6 Най-добри хладилници с фризер

За да закупите най-подходящият хладилник с фризер е необходимо да обърнете внимание на характеристиките му, тъй като ще го използвате ежедневно. Имайки това предвид, ние създадохме ръководство, в което ще намерите допълнителна информация за основните функции, възможности и други аспекти, които трябва да вземете предвид и да знаете как да изберете от многото хладилници с фризер, предлагани на пазара.

Сравнение на най-добрите хладилници с фризер

Не сте сигурни кой модел да изберете? Тук ще намерите шестте най-добри модела в момента, заедно с най-важните им характеристики.

Най-доброто съотношение цена, качество

Ако търсите качествен производител на достъпна цена, този модел е за вас.

Хладилник с фризер Samsung RB31FWRNDSA

С рафта с въртящ механизъм за лесно изваждане ще можете ефективно да организирате храните си и да имате лесен достъп до тях. Така без проблем ще виждате какво има и най-отзад.

Независимо дали имате много месо или зеленчуци, съхранявайте ги при оптималната за тях температура в зоната със задаване на температурата, която има две настройки за по-голяма гъвкавост: охлаждане при 0 градуса можете да запазите естествения вкус на колбаси, пилешки бутчета и рибни филета и настройка 3 градуса, за да поддържате свежестта на плодовете и зеленчуците.

Кутията на фризера с по-голям отвор за пълно отваряне позволява лесно организиране, дори и на по-обемни храни. Благодарение на дизайна на чекмеджетата, които се изваждат до край ще можете оптимално да използвате пространството.

Удобно за големи домакинства, хладилното отделение е по-дълбоко от рафтовете на стандартните хладилници. Вече можете да съхранявате големи опаковки мляко и сок във вратата заедно с кенове напитки и бутилки.

Използвайте голямото отделение за охлаждане на високи бутилки вода, газирани и други освежителни напитки.

True No Frost функцията на Samsung гарантира равномерно охлаждане без скреж и натрупвания на лед. Вече можете да съхранявате всички храни с кратък срок на годност свежи и хранителни. Освен това, с поддържането на равномерна температура, True No Frost се нуждае от по-малко енергия, което увеличава устойчивостта на охладителната система.

Наслаждавайте се на удобството и функционалността на външния диспенсър за вода без стърчащи части. Той е вграден за гладка повърхност на вратата. Толкова е атрактивен, че искате да вдигнете наздравица с перфектно охладена вода за неговия изискан стил.

Най-добрият модел от висок клас

Хладилник с фризер LG GMX945MC9F

Този първокласен хладилник от LG извежда технологията за охлаждане и първокласния дизайн на следващото ниво. Със съраунд охлаждане хладилникът охлажда вътрешността си по-бързо и по-равномерно, като гарантира, че всичко остава свежо. Детайлният и просторен интериор създават модерен и изискан външен вид, както отвътре, така и отвън.

С технологията InstaView Door-in-Door можете да почукайте два пъти върху стъклената врата, за да видите какво има вътре, без да я отваряте. Спестете загубата на студен въздух и бързо намерете любимите си продукти.

Съраунд охлаждането циркулира охладен въздух във всяка зона на хладилника, за да поддържа равномерна температура.

С въглеродна система за филтриране Pure N Fresh минимизира разпространението на миризми то различните продукти, като поддържа въздуха във вътрешността свеж.

Най-добрият евтин модел

Хладилник с фризер INDESIT CAA 55 1

Този свободностоящ хладилник с фризер от Indesit с оценка A+ е голям отвътре, но компактен отвън. С капацитет от 234 литра, CAA55 е умело проектиран да съхранява повече от вашите пресни и замразени хранителни стоки, без да заема твърде много място във вашата кухня.

Предлага се и с някои страхотни функции като антибактериална защита и технологията Super Freeze за бързо замразяване, за да ви помогне да запазите храната си свежа за по-дълго.

Различни видове хладилници

Всеки различен вид на хладилника предлага различни конфигурации за охлаждане и замразяване. Ето някои видове, предимно предлагани с различни конфигурации и позиции на вратите.

С една врата

Този е най-често срещаният вид и най-търсените от потребителите. Като цяло те са най-евтините хладилници, тъй като имат намалено пространство и вътрешна фризерна камера. Обикновено тези модели са по-обикновени и нямат много функции. Те са добър избор за малки кухни или за хора, които живеят сами и двойки без деца. С други думи, за хора, които не трябва да съхраняват много храна, тъй като повечето модели от този вид са с малък капацитет. Тъй като фризерът е вграден вътре в хладината част, той също няма много място за замразяване.

С отделна камера отгоре

Този е с две врати, по-малката за фризерна камера отгоре и по-голямата за хладилното отделение отдолу. Основното му предимство от горе споменатият вид е по-голямото пространство, предназначено за замразяване, което води до по-добро съхранение на храната. На пазара има голямо разнообразие от размери, стилове и характеристики. Това е добър избор за двойки, семейства с деца или всеки, който се нуждае от повече пространство. За тези, които се съмняват как да изберат своя хладилник, това е един от най-популярните модели.

С фризер в долната част

Той също е с две врати, но обратно. Това означава, че фризерът е отдолу, а хладилната част е отгоре. Този вид е по-практичен за възрастните хора, тъй като предлага лесен достъп до храната. Но трябва да се внимава с децата, тъй като рафтовете са на по-високо ниво.

Американски стил (Side by side)

Този модел има две успоредно разположени врати за хладилник и фризер. Обикновено имат доста голям капацитет за съхранение, с достатъчно място в двете отделения. Но този вид е подходящ за по-големи кухни. Те са скъпи хладилници с фризер, но пълни с функции, като дозатори за вода и генератор за лед, за които може да е нужно свързването към водопровод.

Френски врати

Моделите наречени френски врати са резултат от комбинация на американски стил и този с две врати. Подобно на тези с фризерната част отдолу, те улесняват достъпа до съдържание с по-сложен дизайн. Хладилниците френски врати изискват повече пространство в кухнята и носят много функционалност. За всичко, което предлагат трябва да знаете, че тези модели са едни от най-скъпите.

Мини хладилник

Това са компактните модели също наричани мини бар, най-често срещани в хотелите. Но също така се използват широко в търговски помещения или летни кухни. Този вариант може да бъде добър вариант за малки апартаменти, кухненски боксове или пространства, където няма достатъчно място за стандартен хладилник.

Препоръчани хладилници с фризер

Хладилник с фризер GBB61PZHMN

Хладилник с фризер LG GBB61PZHMN


SAMSUNG RT46K6200S9/EO

Хладилник с фризер Samsung RT46K6200S9/EO


LG GBB61PZJMN

Хладилник с фризер LG GBB61PZJMN

Как да изберете хладилник с фризер?

Купуването на хладилник с фризер е дългосрочна инвестиция, тъй като със сигурност ще го използвате доста време във вашия дом. Затова този избор е много важен. За да можете да изберете най-добрия хладилник с фризер за вас и вашето семейство, трябва да вземете предвид капацитета за съхранение, дизайна, производителността, цената и един от най важните аспекти – консумацията на енергия.

Важно е купувачът да направи първоначално проучване като провери характеристиките на продуктите и да прецени как ще използва уреда в ежедневието си.

Капацитет

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате хладилник с фризер за вашия дом е капацитетът за съхранение. Тази характеристика е важна, защото оказва пряко влияние на цената: Колкото по-голям е капацитетът, толкова по-скъп ще бъде хладилника. Важно е да изберете правилния размер и да не купите голям модел, който ще бърка в портмонето ви излишно или малък, който не се побира всичко необходимо.

За това е необходимо да се знае колко хора ще използват хладилника. Живеете сами или сте семейство с деца? Готвите ли всеки ден или само от време на време? Отговорът на тези въпроси ще ви даде правилната посока за това какъв капацитет ви е необходим и това е един от важните аспекти за избора на хладилник.

Най-често срещаните опции на пазара са:

 • Малък капацитет
  С капацитет до 300 литра, тези модели са подходящи за хора, живеещи сами, двойки и малки семейства.
 • Среден капацитет
  Хладилниците от 300 до 400 литра капацитет са чудесни за по-големи семейства до четирима души.
 • Голям капацитет
  Моделите с над 400 литра капацитет са идеални за големи семейства с повече от четирима души или за големи домове с много хора.

Да решите кой от тях е правилният вариант е едно от най-важните неща при избора на хладилник. Помислете внимателно, тъй като изборът на капацитета ще е от голямо значение при избора на най-подходящият хладилник за вашия дом.

Автоматично размразяване

Друга важна характеристика, която може да окаже влияние на вашия избор е въпросът с размразяването. Едно от нещата, за които трябва да помислите като избирате хладилник е именно да решите между ръчно или автоматично размразяване.

Понякога по стените на фризера се натрупва лед, чийто излишък трябва периодично да се отстранява. Трябва да почиствате фризера, тъй като това е част от основната поддръжка на работата на уреда.

Хладилникът трябва да се изключи, за да се разтопи ледът, и след това да се изсуши и почисти. Това отстраняване на натрупания във фризера лед е това, което се нарича ръчно размразяване. Постоянното натрупване на лед в камерата претоварва уреда и влошава функционирането му.

Проучвайки моделите на пазара ще установите, че все още има много хладилници, които изискват ръчно размразяване. Тъй като изискват тази грижа и ръчна работа, тези хладилници обикновено са доста евтини.

От друга страна, на пазара днес има разнообразие от модели, които имат No Frost система, която предлага функция без замръзване. Тези хладилници работят с принудителна циркулация на студен въздух, което позволява хомогенно охлаждане на фризера, без да се натрупва лед по стените на фризера. Ако сте от хората, които обичат практичността ще предпочетете модел без замръзване, за да не мислите за това.

Все още има някои междинни опции, които изискват ръчно размразяване, но внасят известна лекота в процеса. Те са известни като хладилници с автоматично размразяване. Моделите с циклично размразяване изискват размразяване само два пъти годишно. Моделите със сухо размразяване събират вода от разтопен лед в отделение за изпаряване. Хладилниците с полуавтоматично размразяване имат отделение за събиране на водата от размразяването – която трябва да се изпразни след това.

Като говорим за размразяване, трябва да знаете, че не е добра идея да се опитвате да ускорите размразяването. Ако вашият хладилник е натрупал лед, избягвайте принудителното размразяване, удрянето на остри предмети в леда или дори принудителното отстраняване на излишния лед с ръцете си. По този начин можете да повредите хладилника си. Оставянето на процеса да премине по естествен път е най-добрият вариант.

Функции

Както казахме в началото на това ръководство, производителите въвеждат интересни нови функции с всеки нов модел. Вижте някои от тези функции, които могат да окажат влияние на вашият избор.

 • Сгъваеми или регулируеми рафтове: обърнете внимание на гъвкавостта на вътрешното пространство и възможността за пренареждане на рафтовете. Сгъваемите и регулеруеми рафтове могат да се сгъват, за да поберат по-големи предмети.
 • Държачи за бутилки: тези опори обикновено са подвижни, но помагат за по-добро използване на пространството.
 • Рафт за бързо замразяване: намиращ се обикновено във фризера, този рафт има интензивна циркулация на студен въздух, за да замрази продуктите по-бързо.
 • Диспенсър за вода: идеята е да съчетаете практичността с икономията на електроенергия. Ще имате достъп до студена вода, без да отваряте хладилника. В зависимост от модела, може да се наложи да имате водопровод близо до хладилника.
 • Ледогенератор: в зависимост от модела може да се налага ръчно зареждане на вода или да се включи директно във водопровода. Някои модели дори предлагат възможност за приготвяне на натрошен лед.
 • Инверторна технология: новите хладилници са с инверторна технология, която контролира работата на компресора според количеството храна и отварянето и затварянето на вратата. Тъй като тези двигатели са нови, тези модели обикновено са по-скъпи. Ако има инверторен модел, който отговаря на вашия бюджет ще е добър избор.
 • Електронен панел за управление: най-модерните модели предлагат цифров панел с тъчскрийн за управление на функциите, включително температура на хладилника и фризера, бързо замразяване, таймер, контрол на консумацията на енергия, функция за екстремно използване и други.
 • Управление чрез смартфон: днес, вече се продават хладилници с фризер, които можете да управлявате чрез смартфон. Просто инсталирайте приложението на производителя и ще можете да контролирате хладилника чрез мобилен телефон.

Заключение

Това ръководство ви показва как да изберете хладилник с фризер. За да определите модела, който най-добре отговаря на вашите нужди е необходимо да определите правилния капацитет, разделението на вратите, функционалностите, които искате, пространството, необходимо за позиционирането на уреда, наред с други неща.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart