Килими: топ предложения и ръководство

Можете да намерите килими във всякакъв стил. Те са толкова важни за декорацията на дома ви, че със сигурност има значение, какъв ще изберете. Те служат за придаване на топлина, цвят и допълват помещението. Те също могат да послужат като разделение на помещението като няколко отделни части. Тъй като качествените модели са скъпи продукти, те не могат да се сменят много често, затова трябва да бъдете внимателни, когато правите своя избор.

Какво трябва да вземете предвид, когато избирате килим?

Килимът е една от най-влиятелните части в обзавеждането на стаята. В зависимост от размера, стила и формата, които изберете, ще получите атмосферата, която търсите. Това също може да ви помогне да разделите помещението на по-малки или по-големи части, а подът ще бъде по-мек, по-топъл и още по-внушителен, в зависимост от ефекта, който искате да постигнете.

Определете размера

Много е важно да знаете причината поради, която търсите килим. Тоест, ако желаете да разделите стаята на две отделни части като хол от трапезария, идеалният е размерът да е достатъчно голям, за да може да побере всички мебели. Но ако това, което искате е да подчертаете мебел, като например легло или маса за хранене, тогава трябва да е с по-големи размери от тези на леглото или масата.

Дори и, ако намерението ви не е да разделяте помещението, трябва да е достатъчно големи размери. В случай на диван, той трябва да стърчи поне 20 см, от двете страни. Нито един малък килим пред дивана няма да изглежда добре. Ако се отнася за трапезарна маса със столове, нищо не трябва да стъпва извън очертанията, в противен случай ще изглежда много грозно.

Ако комбинирате два килима в едно и също помещение, те трябва да бъдат в един стил. Добре е да имат близки цветове, текстура, модел или форма. Можете да избирате килими със същия тон, но с различни височини, например.

Изберете цветовете

Вече знаете как да определите размера на килима, от който се нуждаете. Сега е моментът да обърнете внимание на цветовете.

Ако имате килим в стаята, той трябва да е в хармония с мебелите и общия тон на декорацията. Ако стените на стаята ви са в ярки цветове, ще е подходящ модел с неутрален цвят, тъй като няма да се конкурира с тях. А ако стените са по неутрални, килимът може да има по-смели цветове или шарки.

Ако подът е с неутрално и гладко покритие, като порцеланова плочка без шарка или естествено дърво, можете да използвате по-разчупени килими, с ориенталски шарки например. Но ако подът е с паркет, керамика, мрамор, изчистените килими ще бъдат много по-подходящи.

Модели

Дизайнът не винаги е инстинктивен, особено когато става въпрос за избор на килим. Комбинацията от шарки или цветове може да направи стаята ви да изглежда много препълнена. За да намерите модел, който допълва мебелите и аксесоарите в стаята, използвайте следните стратегии:

Ако стените и мебелите ви са неутрални, опитайте с дързък шарен килим, за да добавите малко енергия. Шарен модел ще добави смели цветове и форми към този модерен външен вид. За допълнителна зрялост и дълбочина изберете модел с богато украсени детайли, като ориенталски килим с персийски или марокански мотив.

Ако стените или мебелите ви са с повече цветове, купете изтънчен, тонален модел, за да балансирате цветовото съотношение. Намерете красотата в простотата. Модел с по-класически дизайн или прости ивици ще помогне за добавянето на уникалност на помещението.

Материали

Трябва да имате предвид, че материалите използвани за производството влияят пряко на качеството и цената. Но преди всичко, вашият приоритет при избора на килим трябва да бъде изборът на материал, който издържа на ежедневна употреба.

Имате ли деца и домашни любимци?

Децата и домашните любимци са голямо предизвикателство за килимите. В такъв случай най-добрият вариант е да вземете килими, които са издръжливи и лесни за почистване, например модели от вълна или синтетични материали. Като общо правило, колкото по-дълги са влакната, толкова по-удобно ще се чувствате с вашия килим.

Живеят ли стари хора в жилището?

Ако в семейството има стари хора, които използват проходилки или инвалидни колички, килим с по-нискък провил ще е най-подходящ.

Имате ли алергии?

Хората с алергии трябва да бъдат много внимателни относно материите. Най-разумно ще е да изберете модел произведен с органични материали. 

Нашите топ предложения за на-добри килими

Цветен килим Flair Rugs

Размери 200×290 см (Дължина 290 см/Широчина 200 см/Височина 1.2 см/Диаметър 25 см

Сив килим Ruby

Размери 200×290 см (Дължина 290 см/Широчина 200 см/Височина 3 см

Килим Kilim World Nepal Super

Размери 201×141 см

World Patchwork Modern

Размери 239×179 см

Килим AKRYL VALENCIA 6177 vintage светло сив, тъмно сив

Размери 240×350 см

Hochflor 340×240

Размери 240×340 см (Дължина 340 см/Широчина 240 см/Височина 4 см)

Килим Colorfull

Размери: 200×290 см (Дължина 290 см/Широчина 200 см/Височина 1.3 см)

Зелен килим с декорация

Размери 300×400 см (Дължина 400 см/Широчина 300 см/Височина 3 см)

Модерен, Cтилен, кадър, Гръцки черно / злато

Размери 280×370 см

3D GLOSS 409C 86 Кубче стилен, glamour, art deco черно / злато

Размери 200×290 см (Дължина 290 см/Широчина 200 см/Височина 1.2 см/Диаметър 25 см

Вижте и предложенията най-добрите за детски килими!

Съвети за почистване и поддръжка на килими

Следвате тези съвети и ще поддържате килима си като нов:

  • Ако търсите ефективен метод за премахване на неприятни миризми и петна от влага, поръсете малко сол върху повърхността, навийте го на руло и го оставете така за 24 часа; след това отстранете солта с прахосмукачка.
  • Ако не сте наясно с материала, от който е направен, изберете метода за почистване със сода за хляб.
  • За да избегнете отпечатъци от мебелите стоящи върху него, можете да го въртете редовно, за да предотвратите износване от едната страна.
  • Ако е произведен от вълна, не забравяйте да го приберете през лятото. Това ще предотврати гнезденето на насекоми в него, като молци.
  • Освен всичко това, прости навици, като сваляне на обувките, когато сте вкъщи, също намалява износването и зацапването, която ще натрупа килимът.

Как да закупите килими онлайн на най-добри цени

Ако нямате против пазаруването онлайн, може да намерите килими на най-добри цени. Но за да постигнете това, трябва да предприемете някои основни стъпки. На първо място, трябва да сте наясно с разликите в цените във физическите магазини и в интернет.

Трябва също да сте наясно с дните, в които обикновено повечето магазини правят големи отстъпки, като разпродажбите на Черен петък. При тези условия е по-вероятно да намерите килими на най-добри цени. Въпреки това, имайте предвид, че в края на годината артикули обикновено поскъпват.

От друга страна, също така е възможно да закупите евтин килим, ако имате възможност да пазарувате от склад на едро. В такъв случай ще е най-добре е да закупите всички необходими мебели, които ще ви трябват за обзавеждането. В много от случаите, с по-голяма поръчка търговците са склонни да направят добра отстъпка.

Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart