6 Най-добри кростренажори за кардио тренировка у дома

Когато избирате кростренажор, може да е трудно да решите колко пари да похарчите и дали моделът, който обмисляте е най-добрият за вашите фитнес цели. Тези фитнес уреди също са известни още като елиптични кростренажори.

Гребната машина е страхотна за тренировка за горната и долната част на тялото. Движението най-добре ще бъде описано като ски бягане, само че без сняг! Ако харесвате този вид упражнения, ние можем да Ви помогнем да изберете перфектния кростренажор, за да направите вашата домашна тренировка по-добра.

Какво е кростренажор?

Кростренажорът е вид тренировъчна машина, която Ви помага да подобрите издръжливостта си. Елиптичният тренажор е вид тренажор, който можете да използвате както във фитнеса, така и у дома.

При този уред, стъпките и двете подвижни рамена са свързани едно с друго. С всяка стъпка се движат и ръцете, така че тялото да е напълно активно. Съпротивлението на повечето тренировъчни машини може да се регулира, така че можете постепенно да увеличите трудността на вашата тренировка.

Ползи от употребата на кростренажор?

Вместо да бягате, можете да опитате малко по-различна тренировка, която е и по-забавна. Този уред се намира в повечето фитнес зали и се използва от много хора. Упражненията са добър начин да поддържате тялото си здраво и силно. Хората го използват от от години, за да се поддържат във форма.

Нека да видим какви ползи можете да очаквате, ако започнете редовни тренировки с кростренажор, ако все още не сте го направили.

Упражнение с ниско въздействие

За разлика от бягането, тренирането на кростренажор не включва стъпване на земята и движението се извършва посредством педали. Следователно това помага за намаляване на въздействието върху тялото. Това елиптично движение е много подходящо за хора с напреднала възраст, но е качество, от което всеки може да се възползва. Това е добър вариант, ако искате да намалите натоварването върху ставите на краката, както и да защитите гърба си.

Накратко, тренирането с този уред има почти същите предимства като бягането, но щади тялото Ви. Можете да опитайте, ако търсите кардио упражнение, което има по-малко въздействие върху ставите Ви. С него можете да замените бягането или да комбинирате двете упражнения.

Независимо че се счита за упражнение с ниско въздействие, то е доста ефективно за укрепване на тялото.

Укрепва сърцето и предотвратява заболявания

Както при всички кардио упражнения, тренировките на кростренажор увеличават сърдечната честота и помагат на белите дробове да работят на пълен капацитет. Това е много полезно за сърдечно-съдовата система, постига по-добро кръвообращение и намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

Тренировката на кростренажор може да Ви помогне да предотвратите много заболявания, като високо кръвно налягане, холестерол и диабет. Накратко, тези, които извършват кардио тренировки редовно, може да живеят по-дълго от тези, които изобщо не спортуват.

Също така, елиптичният кростренажор може да бъде чудесен сътрудник срещу стрес и депресия. Спортуването има благоприятен ефект върху вашето настроение и психическо здраве и кростренажорът помага за това. Следователно, ако често имате моменти на лошо настроение и нива на енергия, включването на тази машина в ежедневието Ви може да бъде част от решението на този проблем.

Изгаря калории и помага за отслабване

Независимо дали искате да отслабнете или просто да не поддържате тялото си е добре да знаете, че елиптичният кростренажор може да Ви помогне да изгаряте много калории. Можете да се отървете от 300 – 400 калории само за половин час тренировка, което никак не е зле. Разбира се, можете да загубите дори повече, но това зависи от интензивността на тренировката. За да направите това, просто трябва да увеличите темпото или продължителността на вашата тренировка. Можете също да опитате високо интензивни интервални тренировки. Ако вашият кростренажор включва програми, не се колебайте да ги използвате.

Сравнение на най-добрите кростренажори

Не сте сигурни кой модел да изберете? В следващата сравнителна клaсация ще намерите няколко най-добри модела в момента избрани от нас, заедно с най-важните им характеристики.

Кростренажор Zipro Hulk

Най-доброто съотношение цена/качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Кростренажор Zipro Hulk е чудесен избор за хора, които търсят издръжлива и надеждна елиптична машина. Уредът има голямо колело отзад (маховик), което е с 8 кг, тегло. Zipro Hulk е подходящ за хора с тегло до 150 кг.

Това е страхотен избор за тези, които търсят издръжлив и надежден елиптичен уред за тренировки вкъщи, защото има голям LCD дисплей със сензорни бутони, практични колелца, които помагат при преместването на устройството, и стабилна основа с широки профили.

Педалите са идеалния размер, а практичното регулиране на степента на натоварване го прави лесен за персонализиране за всяко упражнение.

Подвижните дръжки също са покрити с висококачествена пяна, което го прави по-комфортен по време на тренировка.

Кростренажор Kettler Axos Nova M

Най-добрият модел от висок клас

Kettler Axos Nova M е кростренажор, който е чудесен за хора, които искат качествена машина. Има вградени сензори, които Ви помагат да следите сърдечната си честота, а също така има шест различни функции, които можете да използвате.

Освен това е проектиран да бъде устойчив на изпотяване, така че не е нужно да се притеснявате, че ще се развали, ако се изпотите по време на тренировка.

И накрая, има транспортни колела и подови опори, които го правят по-стабилен, дори на неравни повърхности.

Моделът е с колело, което тежи 12 кг, а максималното тегло, което може да издържи е 110 кг.

Кростренажор Kondition BEL-2700

Най-добрият евтин модел

Кростренажорът Kondition BEL-2700 е машина, която Ви помага да тренирате, като осигурява съпротива, докато въртите педалите. Маховикът е колело, което осигурява устойчивост и е с тегло от 5 кг.

Има специална спирачна система, за да можете да регулирате трудността на въртенето на педалите от 8 различни нива. Машината също така показва колко време сте тренирали, какво разстояние сте изминали, вашата скорост, колко калории сте изгорили и вашия пулс.

Кростренажорът има сензори, които измерват пулса Ви, както и регулируеми дръжки, които ви помагат да поддържате правилната позиция. Максималното допустимо тегло на уреда е 100 кг.

Различни видове кростренажори

По принцип кростренажорите са фитнес уреди за кардио тренировки. Те са идеални за сърдечно-съдови тренировки, които включват основните мускули на тялото.

Различните видове кростренажори са много сходни по начина, по който работят. Можем да ги разделим в две категории: кростренажори със статични дръжки и модели с подвижни дръжки. Нека разгледаме предимствата на двата вида поотделно.

Кростренажор със статични дръжки

Кростренажор със статични дръжки има предимство за начинаещите потребители. Такъв модел може също да бъде идеалният уред за възрастни хора или хора, които искат или могат да тренират бавно, контролирано и нежно след спортна травма.

Крос тренажор с подвижни дръжки

Този вариант прави тренировката на кростренажор още по-интензивна, а също така е предизвикателна и идеална за напреднали потребители.

Най-продавани кростренажори

Kondition BEL-7400

Kondition BEL-7400

Кростренажор BEL-7400 е чудесен начин да тренирате цялото тяло. Има магнитна спирачна система и 8 нива на съпротивление на педала, така че можете да регулирате интензивността на тренировката си според вашите нужди.

Маховикът е с тегло от 3 кг. осигурява плавно и равномерно движение, докато дисплеят показва време, изминато разстояние, скорост, пулс и изгорени калории.

Сензорите за пулс на ръцете ви позволяват да следите сърдечната си честота, а регулируемата дръжка осигурява правилно позициониране.

Максималното допустимо тегло е 100 кг., а теглото на продукта е 29 кг., така че е здрав и стабилен. Кростренажорът е лесен за сглобяване и използване и е чудесен начин да подобрите сърдечно-съдовото си здраве и да тонизирате мускулите си.

Кростренажор Kondition BEL-7800

Kondition BEL-7800 е машина, която можете да използвате за ходене, бягане или джогинг на място. Има 8 различни нива на трудност, така че можете да го направите толкова лесно или трудно, колкото искате.

Фитнес уреда има и вграден брояч на калории, който Ви дава възможност да следите колко калории изгаряте. Това е добра машина за хора, които тепърва започват да използват тренировъчни машини, или за хора, които вече са напреднали потребители. Уреда издържа до 100 кг. Има всички основни функции, от които се нуждаете.

Kondition Air Walker

Този кростренажор осигурява страхотна тренировка за хора с всякакви фитнес нива. Той е лесен за използване и има цифров дисплей, който показва времето, стъпките, ритъма и изразходваната енергия. Максимално допустимото тегло е 100 кг. и е чудесен начин да влезете във форма и да подобрите сърдечно-съдовото си здраве.

Пътеки за бягане за напреднали и начинаещи.

Най-добри велоергометри, избор и мнения за модели

Велоергометри за отслабване и поддържане на тялото.

Как да изберете кростренажор? Ръководство за покупка

Покупката на кростренажор със сигурност не е част от вашето ежедневие. Затова трябва да се информирате предварително дали и кой от многото уреди е подходящ за вашите цели. Критериите по-долу ще Ви помогнат да различите моделите на пазара.

Тегло на маховика

Комбинацията от маховик с подходящо тегло и системата за съпротивление е важна част за добрия кростренажор. С добър кростренажор движенията по време на тренировка са приятни и плавни.

По принцип класическото движение при тренировката на кростренажор се превежда в елипсовидна последователност от движения чрез система от ремъци и предварително настроен механичен водач.

Тази елипсовидна последователност от движения се поддържа от теглото на маховика, на който се генерира допълнителна тежест посредством системата за натоварване. Това позволява на потребителя да започне тренировката си с движения без много усилия и да я продължи с постепенно натоварване като пази ставите си.

Като общо правило, колкото по-голямо е теглото на маховика, толкова по-лесно е да задвижите фитнес уреда. Добре е да знаете, че движенията трябва да са контролирани и не прекалено бързи.

Размер и тегло

Преди да закупите кростренажор, трябва да имате предвид, че тези уреди тежат много и се нуждаят от много място. Добре е да се уверите, че моделът е стабилен и безопасен и не се накланя или мърда, без значение колко бързо се движите по време на тренировка.

Моделите с по-голямо тегло обикновено са най-качествени и най-стабилни. За сметка на това те струват повече и са по-трудни за транспортиране.

Нива на съпротивление

Магнитната спирачна система често се управлява от компютърна конзола, особено в съвременните кростренажори. Чрез тази конзола се гарантира, че движенията се извършват с правилната скорост. Това предотвратява рязкото спиране на машината и по този начин значително намалява риска от нараняване.

Предимството на тези магнитни спирачни системи е, че не изискват поддръжка. Различните нива на съпротивление на повечето кростренажори могат да се сменят чрез контролен панел с екран или официалното приложение на производителя, инсталирано на вашият смартфон.

Това Ви позволява да създавате различни нива на трудност за индивидуална тренировка. Колкото повече нива на съпротивление има уредът, толкова по-индивидуализирана тренировъчната програма може да предложи.

Дължина на крачката

Правилната дължина на крачката е особено важна за ергономична стойка при използване на кростренажора. Следователно дължината на стъпалата трябва да е спрямо височината на потребителя. Колкото по-висок е човек, толкова по-голяма трябва да бъде дължината на крачката.

Средната дължина на крачката от 51 см е подходяща за повечето потребители. При кростренажорите в по-високият ценови диапазон понякога могат да бъдат индивидуално коригирани за потребителя.

Наклонът на стъпалата може да се регулира и при някои модели за още по-голям комфорт.

Сензори за отчитане на пулса

Благодарение на интегрирани сензори за пулс ще можете да измервате стойности пулс или сърдечен ритъм. Кардио тренировките се извършват при 80 – 140 удара в минута.

Това Ви позволява да проверите по всяко време дали тренирате в желан диапазон, който е идеален за вашите тренировъчни цели. Твърди се, че кардио тренировките са особено ефективни за изгаряне на мазнините.

Някои смарт модели дори имат функция за автоматично регулиране на съпротивлението според пулса, така че потребителят да може да завърши тренировката си при оптимални условия.

Екран и функции

Днес, по-скъпите модели предлагат много повече от обикновен екран. Те предлагат напътствия по време на тренировката и често имат различни предварително зададени програми, които са перфектно адаптирани към различни цели.

Някои от моделите дори са съвместими със специални приложения за фитнес. Това Ви позволява да наблюдавате и съхранявате резултатите от тренировките си директно на вашият таблет или смартфон, за да ги анализирате и непрекъснато да подобрявате начина си на трениране.

Можете ли да отслабнете с помощта на кростренажор?

В зависимост от вашето тегло, за 30 минутна тренировка може да изгорите до 350 калории, което предполага, че можете да отслабнете с редовната употреба на кростренажор. Важно е да комбинирате тренировките си с правилната диета.
Тайната на успеха е да сте в калориен дефицит, което означава да изгаряте повече калории, отколкото приемате през деня.

Може ли да използвате кростренажор всеки ден?

Може да използвате кростренажор всеки ден, но е препоръчително да имате дни за почивка с цел възстановяване. Освен това, правенето на едно и също упражнение всеки ден ще стане повтарящо се и мускулите Ви да се адаптират, така че по-добре би било да включите други форми на упражнения като бягане на пътека или плуване, за да тренирате различни мускулни групи и да избегнете повторения.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart