира почистването. Показва типа обект, намерен в приложението, сканира и картографира дома ви, за да извърши разпознаване на 360 °.

благодарение на това тя планира най-бързия, най-ефективен, подреден маршрут за почистване на всяка стая във вашия дом. Тази нова технология превръща Conga в изключително интелигентно устройство.

Циклонна технология се грижи за увеличаване на мощността на засмукване по време на работа и удължава полезния живот на уреда.

Чрез приложението за смартфон можете да контролирате работата на машината, като избирате режими на почистване, планирате, избирате силата на засмукване и наблюдавате историята на почистване.

Роботът също разполага със система iWater с три режима на почистване. Най-високото ниво е подходящо за дълбоко почистване, Средното е идеално за ежедневно почистване и най-ниското е предназначено за повърхностно бърсане на пода. Благодарение на тези три режима на системата iWater можете да почиствате всякакъв вид повърхности.

Почистването по зони ви позволява да изберете стаите, които искате да почисти. Това е идеалният начин за поддържане на най-използваните зони или стаи, които изискват сериозно почистване.

Настройте ограничена зона с граници, за да ограничите местата, които не искате да бъдат почиствани. Този робот е ще се адаптира към всички ваши нужди за почистване.


Най-добрият модел от висок клас

Прахосмукачка робот ROOMBA S9+

Прахосмукачка робот ROOMBA S9+

Тази прахосмукачка робот е оборудвана с най-иновативните технологии, за да предложи на потребителите най-доброто автоматизирано почистване на пода.

Roombа s9+ има иновативен дизайн за почистване в ъглите, който увеличава способността за почиства в дълбочина.

Благодарение на уникалната навигация iAdapt 3.0 с интелигентно картографиране, Roombа s9+ лесно се ориентира в стаите и ги почиства изцяло независимо колко големи са те. Може да разпознава килими, върху които увеличава всмукателната мощ благодарение на функцията Power Boost.

Контейнерът за отпадъци се изпразва автоматично в сменяема торбичка благодарение на самопочистващата база.

Благодарение на навигацията с камера, роботът може да почиства площи без значение колко големи са те. Технологията vSLAM анализира повече от 230,400 точки в секунда, като посредством технологията за интелигентно картографиране Imprint разпознава стаите.

Веднага след като Roomba картографира помещенията, можете да поставите граници на стаите, да ги наименувате и да зададете график на почистване. По този начин ще имате пълен контрол върху броя почистващи цикли и местата за почистване. Roombа s9+ може да запаметява до 10 различни карти.

Най-добрият евтин модел

Прахосмукачка робот CECOTEC CONGA 1790 TITANIUM

Прахосмукачка робот CECOTEC CONGA 1790 TITANIUM

Моделът Conga 1790 Titanium е способен да почиства и забърсва едновременно. Това се постига благодарение на два различни резервоара, единият за събраните отпадъци, а другият за почистващата течност.

Conga 1790 Titanium е прахосмукачка робот с моп, който е оборудван със специална силиконова четка. Ето защо този модел е идеален за домакинства с домашни любимци.

Навигацията на този модел се извършва ефективно чрез технологията наречена SmartGyro 3.0. Тази система е създадена от жироскопични сензори, сензори за близост, против падане и удари. Като цяло те са подобрили прецизността на работа в сравнение с предишните модели от същата гама.

За да събере мръсотията от пода, този модел има приемлива мощност на засмукване с максимална мощност от 2100 Pa. За автоматично почистване и бърсане на пода у дома, можете да избирате между 8 различни режима на работа. Тези режими са: автоматичен, случаен, ръчен, Edge, Intensive, Scrub, Spiral, Room, Baseline.

Можете да управлявате Conga 1790 Titanium идеално чрез приложението на смарт телефона си. Там можете да видите картата на жилището си, която роботът е създал и да програмирате различни работни рутинни програми за цялата седмица.

Можете също да управлявате Conga чрез гласови команди посредством Alexa или Google Assistant. Можете да го помолите да започне работата си, да спре, да се върне в базата или да издаде звуков сигнал, за да намерите вашия робот.

Автономията на батерията може да бъде до 140 минути, ако се използва в неговия ECO режим. Въпреки това, когато батерията му се изтощи, той ще се върне към базата за зареждане и след като зареди батериите, ще се върне на работа оттам, от където е спрял.

Най-предпочитани прахосмукачки робот на средна цена

ILIFE A6

Прахосмукачка робот ILIFE A6


Прахосмукачка робот XIAOMI MI ROBOT VACUUM-MOP 2 PRO+

Прахосмукачка робот XIAOMI MI ROBOT VACUUM-MOP 2 PRO+


Прахосмукачка робот ROWENTA RR7635 XPLORER A6

Прахосмукачка робот ROWENTA RR7635 XPLORER A6

Как да изберете прахосмукачка робот?

За да изберете подходящ модел е важно да проверите няколко важни характеристики.

Мощност на засмукване

Мощността и засмукването на прахосмукачките роботи обикновено варират в зависимост от модела и марката на устройството. В крайна сметка има устройства, предназначени за почистване на подове от масивна дървесина. Те са модели за ежедневна поддръжка на жилището. Ето защо, фокусът на повечето устройства е да събират косми, козина от домашни любимци и малки отпадъци.

Някои по-мощни модели са в състояние да почистват по-големи частици, като храна за домашни любимци, гранулите от котешка тоалетна, хартия и т.н. Ето защо, когато избирате прахосмукачка робот е важно да обърнете внимание на всмукателната мощност, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Също така си струва да се отбележи, че освен с домашните модели има и професионални прахосмукачки робот. Имайте предвид това, ако ви трябва по-мощен модел. А като говорим за мощност, тя обикновено варира средно между 15 и 130 W, в зависимост от марката, модела и наличните технологични ресурси.

Автономност на батерията

Издръжливостта на батерията е друг важен момент, който трябва да вземете предвид, когато правите своя избор. Възможно е да намерите модели с автономност от 60, 90 или дори 120 минути. Затова, ако жилището ви е с големи размери, препоръчително е да инвестирате в модел с по-дълъг живот на батерията.

Информация за работния обхват (квадратурата, която уреда може да почиства) можете да намерите в описанието на продукта, на уебсайта на производителя или в ръководството за употреба. Колкото по-голямо е жилището, толкова по-издръжлива трябва да е батерията.

Размери

Въпреки, че изглеждат еднакви на пръв поглед, размерът може да варира значително между моделите, които в повечето случаи могат да бъдат по-малко от 10 сантиметра височина и около 30 сантиметра диаметър. Благодарение на това роботът може да изминава цялата дължина на стаята без особени затруднения, тъй като повечето мебели са разположени по-високо.

Добре е да кажем, че е възможно колкото по-голям е робота, толкова по-голяма да е мощността му. Не само заради размера си, а защото има повече технологии и функции, които по-компактните модели нямат. Така че имайте предвид това по време на покупката, ако търсите по-мощен модел.

Възможност за почистване на различни повърхности

На пазара ще намерите прахосмукачки робот, които работят добре върху килим, докато други са по-добри на твърди подове. Всъщност повечето модели се стремят да отговорят на най-различни изисквания, но имат най-добро представяне на твърди подове.

Заплитани на конци, високи килими и различни предмети могат да попречат при почистването. Друг момент, който трябва да се подчертае е, че прахосмукачката не може да се катери, което ограничава зоната за почистване. Така че, както казахме по-рано, роботът не е заместител на основното почистване и трябва да се използва като средство за поддръжка през седмицата.

Сензори

Всички прахосмукачки робот имат сензори, тъй като чрез тях се движат из стаите и да избягват възможни препятствия, като маси и столове. В повечето модели, разположени на бронята, сензорите не само идентифицират обектите по пътя, но и намаляват скоростта на робота, за да се избегнат силни сблъсъци. Сензорът за стена освен че избягва удари, помага за почистване по краищата, но с известно разстояние, за да избегне удар.

По-технологичните модели обаче имат още по-модерни сензори. Например, някои имат сензор, който се стреми да предотврати падането на робота по стълби. В допълнение, някои модели също могат да идентифицират отворени врати и да изследват нови зони, но за предпочитане е да го оставите в затворено помещение.

Капацитет на контейнера за боклук

Една от най-важните характеристики е контейнера за боклук. Трябва да знаете, че това може да повлияе на автономността на устройството. В крайна сметка, колкото по-малък е капацитета, толкова по-кратко време ще може да почиства, без да се налага да се изпразва.

Моделите с малки контейнери могат да имат средно около 300 мл. капацитет. Тъй като няма много място, този робот може да се напълни бързо и вместо да почиства в крайна сметка да разпръсне праха или да преустанови работата. За тези, които имат домашни любимци, например, които оставят много козина по пода е важно да имат модел, който има голям контейнер за боклук.

Друга причина поради, която контейнера може да се запуши е, защото е пълен, или защото има вътрешен дизайн с извивки. Съветът е, ако е възможно, да разберете капацитета на контейнера, както и вътрешния му формат.

Ниво на шум

Всички прахосмукачки създават шум по време на употреба, но звукът може да варира, независимо от размера или характеристиките на модела. Шумът обаче може да изглежда по-голям или по-малък в зависимост от средата и нуждите.

Така че, ако това е важна за вас характеристика, потърсете видеоклипове в интернет или, ако ваш приятел има устройството, помолете да видите как работи. Освен това, можете да потърсите видеоклипове и информация за шума директно на уебсайта на производителя. Има марки, които предлагат доста тихи модели.

За какво се използват прахосмукачки робот?

Прахосмукачките робот са устройства, които са предназначени за 
почистване на килими, плочки и дървени подове от всякакви замърсявания и отпадъци, както с традиционните прахосмукачки. Основната разлика с тях е способността им да минимизират работата на домакините.

Струват ли си прахосмукачките робот с функция моп?

Моделите с моп са удобни уреди. Това, което прави всяко едно от тези устройства е да спестява време, затова си заслужават покупката.

10 Total Score

Оценка: 4.67 (3 Гласа)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart