Поставка за лаптоп: ползи и избор на модел

По-голяма ергономичност и увеличаване на полезния живот на устройството са само част от предимствата, които добрата поставка за лаптоп може да предостави.

Лаптопите определено заеха водеща позиция в бизнеса. По-гъвкави, те са алтернативата за много професионалисти, които трябва да работят в офиса или у дома със с едно и също оборудване.

Имате възможност за избирате от различни модели, за да покриете много различни нужди във вашия бизнес. Използвали ли сте ги обаче с поставка за лаптоп? Повдигането и опора с подръчни материали, като книги или други, може да не е добра идея.

За разлика от настолните компютри, с преносимите компютри е по-трудно да се спазват правилата за стойка, особено когато става въпрос за поставяне на екрана на нивото на очите.

Именно в този контекст влиза в игра поставката за лаптоп. Това е аксесоар, който е способен да реши този проблеми и освен това да увеличи полезния живот на вашето оборудване. Нека да разберем малко повече за важността на използването на този продукт.

Съдържание

Поставка за лаптоп: заложете на комфорта и добрата стойка

По принцип на пазара има два вида поставки. Най-простите модели са предназначени само за една цел, докато по-модерните модели включват и охлаждаща функция. Продуктите от втория вид, освен че са важни в основната си функция, могат и да увеличат живота на вашето оборудване.

Нека първо поговорим за ергономията. Това е основната функция, за която са създадени тези поставки. Те помагат на потребителите да поддържат по-изправена стойка на тялото, предотвратявайки болки в гърба и наранявания. Голямата тайна се крие във възможността за регулиране на поставката.

Когато екранът е поставен на нивото на очите, няма нужда да държите главата си наведена през цялото време и да се навеждате над екрана.

Също така, други интересни фактори, които трябва да бъдат споменати са свързани с удобството. Те ви позволяват да регулирате наклона и ъгъла на лаптопа спрямо вашата поза и тялото. Леки и практични, повечето модели имат подходящи размери, за да бъдат дори лесно транспортирани с преносимия компютър.

Изберете модел с охладител за удължаване живота на вашия лаптоп

В допълнение към предимствата на ергономичността при работа, поставките за лаптоп с охладител също могат да удължат живота на вашето оборудване. Обяснението за това е доста просто. Прекомерното нагряване поради използването на оборудването може да навреди на компонентите в дългосрочен план. Поставките за лаптоп, оборудвани с охладител, имат един вид вграден вентилатор, който помага за охлаждане на вашата електроника.

Захранването на вентилатора се осъществява чрез USB кабел, свързан към самия лаптоп. С намаляването на топлината, живота на оборудването се удължава. Поддържайки температура под средната, процесора и дънната платка да не се нагряват толкова и функционират оптимално добре.

Предимства на поставката за лаптоп

Вече можете да видите, че използването на поставка за лаптоп има допълнителни предимства, които често остават незабелязани. Освен че е практична и помага за правилната поза на тялото ви, тя е важна и по други причини:

Удължава живота на устройството

Когато купуваме лаптоп, очакваме той да може да се използва възможно най-дълго, нали? Добрата новина е, че използването на поставка прави разлика по отношение на полезния му живот.

Както вече споменахме, някои модели имат вграден вентилатор за охлаждане, който предпазва компютъра от прегряване, нещо, което засяга функционирането на компонентите и намалява полезния му живот.

Компактна и универсална, лесна за транспортиране и съхранение

Някои модели не изискват маса или бюро за употребата им. Това позволява на потребителя да позиционира преносимия компютър, както пожелае. Освен това, тъй като са с компактни размери, съхранението определено не е проблем! Всяко отделение или чекмедже във вашия рафт може да се използва за съхранение на поставката след употреба.

Аксесоарът е идеален и за тези, които работят в движение и трябва да носят собствено оборудване. В зависимост от чантата за лаптоп, с която разполагате, може да е възможно да поберете и поставката.

Поддържа множество видове преносими компютри

Друг плюс е фактът, че повечето модели са съвместими с различни видове преносими компютри, от най-малките и леки до най-големите и тежки, така че не е нужно да се притеснявате за закупуване на поставка, която е направена специално за вашия преносим компютър.

Топ 7 предложения за най-добри поставки за лаптоп

Разгледайте различните продукти, които сме избрали в тази класация. Те са предназначени за всички, които се нуждаят от повече комфорт и удобство!

Поставка за лаптоп NEWSTAR NOTEBOOK DESK STAND, от 10 до 22 Инча

NEWSTAR NOTEBOOK DESK STAND е универсална стойка за лаптопи до 22 инча. Предлага шест различни позиции на накланяне за максимален комфорт на потребителя. Лесно се сгъва, лека е и преносима. Широчината се регулира за побиране на модели с най-голям размер. Отворения дизайн избягва проблемите с прегряване за максимална продуктивност и живот на устройството.

Чрез използването на ергономична стойка могат да се избегнат болки във врата и гърба. Идеален за използване в офиси и на гишета или в приемна.

Поставка за лаптоп Newstar Notebook Desk Stand, NSLS085SILVER

Newstar Notebook Desk Stand е универсална поставка за лаптопи от 10 до 17 инча, и поддържа устройства с максимално тегло до 5 кг. Предлага шест различни позиции на височина и изключително тънък сгъваем дизайн. Лекият и компактен дизайн я прави идеална за транспортиране. Отворената конструкция осигурява добра вентилация на преносимия компютър, а силиконовите подложки против хлъзган осигуряват стабилно позициониране върху масата, бюрото или плота.

Поставка за лаптоп Cooler Master NOTEPAL INFINITE EVO

Cooler Master NotePal Infinite EVO е иновативна охлаждаща поставка за лаптоп с уникален U-образен дизайн. Два мощни регулируеми на скоростта вентилатори осигуряват 20% повече въздушен поток и по-добра охлаждаща ефективност. Извитата алуминиева повърхност прави EVO да изглежда авангарден, но елегантен. USB хъбът с невидимо управление на кабелите е удобен и минималистичен като дизайн. Охлаждащата поставка за лаптоп NotePal Infinite EVO символизира производителност, иновация и елегантност.

DEEPCOOL N80 RGB охладителна поставка за лаптоп

DEEP COOL N80 RGB е поставка за лаптоп. Предназначена да осигури най-доброто решение за охлаждане на дъното и захранването на устройството. Два поддържащи ъгъла за приспособяване към различните навици на потребителите за по-добро настаняване на човешкото тяло.

Значително повишена ефективност на топлопроводимост за по-равномерно разпределение на топлината. Разполага с два 140 мм вентилатора за тихо разсейване на топлината със скорост на вентилатора от 800 об./мин.

Поставка за лаптоп GENESIS OXID 550 – 15.6-17.3 инча

GENESIS OXID 550 предлага голяма охлаждаща повърхност, изработена от висококачествен алуминий, която спомага за разсейването на топлината. Конструкцията осигурява охлаждане както на по-големите преносими компютри до 17.3 инча така и на по-малките, като значително подобрява работата им.

Охлаждаща поставка за лаптоп Trust GXT1126 Aura

Кажете сбогом на постоянното прегряване. Охлаждаща поставка за лаптоп Trust GXT1126 Aura е идеалното решение на проблема. Благодарение на активната охладителна система, предлаганата производителност е отвъд очакванията като вентилаторът може да достигне скорост от 700 оборота в минута. 

Вече няма да се притеснявате за прегряването на вашия компютър. Идеален е за преносими компютри с максимален размер на екрана 17,3 инча, а цветната подсветка е идеална за всеки, който обича геймърския стил.

Благодарение на регулируемата стойка на устройството, ще можете да работите комфортно. Можете да регулирате скоростта, за да регулирате мощността на охлаждането. Захранва се чрез USB връзка.

Охлаждаща поставка за лаптоп SBOX CP-12, 17.3 инча

Многофункционално охлаждаща поставка за лаптоп, която работи като стойка или охладител. Наистина перфектен спътник на работното място или у дома. Ергономичният ѝ дизайн предлага пет различни настройки за височина, най-добри за гледане или писане, което ви позволява да работите или играете на лаптопа си за продължителни периоди, без да напрягате гърба или врата си.

Как да изберете поставка за лаптоп?

Сега, когато знаете предимствата е време да научите някои полезни съвети за избор на поставка за лаптоп, която най-добре отговаря на вашите нужди. Разнообразието от модели на пазара е голямо и разликата в цената между тях също е голяма. Изборът на най-евтината или най-красивата не означава непременно, че сте избрали най-добрия продукт.

Обърнете внимание на размера на вашия преносим компютър

По-голямата част от поставките лесно побират модели с размери между 11 и 15 инча. Въпреки това, по-модерните преносими компютри, особено тези, насочени към геймърската аудитория, могат да имат по-големи размери между 17 и дори 20 инча. Преди да направите своя избор обърнете внимание на размерите на поставката и ги сравнете с размера на вашето устройство. Неподходящата стойка може да не издържи и да се счупи или да изложи вашия компютър на риск от падане.

Обърнете внимание на опциите за регулиране на ъгъла и височината

Едно от предимствата на използването на подходяща поставка за лаптоп са възможностите за настройка. Най-добрите модели имат три до пет опции за регулиране на ъгъла и височината, което ги прави по-гъвкави независимо къде използвате вашето устройство. В идеалния случай позиционирайте екрана на нивото на очите.

Необходим ли е охладителят?

Както вече обяснихме, моделите с вентилатор са най-подходящи през горещите дни или за тези, които имат устройства, които изпълняват приложения с по-голяма графична мощност. Игрите, софтуерът за редактиране на изображения или видео са примери за софтуер, който може да нагрее компютъра ви повече от очакваното. В тези случаи наличието на охладител е полезно, за да се избегнат проблеми.

Материал

Повечето добри поставки за лаптоп са произведени от пластмаса, метал или алуминий. На пазара обаче има модели и от други материали, например дървени. Те не са много подходящи, защото са по-тежки, което затруднява транспорта, ако трябва да го вземете от едно място на друго.

Допълнителни функции

И накрая, има модели поставки за лаптоп, които предлагат много допълнителни функции. Ако ги смятате за практични си струва да инвестирате малко повече, за да ги получите. Списъкът с функции може да включва поставка за мобилен телефон и отделение за съхранение на предмети като моливи, химикалки, тефтери и други.

Заключение

На пазара ще намерите пълна гама поставки за лаптоп, насочени към осигуряване на по-голям комфорт и удобство във вашата работна рутина. Важно е да се подчертае, че използването на поставка за лаптоп предполага и поддръжка мишка и китката на ръката ви.

Независимо от модела, който изберете, важното е да имате предвид, че аксесоари като този са от съществено значение за тези, които прекарват дълги часове пред екрана. Независимо дали сте у дома или в офиса, не правете компромис с комфорта и правилната стойка, когато използвате вашия преносим компютър.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart