6 Най-добри месомелачки

Изборът на добра месомелачка е от съществено значение за оптимизиране и гарантиране на качеството в процеса на смилане на месо. В крайна сметка използването на лошо оборудване може да компрометира крайния резултат и да ви демотивира за бъдещо приготвяне на домашни колбаси.

Смилането на месо изисква ефективни инструменти, способни да улеснят процеса и да предложат качество за крайния резултат. Тук идва на помощ добрата месомелачка! 

Защо да купите месомелачка?

Месомелачката позволява приготвянето на разнообразие от домашни деликатеси. Възможно е да се смила месо или да се правят колбаси, което увеличава разнообразието.

Накратко, инвестирането в месомелачка ви позволява да приготвяте вкусотии и да експериментирате в кухнята. Независимо дали в малък ресторант или домашна кухня, наличието на месомелачка е чудесен съюзник. Така че, запознайте се с нашите предложения и разберете най-добрата месомелачка за вашите цели.

Сравнение на най-добрите месомелачки

Не сте сигурни кой модел да изберете? Тук ще намерите шестте най-добри модела в момента, заедно с най-важните им характеристики.

Месомелачка BOSCH MFW2520W с добро съотношение цена и качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 350W
 • Кг/мин.: 1.7 кг.

Bosch MFW2520W е месомелачка с малки размери, но изключително прецизна в ежедневната работа. Благодарение на своята мощност от 350 вата, тя ще ви предложи равномерно смляно месо за много кратко време (1,7 кг/мин.). Дизайнът и гумените крачета гарантират стабилността и по време на употреба. Идва с допълнителни приставки за по-голяма гъвкавост в кухнята.

МЕСОМЕЛАЧКА TEFAL NE445138 модел от висок клас

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 2000W
 • Кг/мин.: 2.5 кг.

Месомелачката на Tefal е Вашето компактно и мощно решение за мелене на месо и изцеждане на сок. Без усилие можете да приготвите мляно месо за вашите ястия или да изцедете домашно приготвен сок. Толкова е лесно и при това с един компактен, лесен за съхранение и мощен уред.

Най-добрата евтина месомелачка TEFAL NE105838

 • Цвят: Черен
 • Мощност: 1400W
 • Кг/мин.: 1.7 кг.

Най-добрата евтина месомелачка TEFAL NE105838 е компактен и лесен за съхранение уред. Още след първата ѝ употреба тя ще се превърне в партньор за всички ваши рецепти с месо. Смилайте с лекота всякакъв вид месо и приготвяйте наденици, кюфтета и много други с тази месомелачка, която може да преработи до 1,7 kg в минута. Благодарение на режима за обратно движение, който ви позволява да смилате дори твърдо месо с лекота, няма да се притеснявате от блокиране на машината.

Различни видове месомелачки

На пазара се предлагат два основни вида, електрически или ръчни, така че вижте какви са разликите между тях:

Електрически месомелачки

Със сигурност са по-модерни, по-бързи и практични, все пак са електрически модели. Въпреки това, електрическата месомелачка се продава на по-висока цена и може да бъде по-малко гъвкава в употреба, както и е по-малко издръжлива от старите ръчни модели. 

От друга страна, тези модели са най-подходящи за ежедневна употреба и готвене за цялото семейство. Защото са по-бързи, с по-модерни и много по-лесни за използване.

Ръчни месомелачки

Те изискват сила при употреба, трябва да бъдат монтирани на благоприятна,здрава основа и са по-тежки и по-непрактични. От страна на цената обаче те са по-евтини, както и са подходящи за приготвяне на много храни.

За тези, които обичат да произвеждат домашно приготвени коледни бисквитки, трябва да знаят, че все още най-препоръчаните модели са ръчните. Затова си струва да изберете според нуждите ви от употреба.

Евтини месомелачки

 • Цвят: Сив
 • Мощност: 1400W
 • Кг/мин.: 1.7 кг.

Месомелачка HAUSBERG

 • Цвят: Бял
 • Мощност: 1800W
 • Кг/мин.: 1 кг.

Месомелачка CROWN CTG-5512BC

 • Мощност, W: 1200
 • Функции: Обратен ход
 • Гумени крачета против хлъзгане

Как да изберете месомелачка?

Месомелачката печели все повече интерес от страна на домакините. На пазара има голямо разнообразие от модели, но преди да изберете, трябва да помислите за реалната си нужда, за да избегнете бъдещи неуспехи.

Когато избирате месомелачка, трябва да обърнете внимание на някои характеристики. Като например нейната функционалност и каква е основната ѝ употреба и най-добрите характеристики. 

Вижте на кои характеристики да обърнете внимание:

 • Ръчен или електрически модел;
 • Мощност на електрическите модели;
 • Видове решетки;
 • Аксесоари, които идват в комплекта;
 • Материал и издръжливост на модела;
 • Различни функции.

Нека се запознаем повече с всяка една от тези характеристики, които добавят повече качество към месомелачката. Така че, можете да сравните и изберете най-добрия модел, който да закупите:

Материали

Преди време повечето ръчни месомелачки се правеха от чугун. Днес все още е възможно да се намерят тези модели, тъй като са за предпочитане поради неговата здравина.

В момента обаче повечето модели на пазара са от неръждаема стомана или алуминий.

От материала ще зависи здравината и дълготрайността на машината, така че е препоръчително внимателно да проучите и да решите кой модел предлага най-доброто съотношение цена и качество.

Електрическите модели се изработват в различни видове материали, да не говорим, че имат много по-модерен външен вид, разкрасяващ всяко помещение, в което са поставени.

Има модели, които се произвеждат от различни материали и също са много здрави, но не толкова здрави като металните. Най-често са материали като пластмаса и поликарбонат.

По възможност изберете модел с остриета от неръждаема стомана, тъй като те са по-издръжливи и остават остри за много по-дълго време. Това е най-добрият начин за смилане на по-твърди парчета месо.

Електрическа или ръчна месомелачка?

Двата основни вида месомелачки са електрически и ръчни. Функционирането на всеки вид е различно от другия и всеки от тях има максимална скорост на мелене.

Електрическа

Електрическата месомелачка несъмнено е по-бърза. Ефективността и може да варира много, така че си струва да проверите нейната скорост, за да не се разочаровате.

Ръчна

Ръчната, въпреки че задвижването ѝ се извършва на ръка е уред, който е често срещан в кухните на домакините.

Операцията я знаете. Просто поставете храната във фунията, натискате месото и след това завъртете дръжката ръчно. Това е достатъчно бърз и сигурен процес, но може да е доста уморителен. Обикновено е ръчната е по-евтина от електрическата.

Мощност

На пазара има няколко вида месомелачки, но както вече знаете основната разлика между тях е, че някои са ръчни, а други електрически. Предимството на електрическите е, че няма нужда да полагате никакви физически усилия, за да смелите месото.

Много е важно да проверите мощността на уреда, за да знаете, че ще се справя без никакви проблеми. Това е една от най-важните характеристики, тъй като тя определя кои видове храна може да бъдат смилани с машината. Освен че няма нужда от физически усилия, работата ще се извърши много по-бързо.

Система против движение

Системата против движение също е много важна. При ръчните модели това се извършва с помощта на винт, който се притяга към избраната повърхност.

При електрическите модели те обикновено са настолни модели, с вендузи, които са прикрепени към дъното на уреда, което го прави стабилен и неподвижен.

Аксесоари

Почти всички месомелачки се доставят с няколко решетки, които улесняват работата на потребителя.

Най-популярни са тези, които се различават по брой и широчина на дупките. Друг аксесоар, който придружава повечето месомелачки, е във формата на фуния за пълнене на колбаси, наденици и суджуци. Има и уникални аксесоари за приготвяне на домашна паста, различна по размер и форма.

Препоръчваме ви да изберете месомелачка, която се доставя с аксесоар за избутване на месото, тъй като той осигурява повече сигурност, като не позволява да вкарвате ръката си в машината.

Видове решетки

Месомелачката може да смила различни размери и форми и това зависи пряко от поставената решетка. Затова си струва да проверите с колко дискове идва и дали има достатъчно разнообразни размера на разфасовката.

В този смисъл всеки диск може да има различен размер на отворите, което оставя месото накъсано, смляно и т.н. Освен това може да има решетъчни дискове за различни храни, като подправки или зеленчуци. Колкото повече разновидности на остриета и дискове получите, толкова по-лесно и по-гъвкаво ще е приготвянето на мляно месо.

Допълнителни функции

Въпреки че продължават да се наричат ​​месомелачки, най-модерните модели изпълняват и други функции, като смилане на зеленчуци, бобови растения и дори тестени изделия. Следователно те са многофункционални.

Ако искате да приготвяте паста често, обърнете голямо внимание на мощността на машината, тъй като тя трябва да е много мощна, тъй като макароните са много тежки в сравнение с месото, например.

Най-добрата месомелачка в това ръководство

Ако търсите модел, който да използвате ежедневно и искате да експериментирате в кухнята и да бъдете по-практични ви препоръчваме най-добрият модел в нашето ръководство TEFAL NE445138. 

В крайна сметка това е автоматичен, електрически модел с голяма мощност (2000w), бърз е и гъвкав при мелене на всякакви хранителни продукти. Той идва с три различни размера на решетките, които със сигурност са подходящи за приготвяне на различни ястия. 

С TEFAL NE445138 е възможно да се приготвят колбаси, кайма за кюфтета и други ястия много лесно. А фунията е пълнене, аксесоара за сок и бутон за заден ход, процеса на работа ще бъде доста улеснен. 

С толкова много възможности и прекрасен дизайн, който да направи вашата кухня по-красива, този модел може би е най-добрата месомелачка за вас. Така че инвестицията си заслужава и няма да съжалявате.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart