7 Най-добри компаси

Има много различни компаси, в зависимост от това за какво се използват. Някои фактори, които трябва да имате предвид при избора на компас, включват: с какъв вид карта ще го използвате, през какъв тип терен ще навигирате и какви са личните ви предпочитания.

  • Вид: Има различни видове, от които можете да избирате, в зависимост от това за какво ви трябва. Някои видове са по-добри за определени неща от други.
  • Точност: Уверете се, че сте избрали компас, който дава точни показания. Това е особено важно, ако планирате да използвате компаса, за да ви помогне да се придвижите през непозната местност или да намерите пътя си.
  • Издръжливост: Когато избирате компас, не забравяйте да изберете такъв, който е здрав и може да понесе удари. Модел, изработен от метал или здрава пластмаса е идеален за приключения на открито.
  • Размер: Размерът му трябва да отговаря на вашите нужди. По-голям модел може да бъде по-лесен за четене, но може да е труден за носене. По-малък компас може да е по-преносим, но може да е по-труден за четене.
  • Функции: Някои компаси имат допълнителни функции като огледало, начин за настройка за различни типове терен и маркировки, които светят в тъмното. Разберете от кои функции се нуждаете и изберете компас, който ги има.
  • Цена: Тези устройства се предлагат на различни цени. Трябва да решите колко пари искате да похарчите и след това да намерите модел, който ви дава добро качество за цената си.

ТОП 10 компаси

Компасът е инструмент, който помага на хората да се ориентират на открито. Има много различни видове и марки компаси и може да е трудно да решите кой да купите. В тази статия сме направили списък с 7-те най-добри компаса, базиран на фактори като точност, издръжливост, размер и цена. Независимо дали тепърва започвате или сте опитен авантюрист, ние имаме компас, който е идеален за вас.

1. Компас MERIDIAN PRO

Призматичният компас MERIDIAN PRO е инструмент, който ви помага да разберете къде се намирате. Той е много точен и може да ви помогне да измервате точно. MERIDIAN PRO също има функция, която ви позволява да го прикрепите към статив и се доставя с черен метален корпус и капак.

Металният въртящ се пръстен има скала, която го обикаля докрай и свети на тъмно. Той е много прецизен, а също така има нивелир и линийка с маркировка в см и инч. Компасът включва символ за север, азимут линии и индекс, който свети в тъмното, както и линии N/S и E/W и таблици за преобразуване за градуси/мили, процент/градиент и ширина/разстояние.

MERIDIAN PRO е надежден и точен компас. Той е малък и лесен за носене със себе си по време на вашите приключения.

2. TrekGuide Celestron 48003-DS Черен

Celestron TrekGuide е страхотен инструмент за всеки, който тръгва на приключение на открито. С цифровия му компас можете лесно да разберете в коя посока се движите и колко градуса сте изминали. Измерването на надморската височина ви позволява да знаете колко високо се намирате, а вграденият барометър показва барометрично налягане на въздуха и морско налягане. Иконите за прогноза за времето ви уведомяват какви условия да очаквате.

Celestron TrekGuide има много функции, които могат да ви помогнат по време на вашите походи, като например да ви покаже температурата, колко е часът и кой ден е. Освен това има аларма, която ви помага да следите времето, и подсветка, която ви помага да виждате при условия на слаба светлина. Освен това нивелира ви помага да се уверите, че показанията на вашия компас са точни.

Това устройство също е водоустойчиво, така че можете да го използвате при всякакви метеорологични условия. Независимо дали сте на туризъм, къмпинг или просто се разхождате из природата, Celestron TrekGuide е идеалният инструмент, който ще ви помогне да се ориентирате и да сте информирани.

3. Носталгичен компас Ecobra, ръчно изработен с дизайн от античен месинг

Това е компас е много точен и добре направен. Той е уникален и има много различни функции, които го правят страхотен инструмент за навигация.

Компасът има вграден инструмент, който ви помага да измервате ъгли, както и таблица, която ви показва как да конвертирате между различни типове измервания. Той е ръчно изработен и единствен по рода си, с полирана дървена кутия и месингови детайли.

Този компас не е предназначен за сериозна навигация, но е чудесен подарък за някой, който обича морето или морската история. Той е ръчно изработен и има уникален дизайн, който със сигурност ще впечатли.

4. Дигитален компас с часовник и термометър TCM D-22290

TCM D-22290 е компас, който можете да използвате, когато сте на открито. Компасът има и защита от дъжд, за да работи и при влажно време.

Този модел включва също часовник, будилник и календар, което го прави универсален инструмент за ентусиасти на открито. Има функционален температурен диапазон от -10° до +60°, което е подходящо за използване при различни климатични условия.

TCM D-22290 е цифров компас със сребрист цвят. Дължина е 11 см, ширина 6 см и височина 18 мм. Това е надежден и функционален инструмент, който ви помага да се ориентирате и да следите времето, когато сте на преход, къмпинг или разглеждате природата.

5. Konus Star

Професионалните компаси Konustar са специални, защото са проектирани от Konus, компания, известна с производството на висококачествено оборудване за открито. С метален корпус и функции като клинометър, мехурче за нивелиране, приставка за статив и 360-градусов окуляр, тези компаси са идеални за всеки, който обича да прекарва време на открито.

Konus Star е устройство, използвано, за да ви помогне да намерите пътя си, когато сте сред природата. Изработен от висококачествен метал и е лесен за носене, което го прави чудесен избор за лов, туризъм или друга дейност на открито.

Konus е доверен производител на оборудване за открито и техните компаси са едни от най-висококачествените и най-функционалните налични компаси.

Това е висококачествен навигационен инструмент, предназначен за използване на открито. Изработен е от стомана, както и е водоустойчив, за да издържи на мокри условия.

Той има северно ориентиране, което го прави по-точен и по-лесен за използване. Материалът на магнитната игла го прави по-чувствителен за точно и бързо позициониране. Външният корпус е завършен с CNC, което му придава прецизно и полирано покритие. Всеки ръб е шлифован и скосен, а ъглите са гладки и деликатни за удобно боравене.

Това е много здрав и точен компас, идеален за хора, които обичат да прекарват времето си в природата. Ако обичате да се разхождате, да къмпингувате или да изследвате, този компас ще ви улесни много да се ориентирате.

7. Професионален алуминиев военен компас, с рулетка и лупа

Професионалният алуминиев военен компас е много точен, идеален за авантюристи на открито. Той е бърз и точен и се предлага с рулетка и лупа, за да ви помогне да се позиционирате перфектно.

Може да ви помогне да се ориентирате, когато сте на къмпинг, на туризъм или в извънредна ситуация. Той е страхотен инструмент за оцеляване при спешни случаи, което означава, че може да ви помогне да намерите пътя си, дори ако обстоятелствата са наистина трудни.

Професионалният алуминиев военен компас е малък и лек, което го прави лесен за носене със себе си. Освен това е здрав, така че може да се справи с използването на открито.

Ако обичате да правите преходи или дори ако току-що започвате, професионалният алуминиев военен компас е чудесен инструмент, който трябва да имате. Той е точен, така че можете да му се доверите, че ще ви покаже пътя и е лесен за използване, за да можете да се съсредоточите върху насладата от времето си сред природата.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart