6 Най-добри пътеки за бягане за напреднали и начинаещи

Наличието на добра бягаща пътека в уюта на вашия дом е чудесна алтернатива на поддържането на рутинни физически упражнения без посещение на фитнес зала. Всъщност закупуването на добра бягаща пътека на добра цена може да бъде отлична инвестиция за вашето здраве и за по-добро качество на живот.

Какви са предимствата от покупката на бягаща пътека?

За хората, които нямат навика да практикуват физически дейности и са решили да започнат да бягат се препоръчва закупуването на бягаща пътека.

Освен че е отличен начин за трениране, този фитнес уред намалява риска от злополуки. Това е така, защото няма случайни неравности, както при открития терен. Освен това, бягането по улиците обикновено подлага хората на странични влияния и опасности, които могат да бъдат избегнати.

Физически активно семейство

Наличието на бягаща пътека у дома може да мобилизира не само един човек, а точно обратното. Редовни упражнения могат да се правят от цялото семейство. Всички членове могат да подобрят качеството на живота си и да получат различни ползи за здравето.

Подходяща за всички възрастови групи

Не мислете, че ходенето и бягането са подходящи за младите. Този фитнес уред позволява на хора от всички възрасти да тренират с цел подобряване на тяхното здраве, настроение и цялостно благополучие.

Помага за отслабване

Хората, които се чувстват неудобно и искат да отслабнат могат да практикуват редовни разходки, ако имат бягаща пътека. Отслабването може да стане още по-приятно, когато се чувствате комфортно и виждате постигнатите резултати. Спортувайки редовно ще отслабнете и ще се почувствате доволни от покупката на този уред.

Предложения за най-добри пътеки за бягане

Въпреки многобройните модели бягащи пътеки, които се предлагат на пазара, ние избрахме няколко с характеристики, които със сигурност ще внесат повече лекота на използване, безопасност и комфорт във вашата тренировка.

Най-добра пътека за бягане от висок клас

БЯГАЩА ПЪТЕКА TREADMILL, FINNLO MAXIMUM, 3954

Бягаща пътека FINNLO MAXIMUM, 3954

Марката FINNLO е добре позната в сферата на фитнес продуктите, благодарение на качеството и технологията и използваните материали.

С бягащата пътека FINNLO MAXIMUM 3954 качеството не отстъпва. Нейният двигател с мощност от 3 до 7 к.с. позволява достигането до 20 км в час за по-интензивна тренировка.

Тя поддържа потребители до 160 кг, а размерите на този модел достигат само 214x89x148 см.

На цифровия панел можете да следите изминало време, скорост, разстояние, калории и информация за пулса.

Настройките ѝ са много опростени и е лесна за управление. Дори и смазването може да се извърши бързо, което допринася за поддръжката и издръжливостта на оборудването.

FINNLO MAXIMUM 3954 разполага с 9 предварително зададени програми и идва с 3 години гаранция при домашни условия и 2 години за професионална употреба.

С най-доброто съотношение цена/качество

Пътека за бягане T540C DOMYOS

Пътека за бягане T540C DOMYOS

Заемаща малко пространство и с лесна за настройка и контрол, бягаща пътека T540C DOMYOS с цифров дисплей е опция за тези, които търсят продукт със добро съотношение качество и цена.

Достига скорост до 8 км в час благодарение на мощността на двигателя си от 1,25 к.с. Максималното поддържано тегло на потребителя е до 90 кг.

Нейните размери 177 х 79 х 141 см и теглото от 73,3 кг я правят много компактна и ергономична. Освен това може да се сгъва за лесно и удобно съхранение.

Бягащата пътека T540C DOMYOS има и цифров панел, който позволява проверка на скорост, калории, изминато разстояние и време.

Структурата от стомана и черната боя правят T540C DOMYOS подходяща и устойчива за всяко пространство.

Предлага се и с 24 предварително зададени програми и възможност за настройка на наклона до 10%.


За да осигури максимален комфорт на потребителя, T540 е оборудвана с две тонколони, стойка за таблет, две отделения за дребни вещи, USB изход, датчици за пулс и кардио колан.

Най-добрият евтин модел

бягаща пътека T520B DOMYOS

Пътека за бягане T520B DOMYOS

Друг вариант от известната марка DOMYOS, бягащата пътека T520B отговаря на очакванията на начинаещи до напреднали потребители.

Нейният двигател с мощност 1,2 к.с. гарантира много мощност и скорост до 13 км в час. Модела е идеален за тези, които не предпочитат да бягат прекалено бързо по време на тренировка.

Здрава и издържаща потребители до 90 кг, T520B може да се постави във всяка стая, тъй като е с размери 162 x 73 x 138 см.

На цифровия ѝ екран можете да следите информация за време, скорост, разстояние, калории, пулс. Дори идва с ключ за безопасност, за да се избегнат възможни инциденти по време на тренировка.

Има няколко нива на наклон до 10%, които могат да се променят по време на тренировката, според предпочитанията на потребителя.

Съхранението и е лесно, тъй като T520B DOMYOS може да се сгъва.

Най-предпочитани модели

Тук представяме модели, които варират от базови за кратки разходки до уреди, които са подходящи за напреднали потребители.

Бягаща пътека F-11 MASTER, MAS-F11

Бягащата пътека F-11 MASTER съчетава технически предимства като мощност на двигателя, капацитет и скорост.

Скоростта на F-11 MASTER достига до 14 км в час, което ви позволява да променяте интензивността на упражнението.

С подсилена конструкция, издържаща до 110 кг и размери 75 х 157 х 29 см, F-11 MASTER може да се сгъва и съхранява като спестява място.

Възможно е да избирате от три позиции на наклон и 15 предварително зададени програми.

Заслужава да се спомене и безшумната работа на F-11 MASTER, която позволява използването ѝ без да безпокои всички наоколо.

Бягаща пътека MASTER F-25, MAS-F25-BLACK

За тези, които търсят бягаща пътека с разнообразни технологични ресурси, MASTER F-25 е отличен вариант.

Тя идва с всички изисквания, от които се нуждаете, за да имате идеалната бягаща пътека за за тренировка у дома.

Със своя двигател с мощност 4,5 к.с., позволява дори състезателни тренировки. Скоростта може да се регулира между 1 до 22 км в час.

MASTER F-25 поддържа потребител с тегло до 120 кг. Независимо от тази голяма структура, този модел може да бъде и много компактен, тъй като е сгъваем, което улеснява подреждането и съхранението му.

Предлага се с LCD дисплей със синя подсветка, който ви позволява да следите скорост, време, изминато разстояние, калории, пулс, наклон.

Пътека за бягане Intense Run DOMYOS

Компактността е едно от големите предимства на Intense Run DOMYOS.

С размери 178 x 89 x 151 см и тегло 110 кг, тази бягаща пътека може дори да се сгъва, за да спестите още повече място, когато я съхранявате.

Предназначена за леки но най-вече за тежки тренировки, тази версия на Intense Run DOMYOS има двигател с мощност 2 к.с.

Скоростта варира от 1 до 22 км в час, за да не ограничава развитието ви.

Издържа потребители до 150 кг и се предлага с LCD дисплей и следните функции: сканиране, разстояние, време, скорост и калории.

Бягаща пътека Intense Run DOMYOS също се предлага с колела за улесняване на мърдането ѝ и поставка за предмети като бутилка с вода.

Друго предимство на този модел са неговите 40 предварително зададени програми, които ще помогнат за по-доброто изпълнение на дейността.

Как да изберете бягаща пътека?

Знаейки предимствата и функциите, на които трябва да обърнете внимание при закупуването на бягаща пътека, ще ви помогне при избора на най-добрия модел според вашата нужда и употреба.

Електрическа или механична бягаща пътека?

Електрическата бягаща пътека е моторизирана, докато при механичната задвижването идва от движението на потребителя. За начинаещи се препоръчва електрическа, тъй като при механичната ще им трябва повече усилия и по-голяма подготовка.

Бъдете разумни

Разгледайте всички аспекти на моделите, които можете да си позволите. Изключително важно е да оцените всяка характеристика и да определите дали тя е подходяща за вас според физическата ви подготовка. Не разчитайте на късмета, особено ако решите да закупите употребявана бягаща пътека. В такъв случай се опитайте да разберете причините за продажбата от предишния собственик.

Проверете мощността на мотора

Не си мислете, че избора на бягаща пътека е лесна задача. Ще трябва да прецените дали е механичен или електрически. За предпочитане е да не купувате механична бягаща пътека. Не се препоръчва за начинаещи. Електрическите бягащи пътеки разполагат с мотор, който обикновено е с мощност 1,5 до 3 к.с.. Не забравяйте да проверите тази характеристика.

Електрическите пътеки за бягане също предлагат по-добър контрол. Те осигуряват по-добър мониторинг на изгорените калории, изминатото разстояние, изминало време и друга интересна информация, за да можете да оцените ефективността си. Не купувайте бягаща пътека с двигател под 1 к.с., тъй като моделите със слаби двигатели са по-шумни при бягане с висока скорост.

Контрол на сърдечната честота

Да, както казахме по-горе, има бягащи пътеки, които предоставят полезна информация. Тези модели може да се продават на по-висока цена, но могат да бъдат много полезни, особено в случаи на практикуващи с неравномерен пулс. Следенето на вашия сърдечен ритъм може да се извърши чрез сензори, прикрепени към тялото ви. Тази функция варира в зависимост от интензивността на вашите дейности и модел бягаща пътека.

Съществуват по-усъвършенствани и иновативни модели, които задават скорост за трениране, съвместима с вашия сърдечен ритъм. По този начин не натоварват тялото ви повече от препоръчаното, намалявайки възможността за преумора след тренировка.

Проверете за наличие на авариен бутон

Не мислете, че този бутон е безполезен. Има модели, които затрудняват спирането им или имат нямат възможност за аварийното спиране.Трябва да закупите бягаща пътека с леснодостъпен бутон за аварийно спиране. Това ще гарантира прекъсване на захранването, ако възникне проблем или не можете да се адаптирате към предварително зададена скорост. Тази функция трябва да бъде задължителна, особено, ако ще се използва от деца или възрастни хора, които са по-склонни да претърпят злополуки.

Настройки на наклона

На пазара има модели бягащи пътеки, които предлагат автоматично регулиране на наклона на платформата, което е много удобно. За разлика от тях, много бягащи пътеки изискват да регулирате този наклон ръчно, което често може да бъде демотивиращо, ако трябва да направите тази промяна по време на тренировка. Но за сметка на това, тези модели се отличават със своите по-ниски цени.

Ниво на произвеждания шум

Ако имате възможност е добре да изпробвате уреда, когато избирате бягаща пътека. Най-вероятно не живеете сами и имате съседи, така че е важно да проучите нивото на шума, издаван от бягащата пътека, за да можете да прецените дали това ще притеснява други хора или не. Често шумът и непрекъснати дразнещи звуци също могат да се превърнат в неудобство за вас и хората около вас. Имайте това предвид, за да практикувате тази физическа активност по възможно най-приятния начин.

Система за абсорбиране на ударите

Тази характеристика трябва да ви бъде приоритет, така че купете бягаща пътека, която се грижи за здравето на вашите мускули и стави. Потърсете информация за платформата на бягащата пътека. Удобната лента е от съществено значение и ви предлага безопасност по време на употреба.

Размери на платформата

Не поставяйте приоритет на ниската цена. Опитайте се да закупите бягаща пътека с подходящи размери за безопасното изпълнение на вашите физически упражнения. Препоръчително е да закупите модел с ширина на лентата минимум 40 сантиметра. Така че ще имате достатъчно място да движите краката си свободно.

Тренировка у дома

Проверете материала на лентата

Именно на тази повърхност ще изпълнявате своите движения, така че ще имате нужда от качество и безопасност. Проверете дали използваните материали са с добро сцепление. Имайте предвид, че неблагоприятни условия и по-ниско качество на материалите могат да доведат до злополуки.

Достатъчно място в жилището ви

Не купувайте бягаща пътека, която ще сложите в тесен ъгъл на стаята и няма да я използвате достатъчно. Купете уред и се възползвайте често от предимствата, които ви предлага. Няма да има никаква полза от покупката на бягаща пътека, която не отговаря на наличното пространство в дома ви. Проверете наличността на място и се опитайте да изберете модел, който е идеален за постоянно съхраняване на място, без много мърдане.

Сложете я на място, където ще се чувствате комфортно и спокойно; в противен случай ще си намирате оправдание защо няма да тренирате днес.

Изпробвайте

Знаем, че покупката от електронен магазин е по-удобна и ще можете да си купите бягаща пътека, без да се налага да ставате от стола си. но е важно да направите тази покупка лично. Въпреки това е важно да проучите условията на уреда и характеристиките, които трябва да отговарят на вашите изисквания и цели.

Уреда може да бъде изпробван само лично, затова ако купувате онлайн, направете задълбочено проучване на продукта, който сте избрали.

Изберете марка

Една добра марка трябва да предлага устойчиво и функционално оборудване. Изберете реномирана марка, предлагаща високоефективни уреди и отлично съотношение цена/качество, в допълнение към предлаганата поддръжка и гаранция.

10 Total Score

Оценка: Бъди първи!
Reviewbox
Logo
Сравни продуктите
  • Total (0)
Сравни
0
Shopping cart