Най-добрите грамофони за феновете на ретро музиката

В сърцето на всеки любител на винтиджа се крие дълбока признателност към най-добрите грамофони, емблематични символи на една отминала епоха, които шепнат истории за очарованието на стария свят.

Реномирани марки са създали незаличима следа в тази пазарна ниша, представяйки модели, които са както функционални, така и естетически завладяващи. „Грамофонът не е просто музикален инструмент, той е забележително произведение“.

И докато има неоспорима привлекателност около тези антични плейъри, потребителят от 21-ви век също оценя тяхната използваемост и присъща стойност. Тъй като търсенето нараства за хармоничното съчетаване на класически дизайн със съвременни характеристики, грамофонът открива се вписва елегантно между носталгичните копнежи и практическите нужди на днешния взискателен аудиофил.

ТОП 10 грамофона

Нека да преминем през подбрана симфония от 10-те най-добри грамофона, налични днес. От очарованието на стария свят на ореховите покрития до съвременните дизайни с LED осветления, всеки от тези плейъри носи своя собствена оркестрация от функции, позволявайки на аудиофилите да се насладят на тактилните и звукови чудеса на плочите. Докато винилът продължава своето възраждащо турне, преминавайки през времето, докосвайки нотки на носталгия, докато флиртува с модерността, няма по-добро време да инвестирате в перфектния грамофон.

Гласували0

1. Грамофон Lenco LS-410WA

Изберете безпроблемното сливане на модерност и традиция. Със своята вградена система от четири високоговорителя, балансирана между два мощни 15-ватови и два 10-ватови, LS-410 превръща вашето помещение в лична концертна зала.

Удобството на Bluetooth 5.0 се интегрира безпроблемно с класическата привлекателност. Верни на винтидж същността си, опциите за регулируема скорост позволяват на слушателя повече възможности за контрол.

2. Audio-Technica AT-LPW40WN Walnut

Тактилната елегантност на симулиран фурнир от орех, право рамо от въглеродни влакна и специална AT-HS4 универсална ½”-монтирана глава. Това е осезаемо пътешествие през летописите на винила, което гарантира, че нюансите на всяка песен блестят. Добавете към това доверието в наследството на дизайна на грамофоните на Audio-Technica и ще имате акустичен шедьовър сред себе си.

3. Crosley C6B черен

Това е аналогова симфония, обвита в стилен фурнир. Този грамофон гарантира, че всеки запис получава уважението, което заслужава. Неговата регулируема противотежест на рамото и предварително инсталираната доза с движещ се магнит го правят въплъщение на майсторството.

4. Crosley C6 White

Почти идентичен с черния си аналог, този грамофон предлага уникален естетически привкус. Фурниран с MDF цокъл от аудио клас, той улавя същността на вечните винилови записи, като същевременно резонира с модерния дизайн.

5. Thorens TD 202 Walnut-Gloss

Стъпете в бъдещето на винила с функция plug-and-play. Тои плейър не само предлага по-значителен цокъл в сравнение със своя аналог TD 201, но също така въвежда цифрово удобство със своя аналогово-цифров преобразувател и USB изход.

6. Lenco LS-50LEDBK Черeн

Небесен танц на LED светлини, които пулсират с ритъма на любимите ви песни. Отвъд визуалния си спектакъл, LS-50LED осигурява осезаемо качество, от регулируем натиск на иглата до опции с три скорости.

7. Audio-Technica AT-LP3XBT Black

Проявление на аналогова топлина и цифрово удобство. С интегрирана Bluetooth технология, този грамофон резонира както с чистотата на плочите, така и с публиката от новото време. Неговата автоматична работа и многостранни опции го правят скъпоценен камък в колекцията на всеки аудиофил.

8. ION Air LP Wood

Отвъд класическото му дървено покритие се крие безжичната мощ. Освободете се от ограниченията на кабелите и се отдайте на свободата на Bluetooth. Air LP е ода за вечното и съвременното, всичко капсулирано в едно.

9. ION Max LP Черeн

Трансформиращо изживяване, Max LP не само осигурява безупречен звук, но предлага и възможности за дигитализация. Неговите вградени стерео високоговорители и елегантен черен дизайн гарантират за зрителното и слуховото удоволствие.

10. Thorens TD 102 A Walnut-Gloss

Друго чудо от Thorens, TD 102 A допълва серията TD 202. С удобство за включване и пускане, масивен цокъл и възможности за цифрово преобразуване, това е доказателство за трайната привлекателност на винила в цифровата ера.

Независимо дали сте опитен ентусиаст на виниловите плочи или се впускате в аналоговия свят за първи път, тези грамофони отговарят на всеки звуков вкус, преплитайки старото и новото в мелодична прегръдка. Така че, поставете иглата, оставете плочата да се завърти и се изгубете във вечния свят на винила.

Защо да изберете добър грамофон?

Представете си, че сте запечатали в спомените си – първия си танц. Уютна зимна нощ с горещ чай или страстна вечер с приятели, обсъждащи мистериите на света – и можете да го преживеете отново, когато пожелаете. Това е магията, която носи грамофонът. Иглата пада и изведнъж времето спира. В днешната дигитална ера притежаването на най-добрия грамофон може да се почувства като машина на времето, която улавя и увековечава моменти, пренасяйки ви назад само с въртенето на плочата.

Определяне на бюджет

Преди да се гмурнете в огромното море от грамофони, вземете решение за бюджета си. Подобно на избора на хубаво вино, не винаги е нужно да инвестирате много, за да намерите нещо качествено. Но не забравяйте, че това е инвестиция в спомени. Така че, независимо дали имате 200 или 2000 лева, уверете се, че всеки лев се брои за качество.

Видове грамофони

Помните ли как навремето имахме онези масивни телефони, а сега имаме смартфони? Е, грамофоните също са еволюирали. Ето основните типове:

 • Грамофони с ремъчно задвижване: Те използват еластичен ремък за завъртане на плочата и могат да осигурят по-плавна работа. Мислете за тях като за уютните купета в света на грамофона.
 • Грамофони с директно задвижване: най-добрите приятели на диджеите. Те имат мотор директно под плочата и позволяват по-добра скорост. Това е като спортната кола на грамофоните.

Автоматичен срещу ръчен грамофон

Автоматичните плейъри сменят записите с натискане на бутон, докато при ръчните трябва сами да поставите иглата. Първият е като автоматична кола, докато вторият е с превключване с лост.

Основни характеристики, които да имате предвид

Когато търсите най-добрите грамофони, не се лутайте, а се фокусирайте се върху тези аспекти:

 • Качество на звука: Всичко опира до звука. Един велик плейър трябва да възпроизвежда всяка нота, всяка емоция.
 • Стилус: Мислете за това като за сърцето на вашия плейър. Добрият стилус (иглата) осигурява плавна игра, без да повреди плочата.
 • Регулируемо рамо: Балансът е всичко. Регулируемото рамо ви позволява да калибрирате своя плейър за оптимален звук.
 • Конструкция и дизайн: Подобно на избора на костюм или рокля, вашият плейър трябва да отразява вашия стил и да бъде създаден да издържи.
 • Свързване: Някои съвременни плейъри се предлагат с Bluetooth или USB възможности. Така че, дори и да сте пурист, струва си да помислите за комбинация от старо и ново.

Аксесоари и защо са важни

Виждали ли сте някога китарист без кирка или готвач без нож? Аксесоарите могат да издигнат изживяването ви с винил на друго ниво.

 • Предусилватели: Усилват звука без изкривяване.
 • Комплекти за почистване: Като спа ден за вашия грамофон. Чистите плочи звучат по-добре и издържат по-дълго.
 • Външни високоговорители: Когато наистина искате да изпълните стаята със спомени.
 • Съхранение и калъфи: Защитете и организирайте вашите плочи за по-дълго време.

Не забравяйте, че разбирането на вашия грамофон и неговите аксесоари е като познаване на любимата ви книга отвътре. Колкото по-дълбоко е разбирането, толкова по-богат е опитът.

Финални думи

Изборът на най-добрия грамофон не е свързан само с устройството; става въпрос за моментите, които ще ви помогне да цените. Така че следващия път, когато сте потънали в спомен и си мислите: „Иска ми се да можех да преживея това отново“, помнете: с правилния грамофон ще можете.

За тези, които все още се чудят как да изберат грамофон, просто се доверете на ушите и сърцето си и оставете музиката да ви води.

10 Total Score

Оценка: 5 (1 Глас)
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
 • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart